Op de Koffie | Douwe, lente & Max

Zijn jullie er weer helemaal klaar voor? Kop koffie bij de hand of een lekker bakje thee? Ja, zit je lekker? Dan ga ik je uitgebreid vertellen over mijn avonturen met Douwe en Max en waarom ik de Nederlandse lente momenteel niet zo leuk vind!

Helaas maar 1x Douce points voor onze Douwe…

Douwe op de koffie

Wat kan ik er van zeggen… het was een lange bevalling avond. Een hoop geschreeuw al dan niet ondersteunt met de nodige geluidseffecten en veel valse noten. Het optreden van Douwe was strak, loepzuiver en wat mij betreft veruit het beste, hoewel… dat optreden van Justin Timberlake mocht er ook zijn hoor! Een overwinning had ik niet verwacht, maar een 11e plek vond ik toch wel erg magertjes. Maar goed… van de winnares zullen we vast niks weer horen en Douwe gaat natuurlijk gewoon lekker door met muziek maken!

Waar is onze lente gebleven?

tulpenveld

Nadat we eerst nog een laagje sneeuw te verduren kregen, werden we met Hemelvaart getrakteerd op een echte zomerse aanval op de lente. Helaas kon daarna zowat de winterjas weer aan want Pinksteren was ronduit koud en nat. Natuurlijk mopperen we met zijn allen heel wat af op het weer en is het nooit goed maar ligt het aan mij of verbeeld ik het mij dat het de laatste jaren steeds wisselvalliger is geworden? In mijn beleving stonden de lentes als kind bol van buitenspelen, zomerkleding, lekker op de camping en vooral veel buiten zijn. Nu is het zo wisselvallig dat je amper je winterdekbed echt naar zolder durf te brengen want de vrieskou kan zomaar ineens weer toeslaan.

Wat een held is onze Max Verstappen!

maxverstappen

Oh jongens, ik had het zondagmiddag niet meer. Echt, mijn hart ging toch tekeer, echt niet normaal meer. Al de hele ochtend was ik zenuwachtig, iets waar ik anders geen last van heb bij een sport, maar nu voelde het totaal anders. En ja, toen met die crash van Mercedes stonden we hier heel onsportief toch een potje te juichen! Ondertussen was ik natuurlijk ook druk bezig met het bijhouden van de live-blog voor Racingsnews365.nl en geloof mij, de laatste updates heb ik echt met trillende handjes zitten schrijven! Man, wat was het ongelofelijk spannend! En wat reed Max ijzersterk rond, totaal niet onder de indruk dat er een wereldkampioen op hem aan het jagen was en dat hij zijn 1e overwinning zou kunnen gaan pakken. Zo ontzettend mooi om te zien. Kaartjes voor Spa zijn inmiddels besteld, dus hopelijk trakteert Max ons dan ook op een mooi resultaat!

Nog een fijne dag allemaal!

17 comments

 1. Serena

  Je gelooft het niet, maar zelfs ik heb het einde van de race gekeken. Toen ik hoorde dat hij op 2 lag wilde ik het wel even zien. Ondertussen in slaap gekukeld, maar ik heb nog net de finish kunnen zien. Wel gaaf hoor, een Limburger!!!

  En Douwe, dat hele ESF is doorgestoken kaart, ik heb alles geblokkeerd op Twitter, je werd er helemaal mee doodgegooid, verschrikkelijk.

  En ja, ik wil ook de lente terug!!! Het was gewoon koud in huis de afgelopen dagen…

  Grtz Serena

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Dus eindelijk heb ik je zo gek weten te krijgen dat je bent gaan kijken? Doel geslaagd dus!
   En ja, dat ESF is inderdaad doorgestoken kaart maar toch hoop je dat het een keertje goed uitpakt, zoals toen ook met de Common Limits…

   Beantwoorden

 2. Noelle

  Ik heb met mijn man ook het songfestival gekeken en het eindresultaat ging nergens over. Er was 1 liedje waarvan ik echt dacht “gatver, wat saaaaaaaaaaii” en dat was Oekraine. Denk dan ook niet dat zoveel mensen écht voor dat lied gestemd hebben. Bah!

  Beantwoorden

 3. Saar

  Het ESF was inderdaad een lange avond. En dan zo’n domper van een uitkomst. Bah!

  Beantwoorden

 4. Natasja

  Nou meid ik zit nog na te genieten van Max!!! Wat een prestatie he? Noemen ze Raikonen een ijskonijn nou Max is nog erger!! Wat een topper en zo nuchter, ik heb echt met tranen in mijn ogen gezeten. En Douwe was top!! Wat je zegt de winnares hoor je niets meer van, en Douwe is een blijvertje !!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ja, Max is ook best wel een ijskoning! Ik had het niet meer en moest inderdaad een traantje weg pinken hoor!

   Beantwoorden

 5. Anne - Dit is Anne!

  Wat een leuk artikel! Max was superspannend inderdaad, ik kneep m zo voor zijn banden, de laatste paar ronden!

  En inderdaad, het is KOUDDD! Gelukkig heb ik een vakantie Toscane in het vooruitzicht, dat helpt relativeren! ?

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Lekker vooruitzicht! Toscane, daar wil ik ook nog graag eens naar toe.

   Beantwoorden

 6. Morgaine

  Ik hoorde zoiets dat Monaco gisteren ook was? Hebben ze die al gereden?

  En de lente, dat is echt je verbeelding, als kind lijkt alles langer en mooier, en dit hoort echt bij deze tijd van het jaar, sterker nog, Pinksteren is meestal een zeer nat en eventueel koud weekend ook al verspringt het, hahahahaha En zelfs in juni, de meeste regen, nu weet ik niet meer exact, maar die valt hier juist in juni of juli, dat is dan de natste maand van het jaar, maar meestal ook warm dus valt het niet op als het daarna of ervoor zo mooi is.

  X

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Nee joh, Monaco is in laatste weekend van mei.

   Beantwoorden

  2. Wanda

   Mijn verbeelding? Was het vroeger dan ook niet beter? haha…

   Beantwoorden

 7. Ferry & Jacqueline

  Lente komt eraan. Het word wel warmer. Gisteren was lekker weer geweest. Wat goed hé van Max Vertappen gewonnen heeft. Echt super gedaan. Hij wilde ook uitbreiden met racen. Hopelijk gaan daar ook winnen. 18 jaar die jongen. Knap gedaan.Nou moet hij wereldkampioen worden.

  Beantwoorden

 8. ~ Inge ~

  Momenteel is het lekker weer hier, gelukkig maar! Heb afgelopen weken veelal binnen gezeten in het ziekenhuis en weinig meegekregen van het mooie weer. Van mij mag het voorlopig wel zo blijven, ben wel toe aan wat zonnestraaltjes! Douwe en Max….niets van meegekregen, zelfs manlief die zo gek is op de F1 wedstrijden heeft het helaas niet gezien. Fijne dag!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Gezien hetgeen er is gebeurd, snap ik dat volledig hoor!

   Beantwoorden

 9. Sabine

  Ik vond Douwe ook supergoed, daarnaast heb ik allen de winnaar gezien omdat ik nieuwsgierig was naar hoe ze was. Douwe vond ik veel beter. Maar ach. Echt zo grappig hoe het weer in Nederland elke dag weer topnieuws is hahaha. Ik heb echt al 1,5 jaar geen weerbericht meer gekeken. Zalig…

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ja, het weer blijft ons bezig houden!

   Beantwoorden

 10. Flavie

  Ik mis de lente ook… meer en meer!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.