Mallorca

Travel 2019: Wat zijn onze plannen?

Een nieuw jaar betekent natuurlijk ook dat er weer volop plannen worden gemaakt. Plannen om er op uit te trekken, om nieuwe plekken te ontdekken, maar vooral ook om even te ontsnappen aan de dagelijkse sleur. Ook voor 2019 hebben we natuurlijk weer de nodige plannen, maar staat er tot nu toe nog maar één trip gepland. Voor de rest staat alles nog open en durven we niet al te ver van tevoren dingen te plannen. Het is gewoon een onzekere situatie waar we in zitten, dus komt het redelijk aan op last minute werk, maar goed, het scheelt dat we buiten het hoogseizoen weg kunnen, dus fingers cross dat we ook dit jaar weer een paar mooie uitstapjes kunnen maken!

Waar willen we graag naar toe in Nederland?

In mijn vorige blog haalde ik mijn Project Nederland al even aan en dat betekent dat we ook dit jaar weer erop uit willen trekken in eigen land. Op dat gebied hebben we zelfs al een uitje geboekt. Het eerste weekend van februari gaan we namelijk naar Noord-Limburg, een voor ons nieuwe streek. Natuurlijk hopen we op een beetje fatsoenlijk weer, maar ons voornaamste doel is het Oorlogsmuseum in Overloon.

Epen Zuid-Limburg

Verder kocht ik op de valreep een voucher voor een overnachting in een Fletcher Hotel en deze willen we gaan gebruiken om bijvoorbeeld Delft of Haarlem te gaan ontdekken of wellicht Laag-Holland, een streek boven Amsterdam waar ik al bij meerdere bloggers over heb gelezen en wat mijn nieuwsgierigheid heeft aangewakkerd.

En we zullen hopelijk ook heel wat weekendjes doorbrengen in ons vakantiehuisje aan het Zuidlaardermeer, want we hebben het huisje natuurlijk niet voor niks gekocht. Dus fingers cross dat we een heerlijke voorjaar en dito zomer krijgen!

Op herhaling naar Saksische Schweiz

Afgelopen september stond een trip naar de Saksische Schweiz met mijn ouders gepland ter gelegenheid van hun 45-jarige trouwdag. Helaas liep het allemaal wat anders dan verwacht en moesten we halsoverkop terug naar huis. Natuurlijk willen we deze graag alsnog gaan doen, want ondanks dat we er uiteindelijk maar één echte dag zijn geweest, was het voldoende om te zien dat het een super mooie omgeving is waar we absoluut meer van willen zien dan alleen Festung Kòningstein. Natuurlijk staat Dresden ook nog steeds op mijn lijstje, dus we moeten sowieso nog terug. Misschien is het in april mogelijk?

Konigstein Saksische Schweiz Duitsland

Wat zijn potentiële bestemmingen voor onze zomervakantie?

Normaal gesproken valt onze zomervakantie in de maand juni. Heerlijk om voor het hoogseizoen erop uit te trekken. Nog niet zo warm, nog niet zo druk en vooral niet zo duur. Ook op mijn werk komt dat prima uit, dus win win aan alle kanten. Vorig jaar maakten we een roadtrip naar de Elzas/Vogezen in Frankrijk en Vorarlberg in Oostenrijk. Ook dit jaar staat Frankrijk weer op ons lijstje, maar dit keer dan Normandië waar we in 2015 voor het eerst waren en enorm van onder de indruk zijn geraakt. Niet alleen vanwege de rijke historie wat betreft de Tweede Wereldoorlog, maar ook vanwege de schoonheid van dat gebied.

De kliffen van Nez de Jobourg, Normandië (juni 2015)

Dit jaar is het 75 jaar geleden dat D-Day plaatsvond en dat triggert ons enorm om die kant op te gaan en enkele evenementen rondom D-Day bij te wonen. Tegelijkertijd weerhoudt het mij ook een beetje want dat betekent ongetwijfeld ook enorme drukte en dat past niet zozeer bij mijn vakantiebeleving, maar we houden het zeker in gedachten.

Een andere potentiële bestemming is Zuid-Tirol, een streek in Italië grenzend aan Oostenrijk. Voor ons compleet nieuw en dat maakt het zeker interessant. Bergen, meren en leuke plaatsjes, het klinkt ons als muziek in de oren! Ook Slovenië is een optie, omdat het aan één kant gemakkelijk te combineren valt met een trip aan Oostenrijk, maar ook omdat ik dolgraag eens het meer van Bled met het schattige kasteel graag eens met eigen ogen wil zien. Kortom, plannen genoeg, maar wat het gaat worden? Ik heb werkelijk nog geen flauw idee!

Formule 1-weekend in België

Het nieuwe Formule 1-seizoen moet nog beginnen, maar op 1 september hopen we er weer live bij te zijn tijdens de Grand Prix van België waar we Max vorig jaar naar een zeer verdienstelijke derde plek zagen rijden. Dit jaar misschien wel een overwinning, want de race is op 1 september en dat is toevallig ook de verjaardag van mijn moeder, dus misschien brengt dat wel extra geluk!

Waar willen we verder nog wel naar toe?

Inmiddels zijn we dan aangekomen in het najaar, maar ook dan staat er meestal wel wat op de kalender. Persoonlijk zou ik dan gaan voor een weekje zon, misschien een Grieks eiland of Mallorca of een leuke stedentrip naar bijvoorbeeld Lissabon of Valencia. Maar de kans is groot dat het ‘gewoon’ een weekje Duitsland wordt, gewoon lekker dicht bij huis. Een weekje in het Harz-gebergte of in de Eiffel. Geen flauwe notie op dit moment.

