At the Moment herfst

Met deze vijf projecten ga ik aan de slag in 2021!

Aan goede voornemens doe ik al jaren niet meer, wel aan projecten. Dit zijn aan de ene kant langlopende projecten, zoals Project Gezonder Leven en Nederland, maar ook probeer ik elk jaar wel een nieuw project te starten. Gewoon omdat ik het leuk vind om daar gedurende langere tijd mee aan de slag te gaan. Niks moet, alles mag en ja, concrete doelen stel ik mij daar niet bij, gewoon het feit om er bewust mee bezig te zijn, is voor mij al genoeg. Benieuwd met welke projecten ik dit jaar aan de slag wil gaan?

De projecten van 2020: een korte terugblik

Ook vorig jaar stelde ik vijf projecten aan jullie voor, namelijk Project Nederland, Project Vakantiehuis, Project Gezonder Leven, Project Fotografie en Project Groningen in beeld.

Evertsbos Anloo

Ondanks dat we het afgelopen jaar vooral op Nederland waren aangewezen, kan ik niet zeggen dat ik veel dingen heb kunnen afstrepen. We hebben vooral gewandeld in de directe omgeving. Soms ontdekten we daarbij een nieuw natuurgebied zoals in het Evertsbos in Anloo, maar vaker keerden we terug naar bekende gebieden. Vertrouwd, maar vooral ook wetend dat het daar rustig zou zijn en we ons gemakkelijk aan de beroemde anderhalve meter konden houden.

In het verlengde hiervan introduceerde ik Project Groningen in beeld, maar dit project is in het afgelopen jaar totaal niet van de grond gekomen. Deels ook vanwege het hele corona gebeuren, maar ook omdat ik het gedurende 2020 enigszins uit het oog ben verloren.

Project Vakantiehuis en Project Gezonder Leven waren daarentegen een rode draad in 2020. We maakten ons vakantiehuisje gereed om er te kunnen blijven slapen en ook stortte ik mij vol goede moed op meer bewegen en gezonder eten. Op zich verliep dat laatste goed, maar zoals altijd was ook nu weer het probleem van volhouden. Te vaak zat ik toch weer op de bank, te vaak werkte ik toch weer wat ongezonds naar binnen.

En ja, dan Project Fotografie. Natuurlijk maakte ik vorig jaar weer een hoop foto’s, maar echt van de grond kwam dit project niet. Geen probleem, want een nieuw jaar biedt weer nieuwe mogelijkheden dus ergens zal dit project aan de zijlijn wel mee blijven lopen.

De projecten van 2021: een korte vooruitblik

En dan nu de projecten waar ik dit jaar mee aan de slag ga. Of beter gezegd, waar ik mee verder ga, want er keren inderdaad een aantal projecten terug.

– Project Vakantiehuis

vakantiehuisje

Ik verwacht eigenlijk dat dit het laatste jaar wordt waarin dit project loopt. Alleen de tuin inclusief terras moet nog worden aangepakt en verder is het vooral een kwestie van afwerken. Zo moet onder meer het dak nog worden afgewerkt, moet het nog verder worden ingericht én wil ik nog dolgraag de boel gaan verven.

Alles wat nu geel is, wordt waarschijnlijk olijfgroen. Hopelijk is het snel lekker weer zodat we er aan de slag kunnen gaan en ja, dan is het aftellen naar april als de camping weer open gaat. Zin in!

– Project Nederland

Appingedam Groningen

Natuurlijk gaat ook dit project gewoon lekker verder. Er valt tenslotte nog genoeg te ontdekken in eigen land. Afgelopen jaar hebben we ons vooral beperkt tot onze eigen provincie Groningen met her en der een uitstapje naar Drenthe. Komend jaar hoop ik toch wat meer van Nederland te ontdekken.

Zo staat inmiddels Vlieland, dankzij de finale van Het Perfecte Plaatje, hoog op mijn lijstje. Net als dat ik ook graag meer wil ontdekken van Friesland, want ook in deze provincie is nog genoeg te ontdekken voor ons. Wat te denken bijvoorbeeld van Harlingen, Sneek of Dokkum? Halverwege 2020 plaatste ik de laatste update, dus hoogste tijd om daar binnenkort weer eens een artikel aan te wijden.

– Project Gezonder Leven

Spanje Gezonder leven

Ook dit project krijgt in 2021 natuurlijk een gevolg, want ook hier valt nog voldoende winst te behalen. Afgelopen jaar begon ik heel voortvarend en voelde ik me energieker dan ooit. Dat merkte ik goed tijdens onze vakantie in Spanje in maart 2020. Nooit eerder liep ik zonder problemen zulke trappen omhoog.

Tot corona en de klad er aan alle kanten in kwam. Wandelen kwam op een laag pitje te staan terwijl de stress alleen maar toenam. Gaandeweg het jaar kwam het wandelen weer terug, evenals het gezonder eten. Met als resultaat dat ik toch vijf kilo ben kwijtgeraakt. Dit jaar wordt het vooral een kwestie van volhouden. Blijven bewegen, mezelf op dat gebied ook uitdagen. Gezonder blijven eten, maar ook vooral proberen voldoende te slapen. Minder online te zijn en meer tijd voor mezelf te nemen.

