At the Moment #73: Voorjaar, Westerwolde & Netflix

In At the Moment vertel ik je wat ik zoal heb beleefd, waar ik druk mee ben en waar ik heel erg naar uit kijk. Nieuwsgierig hiernaar? Lees dan lekker verder! Zo niet, dan tot een volgende keer!

Waar hou ik mij vooral mee bezig?

Duidelijk niet met het bijhouden van dit onderwerp op mijn blog, want de laatste dateert van december ’23. Oeps. Maar goed, zoveel is er niet veranderd op dit gebied hoor.

Nog steeds is het druk op mijn werk, dus de dagen c.q. weken vliegen voorbij. Op zich wel fijn natuurlijk, maar iets minder spoed verzoeken zou ook wel lekker zijn.

Daarnaast ben ik begonnen aan het lezen van Het jaar van de Sprinkhaan van Terry Hayes. Maar waar ik zijn vorige boek Ik ben Pelgrim heb verslonden, kom ik niet door dit boek heen. Het is veel van hetzelfde voor mijn gevoel en de spanning ontbreekt, dus de kans is groot dat ik het boek, ben nu halverwege, toch maar terug ga brengen naar de bieb. Tenslotte zijn er nog meer dan genoeg goede boeken die op mij liggen te wachten!

Waar geniet ik van?

Nou, vooral van het feit dat het ’s avonds weer langer licht is! Ik krijg daar altijd extra energie van en voel mij dan ook een stuk minder moe dan in de winter.

Ook geniet ik enorm van de dagen waarop de lente zich goed laat zien. Helaas nog niet zo vaak als ik zou willen, maar toch, de winterjas is verruild voor mijn zomerjas en de laarzen voor mijn sneakers. Heerlijk!

En ja, het voorjaar is natuurlijk ook het seizoen van de asperges en inmiddels hebben we er al één keer van genoten. Dit weekend maar even niet, maar volgend weekend staan ze hier vast en zeker weer op tafel.

Ook hebben we Westerwolde weer herontdekt! Normaal gaan we meestal aan de wandel in Drenthe, maar al een tijdje sluimerde het bij ons om weer eens op ontdekking te gaan in Westerwolde. Deze regio is wat mij betreft het mooiste deel van Groningen, volop natuur, enigszins glooiend landschap en eigenlijk zou je eerder verwachten dat het bij Drenthe hoort dan bij Groningen.

Zo zijn we gaan wandelen in Jipsingbourtange en in de bossen van Sellingen. De eerste wandeling was erg gevarieerd en leuk, de tweede wandeling ging vooral kris cros door de bossen heen en was iets minder mooi, maar ach, ondanks dat hebben we ons prima vermaakt.

Ook vermaak ik mij nog steeds twee keer in de week in de sportschool. Het is misschien ietwat vreemd om dit onder het kopje genieten te plaatsen, maar doordat ik duidelijk vooruitgang boek, heb ik er echt plezier in.

Waar kijken we naar op Netflix?

Sinds september 2021 hebben we Netflix en daar maken we bij flarden dankbaar gebruik van. Zeker in deze tijd van het jaar schakelen we regelmatig over op Netflix.

Waar kijken we momenteel naar?

 • Todas las veces que nos enarmoramos (leuk, nog niet aan toegekomen om de laatste twee afleveringen te kijken)

Wat hebben we gezien:

 • One Day (aanrader)
 • My life with the Walter Boys (aanrader)

Waar kijk ik naar uit?

In de eerste plaats naar dit weekend, want zowel zaterdag als zondag staat er iets leuks op de planning. Zaterdag een wandel- en luncharrangement in Bakkeveen en zondag een high-tea met mijn moeder, tante en nichtje J.

Daarnaast is het campingseizoen ook begonnen en zijn we druk bezig om ons vakantiehuisje, of beter gezegd, de tuin, klaar te maken voor het nieuwe seizoen. Binnenkort nog even wat plantjes poten en dan zijn we klaar om er met mooi weer lekker te gaan genieten!

Hebben jullie al asperges gegeten?

2 comments

 1. Saskia

  Wat een leuke vooruitzichten! Leuk om te lezen in dit overzichtje. Asperges lukt ik niet helaas.

  Beantwoorden

 2. Heleen Schrijvershof

  Wat een fijne tip, over Westerwolde. Ik kom niet uit die regio, maar het ziet er erg mooi uit. En mooie foto’s weer!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.