Mallorca
@Pixabay

Sowieso is Duitsland ongetwijfeld een optie in het najaar c.q. begin van de winter want de afgelopen vier jaren zaten we eind november altijd een nachtje in Kassel, dus een vijfde keer sluit ik absoluut niet uit.

Een hoop plannen, een hoop nieuwe bestemmingen, maar wat er in de praktijk van terecht gaat komen? Geen idee, maar hopelijk kan ik aan het eind van dit jaar weer terugkijken op een aantal mooie uitstapjes!

Hebben jullie al vakantieplannen?

20 comments

 1. lodi

  Wauw mooie plannen hebben jullie al zeg, heerlijk ook om er al zo mee bezig te zijn. Hier nog geen idee, waarschijnlijk Oostenrijk, als er maar bergen zijn en we kunnen klimmen 🙂

  Beantwoorden

 2. Melissa

  Financieel geen geld voor een vakantie helaasm willen graag ook sparen voor een koophuisje.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Logisch! Een eigen huis kost nu eenmaal ook veel geld.

   Beantwoorden

 3. Nicole Orriëns

  Ja, wij blijven weer lekker thuis, maar misschien gaat mijn man nog wel met een paar kinderen ergens naartoe.

  Beantwoorden

 4. Anne - Ditisanne.nl

  Mooi!! Ik ben vroeger met school in het museum van Overloon geweest en vond het toen heel indrukwekkend!
  Genoeg plannen dus voor dit jaar! 😉

  Wij zijn bezig met het uitvogelen waar we naar toe willen; we zitten eigenlijk te wachten op de Werelddealweken van KLM in de hoop dat onze tickets nog iets goedkoper worden. Volgende week gaan we op wintersport in Frankrijk. In juni willen we een lang weekend weg met Pinksteren en in oktober staat er een reis naar Zuid-Amerika in de planning. En dan in november nog naar New York met vriendinnen. Ik heb dan nog een paar vakantiedagen over dus wellicht duikt er nog ergens een spontaan reisje op! 🙂

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Oh, dat klinkt ook goed! Ik moet ook altijd erg goed plannen met mijn vakantiedagen maar dat lukt meestal net m

   Beantwoorden

  2. Wanda

   Oh, dat klinkt ook goed! Ik moet ook altijd erg goed plannen met mijn vakantiedagen maar dat lukt meestal net.

   Beantwoorden

 5. Manon

  Mooie vooruitzichten. Gaan jullie ook wel eens buiten Europa op vakantie?

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Nee, ik ben zelf in het verleden wel in Canada en Amerika geweest maar de laatste 16 jaar niet meer omdat mijn vriend lastig voor langere tijd bij zijn zaak weg kan en voor dat soort bestemmingen vind ik wel dat je langer dan 10 dagen zou moeten kunnen.

   Beantwoorden

 6. Amy

  Wat een fijne plannen.. maar ook wel lekker dat het nog niet helemaal in beton gegoten is toch? Ons jaar is ook nog helemaal open qua reizen. We gaan sowieso op familiebezoek in Frankrijk ivm een verjaardag en in de nazomer zou ik heel graag weer richting Amerika gaan, maar eigenlijk ligt er nog niets vast. We zullen zien wat er allemaal gaat komen dit jaar!

  Beantwoorden

 7. Mrs. T.

  Misschien kun je dan gewoon naar Brabant komen? Daar worden ook allerlei activiteiten georganiseerd in september/oktober rondom 75 jaar bevrijding (Operatie Market Garden, Slag om de Schelde en dergelijke).

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Oh, dat is zeker een optie! Bedankt voor de tip!

   Beantwoorden

 8. Rachel

  Valencia blijkt inderdaad heel erg mooi te zijn, sowieso heb ik veel liefde voor dit land!

  Beantwoorden

 9. Custodia Chineva

  Wat een leuk plannen, ik zou ook heel graag willen reizen, meer van Europa zien of Asia lijkt super leuk om heen te gaan. xxx

  Beantwoorden

 10. marjolein westerbaan

  Je hebt een lijst vol fijne plannen opgesteld, dat ziet er goed uit! en vaak is het dichtbij ook goed toeven

  Beantwoorden

 11. Nadia

  Wij gaan naar de camping, mijn ouders hebben een siezoensplaats waar we gebruik van mogen maken… Mijn zoontje vindt het heerlijk!

  Beantwoorden

 12. Daphne - verdraaidmooi

  Mooie plekken om op je verlanglijstje te hebben! Wij hebben nog geen plannen.

  Beantwoorden

 13. Anette

  Jazeker hebben wij al plannen! Eerst staat Mexico op de agenda en daarna Zuid Spanje. Heel veel zin in ?

  Jullie plannen zijn ook niet verkeerd Wanda en Frankrijk met het D-day gebeuren lijkt me erg bijzonder. En Overloon is ook een mooie bestemming, zeker met jullie interesse voor de oorlog.

  Beantwoorden

 14. Leen

  Zuid-Tirol is prachtig!!! Het heeft alles Oostenrijks in combinatie met Italiaans (pizza, pastaaaa). Wij gingen twee zomers geleden naar Solda/Sulden. Van daaruit kan je trouwens ook makkelijk met liftjes naar boven. Mijn ouders zijn dan weer fan van de Dolomieten. Ik schreef verschillende posts over ons verblijf in Solda, oa deze: https://vandebergentotdezee.wordpress.com/2017/11/15/solda-de-perfecte-uitvalbasis-voor-een-actieve-vakantie-in-zuid-tirol/
  Lissabon is ook een aanrader. Wel opletten met de heuvels daar, het is best een pittige citytrip 😀

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Bedankt voor je tips!

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.