– Project Wandelen

Wanda wandelen

Een nieuwkomer dit jaar. Hoewel, wandelen is de laatste jaren wel uitgegroeid tot één van mijn favoriete bezigheden. Waarom dan toch een project hiervan gemaakt? Omdat ik graag verder wil komen met wandelen dan mijn geijkte rondjes van 3,5 tot 5 kilometer en omdat ik het simpelweg tot een soort van dagelijkse bezigheid wil gaan maken. Met uitzondering van de regendagen, want ik heb mijn grenzen…

Wat ik precies voor ogen heb? Nou, afgelopen jaar heb ik 375 kilometer gewandeld, althans wat ik heb bijgehouden via de Samen Gezond App. Dat wil ik dit jaar verhogen naar 600 kilometer. Ook wil ik wandelroutes gaan lopen van 10 kilometer. Mezelf ook uitdagen om bijvoorbeeld een week lang elke dag een half uur te wandelen en dan een week van elke dag een uur. Ik moet proberen in die flow te komen zodat wandelen een vast onderdeel van mijn dagroutine wordt. Op die manier krijgt dan ook Project Gezonder Leven een flinke boost.

– Project Me time

At the Moment herfst

Vaak genoeg lees ik bij anderen dat ze offline zijn geweest en bewust tijd voor zichzelf hebben genomen. Het klinkt mij dan als muziek in de oren, maar toch lukt het mij niet echt om minder online te zijn. Hoogste tijd dus om daar bewuster mee om te gaan. Minder online en meer tijd om de dingen te doen die ik (ook) leuk vind.

Waar ik vroeger met gemak 60 boeken per jaar las, kom ik nu amper tot 30. Het maken van fotoboeken van onze vakanties ligt al een tijdje op zijn gat. Simpelweg omdat ik mij er niet toe kan zetten, omdat mijn telefoon en laptop altijd binnen handbereik zijn.

Ook wil ik bewust ergens naar toe gaan om daar lekker op mijn gemak foto’s te maken. Iets wat ik het afgelopen bijna niet heb gedaan. Natuurlijk genoeg foto’s gemaakt, maar niet alleen op pad geweest. Ik wil ook van die prachtige drieluiken maken als in Het Perfecte Plaatje, gewoon zoeken naar plekken, voorwerpen of wat dan ook wat samen een verhaal vertelt.

Kortom, meer online om op die manier een stukje rust c.q. ontspanning te vinden.

Waar ga jij dit jaar mee aan de slag?

12 comments

 1. Melanie Hoogvliet

  Ik denk dat wij veel dezelfde projecten hebben dit jaar. Ik noem mijn project Happy Me. Ik wil namelijk weer een gezonde vrolijke versie van mijzelf worden. Door middel van wandelen, gezonder eten en meer rust nemen. Dus het wandelen en de rust nemen hebben we sowieso gemeen. Daarnaast hoop ik ook mijn fotografie te kunnen oppakken,

  Beantwoorden

 2. rachel

  Ik ga weer zoals alle andere 15 jaren hiervoor weer in gevecht met mijn lichaam om het toch weer een beetje leefbaar te krijgen allemaal en verder heb ik nog wat zakelijke dingen die ik dit jaar wil waar maken 😀

  Beantwoorden

 3. Elisabethsmagazine

  Mooie doelen. Leuk om te lezen. Ik heb geen doelen eigenlijk. Behalve blijven koken, wandelen en schrijven. Eigenlijk zoals altijd. De beste wensen en heel veel succes!

  Beantwoorden

 4. Deborah

  Dat zijn nog eens leuke en haalbare doelen. Ik doe met je mee. Ook dit jaar geen goede voornemens maar doelen en projecten. En project 1 is alvast gestart. 🙂
  Succes met het behalen van en lekker bezig zijn met je doelen en projecten. Ik lees ook dit jaar weer graag bij je mee.

  Beantwoorden

 5. Saskia

  Mooie projecten voor 2021! Ik wil zeker wat meer gaan doen aan selfcare, balans brengen en ook vooral los laten en genieten. Meer wandelen en in de natuur zijn…

  Beantwoorden

 6. Alexandra

  Wow, tweeling? Zijn, op het vakantiehuis na, ook mijn doelen voor dit jaar. Heel veel succes. Je gaat vast goeie stappen maken.

  Beantwoorden

 7. Tessa

  Heel veel succes met je projecten. Ik zal veel van mijn hobbies on hold moeten gaan zetten nu ik weer terug naar school ga naast mijn baan

  Beantwoorden

 8. corrina

  Mooie projecten, we gaan het lezen allemaal
  Ik ga starten met maandje geen wijn en werken aan me body

  Beantwoorden

 9. Yova

  Het is zeker leuk om te doen. Moet wel prikjes gaan halen of niet. Dan kunnen de mensen en kinderen weer uitleven naar vakantie toe te gaan. Je hebt mooie vooruitzichten van deze jaar. Mooie foto’s. Fijn weekend.

  Beantwoorden

 10. Mandy

  Super veel succes met alle projecten! Het vakantie huis lijkt me zo leuk, lekker alles opknappen en je eigen plekje er van te maken. Ik wil ook meer wandelen! Ga echt mijn best doen maarja, vind het zo lastig als je elke dag pas om half 8 vrij bent

  Beantwoorden

 11. Lindaschrijfthetop

  Ik benmet een fotografie project bezig. K8jken of ik m8jn foto’s kan verkopen. Maar het is in ontwikkeling.

  Beantwoorden

 12. Nicole Orriëns

  Leuke projecten ga je doen. Ik wens je veel succes ermee!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.