Genieten van het tulpenveld in Woldendorp

Het voorjaar is natuurlijk ook de tijd waarin de tulpenvelden weer tot bloei komen. Alleen, daarvoor hoef je echt niet meer helemaal naar de Bollenstreek te rijden, want ook in het noorden kun je hier volop van genieten. Zowel in Groningen als in Drenthe vind je op steeds meer plekken tulpenvelden. Dit jaar ontdekte ik een heel nieuw tulpenveld, namelijk die in Woldendorp. Wat een plaatje!

Woldendorp, een klein dorpje in Groningen

Voor de meesten van mijn lezers zal Woldendorp geen belletje doen rinkelen. Ook ik kom er bijna nooit, alleen als we eens op een zondagmiddag de kant van Termunten op gaan om daar een visje te eten. Dan komen we onderweg door Woldendorp. Een klein dorpje met nog geen 1000 inwoners.

Je treft er vooral veel agrarische bedrijvigheid, zoals eigenlijk overal wel in de provincie Groningen. Het is zo’n dorp waar iedereen elkaar kent en waar een enkele toerist slechts tijdens bijvoorbeeld een fietstochtje verzeild raakt.

Maar dat is nu ineens heel anders. Van heinde en verre, zelfs uit Duitsland, komt men sinds kort naar Woldendorp. Waarom? Omdat er namelijk een prachtig mooi groot tulpenveld te bewonderen is. Tulpen in allerlei kleuren, van wit tot roze, van rood tot geel en van paars tot twee kleurig. Kortom, Woldendorp is voor nu the place to be voor tulpenliefhebbers!

Het prachtige tulpenveld van Woldendorp

Tulpenveld Woldendorp Groningen

Sinds enkele jaren is het een standaard uitje geworden in het voorjaar. Dan tuffen we naar de kop van de provincie en is het, soms, zoeken naar de tulpenvelden.

Inmiddels hebben we zo onze vaste plekken, zoals Valom, Uithuizermeeden, Loppersum en Spijk waar we elk jaar wel de mooiste tulpenvelden vinden. Het ene jaar links van de weg, het jaar erop rechts omdat de tulpen niet aldoor op hetzelfde stuk kunnen groeien. Ook Woldendorp werd altijd wel genoemd, maar we waren er nog nooit geweest, tot dit jaar dus.

Mijn vriend had geen tijd, dus besloot ik om alleen richting Woldendorp te rijden. Gelukkig voor mij worden de tulpenvelden in Woldendorp goed op de navigatie aangegeven. En ja, eenmaal in de buurt aangekomen, hoefde ik eigenlijk alleen maar de andere auto’s te volgen om bij het veld uit te komen. Meestal zijn er hooguit nog twee of drie mensen als ik bij een veld kom, maar in Woldendorp was het een drukte van belang.

Okay, het is niet te vergelijken met bijvoorbeeld de omgeving van Lisse, maar voor onze begrippen was het gezellig druk. Iedereen stond keurig netjes aan de kant van de weg geparkeerd en het was gewoon een kwestie van aansluiten, dus dat deed ik dan ook maar.

Genieten van een kleurrijk tulpenveld

Tulpenveld Woldendorp Groningen

Ik was al enigszins voorbereid op het schouwspel, maar toch, als ik eenmaal bij het veld sta, word ik toch overvallen door de schoonheid ervan. Waar ik ook kijk, alleen maar wapperende tulpen. Sommige rijen al helemaal in bloei, anderen nog net niet én sommige rijen zelfs al gekopt.

Een klein gelukje voor mij: er wordt net een lelijk eend bij het veld geparkeerd. Net even dat extra genietmomentje. Ik besluit maar gewoon vooraan te beginnen en dat blijkt achteraf een goede zet, want nog geen tien minuten later zijn deze velden al gekopt.

Tulpenveld Woldendorp Groningen

Tulpenveld Woldendorp Groningen

Het is soms even zoeken om een rij voor jezelf te hebben zodat ik redelijk ongestoord mijn foto’s kan maken zonder dat er steeds mensen door mijn beeld lopen. Zelf blijf ik altijd aan de kop van de rij staan en ga ik hooguit een metertje het veld in als dat mogelijk is. Sommige bezoekers denken daar duidelijk anders over of beseffen niet dat daardoor de teler inkomsten kan gaan missen. Zo zie ik ook een enkeling tulpen plukken. Dat is natuurlijk al helemaal niet de bedoeling, daarvoor zijn er speciale tulpenpluktuinen.

Doordat het een ongelofelijk groot veld is, besluit ik halverwege terug te wandelen naar mijn auto om vervolgens een eindje verderop weer te parkeren. Tijd voor de tweede ronde!

Dus als je de drukte en de files wilt vermijden, kom dan naar Groningen waar je op meerdere plekken kunt genieten van de mooiste tulpenvelden!

12 comments

 1. Linda schrijft 't op

  Mijn buurvrouw is naar Lisse gegaan, ook zo mooi. Ik zou ook prachtige foto’s willen maken, zonder dat de hele kudde mensen erop staat.

  Beantwoorden

  1. Ingrid

   Prachtig die tulpenvelden. Heben wij vorig jaar bezocht. Zo leuk

   Beantwoorden

 2. Luus

  Als bloemiste (die niet in de buurt woont van de tulpenvelden), is dit ook iets wat ik een keer heel graag wil zien! : ) Mooi al die kleuren he, wauw!

  Beantwoorden

 3. sandra

  Wat prachtige foto’s! Ik heb net een boeketje tulpen gekocht, ze geven me zo een echt lentegevoel. Hier in België is gisteren een boer uit Stabroek in het nieuws gekomen die ook tulpen kweekt, maar voornamelijk voor de bollen. Heel veel mensen rijden er naartoe om mooie foto’s te maken.

  Beantwoorden

 4. Tessa

  Dat ziet er prachtig uit. Nooit echt bij stil gestaan dat er in Nederland veel meer van zulke prachrige bloemenvelden zijn dan alleen in de bollenstreek

  Beantwoorden

 5. Eat Live Travel

  Wat ontzettend mooi zeg! Het ziet er prachtig kleurrijk uit en je hebt foto’s gemaakt alsof je de enige bent. Ik vind bollenvelden er altijd prachtig uitzien.

  Beantwoorden

 6. Renata Feyen

  Je beschrijft Woldendorp’s tulpenveld zo levendig dat ik me bijna kan voorstellen dat ik er zelf ben geweest.

  Beantwoorden

 7. Heleen Schrijvershof

  Het ziet er echt heel mooi uit. Bij ons in de buurt zijn er ook velden, maar zeker niet zo groot als deze. ♥

  Beantwoorden

 8. Melanie Hoogvliet

  Ik vind tulpenvelden prachtig maar maak er express geen foto’s omdat er zo vaak bloemen worden vertrapt etc en dan vind ik zonde voor de teler

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Klopt, ik zag ook genoeg mensen die midden in het veld gaan staan. Dat doe ik zelf nooit, blijf altijd aan de kop staan en maak daar mijn foto’s.

   Beantwoorden

 9. Yova

  Bollenstreek is bij ons altijd zo druk. Maar afgelopen tijd heeft veel geregend. Echt niet normaal. Wat hebben jullie mooie bollenvelden bezoekje geweest. Lelijk eend auto staat erg leuk erbij. Prachtig kleuren heeft deze bollenvelden te zien. Prachtig foto’s. Vrolijk!!!

  ˚ ༘✶ ⋆。˚ ⁀➷Fijne week˚ ༘✶ ⋆。˚ ⁀➷

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.