Bernkastel Kues Moezel Duitsland

Mijn meest gelikete foto’s op Instagram in 2020

Ook in 2020 verschenen er weer een hoop foto’s op mijn Instagram account. Voor de liefhebbers van cijfers, het waren er in totaal 173, goed voor ruim 16.000 likes. In het verleden plaatste ik veel meer foto’s, maar sinds het vernieuwde algoritme op Instagram merk ik dat ik minder actief ben geworden. Dat neemt niet weg, dat ik het nog steeds een super leuke app vind. Soms om gewoon te gluren, soms ook om ideeën op te doen voor mooie plekjes. Nu het jaar op zijn einde loopt, is het de hoogste tijd om te kijken welke foto’s het meest in de smaak zijn gevallen!

Best of nine in 2020

Al met al een gevarieerde lijst met diverse foto’s van onze uitstapjes dit jaar, maar ook met twee van vorig jaar. Daarnaast viel het mij op dat er helaas geen enkele foto van onze vakantie in Oostenrijk de top 9 heeft gehaald. Jammer, maar ondanks dat ben ik wel blij met deze top 9.

9. Park Borgerswold in Veendam

Tot mijn grote verrassing is deze foto de hekkensluiter. Ik was al helemaal vergeten dat ik deze foto had gemaakt en had ook zeker niet verwacht dat ie veel likes zou trekken. Vaak heb ik niet eens mijn gewone camera mee als ik in Borgerswold ga wandelen. Prima gebied om te wandelen, maar voor mij niet fotogeniek genoeg. Mijn volgers zagen dat duidelijk anders!

8. Het Forum in Groningen

Groninger Forum Groningen

De nieuwste attractie van Groningen én zo blij dat we er voor het uitbreken van de corona nog zijn geweest. Het gebouw zelf vind ik het toppunt van lelijkheid, maar het uitzicht op de stad met zijn Martinitoren is natuurlijk een plaatje! Het was trouwens ook ons laatste bezoek aan de stad. Hopelijk kunnen we er snel weer heen, want dat mis ik toch wel. Op zondagmiddag even op ons gemak door de stad slenteren en ergens een hapje eten.

7. Het mooie dorpje Frigiliana in Spanje

Frigiliana Costa del Sol Spanje

Vorig jaar maart werd ik op slag verliefd op het witte dorpje Frigiliana aan de Costa del Sol. Wat een pittoresk dorpje, nauwe steegjes met mooie witte huisjes en blauwe kozijnen. Ook vorig jaar kwam deze foto in de top 9 terecht. Sterker nog, het was toen de foto met de meeste likes.

Dit jaar gooide ik hem in de herhaling en opnieuw werd ie veelvuldig geliket.

6. De Martinitoren in Groningen

Nog een foto van mijn geliefde stad en ook deze foto is wel al vaker op mijn Instagram verschenen. Niet precies dezelfde, maar altijd als we in Groningen zijn, dan moet ik even door dit hofje om deze foto te maken. De volgende keer moet ik weer eens mijn gewone camera meenemen om al die mooie plekjes van Grunn vast te leggen.

5. Een straatje in Bernkastel Kues in Duitsland

Bernkastel Kues Moezel Duitsland

Lange tijd zag het er naar uit dat we in juni, normaal onze zomervakantie, nergens naar toe zouden kunnen. Uiteindelijk gingen de lichten op groen en kozen we voor een weekje in Rijnland-Palts. Vanuit daar maakten we onder mee een toertocht langs de Moezel en brachten we een bezoek aan het pittoreske stadje Bernkastel-Kues.

De eerste keer dat we er waren, was in maart 2018 en was het koud en redelijk verlaten. Nu was het een gezellige drukte, maar aangezien de meeste mensen in het centrum blijven hangen, had ik bij dit steegje het rijk bijna alleen.

4. De indrukwekkende Krka watervallen

Vorig jaar waren we voor het eerst in Kroatië en raakten we behoorlijk onder de indruk van de schoonheid van dit land. Niet alleen van de Plitvice meren, maar ook zeker van de Krka watervallen. Misschien zelfs nog wel meer. Vorig jaar verscheen deze foto ook op mijn Instagram account, maar haalde het niet de top negen. Dit jaar ging ie in de herhaling en bleef hij net buiten de top drie.

3. De baai bij Nerja in Spanje

Nog een foto van onze vakantie van vorig jaar. Eén van de prachtige baaien bij Nerja aan de Costa del Sol. Ook zo’n plaatsje waar ik zo naar terug zou willen. Heerlijk om door heen te slenteren en te genieten van al het moois, zoals de vele mooie vergezichten.

2. Het bloemrijke centrum van Saarburg in Duitsland

Saarburg Rijnland-Palts Duitsland

In juni was Saarburg onze uitvalbasis en ook dit is zo’n stadje waar ik zo naar terug zou willen. Absoluut niet groot, maar wel heel mooi en knus. Zeker ook vanwege de vele bloemen én natuurlijk de waterval midden in het centrum.

1. Een doorkijkje in Bernkastel Kues in Duitsland

Bernkastel staat dus maar liefst twee keer in de top negen. En ja, dat begrijp ik ook wel, want het is een super mooi stadje met diverse prachtige vakwerkhuizen. Zelf ben ik altijd gek op dit soort doorkijkjes en dan is het des te leuker als zo’n foto ook de nodige likes oplevert natuurlijk. Een nipte overwinning voor deze foto, maar wat mij betreft de terechte winnaar!

Welke foto vind jij het mooiste?

14 comments

 1. Alexandra

  Lastig om te kiezen. Ik heb goeie herinneringen aan de witte dorpen in Andalusie, daardoor nijg ik naar de foto van Frigliana. Maar de foto’s van Groningen vind ik ook mooi, moet daar beslist nog een keer op ontdekkingstocht.

  Beantwoorden

 2. Tania

  Wat ben je op prachtige plekken geweest. Vind persoonlijk die foto’s van Veendam en Nerja het mooiste

  Beantwoorden

 3. Saskia

  Hoop mooie foto’s, genieten! Mijne komt bij mijn maandoverzichtje voorbij 31 December….
  Hoop foto’s van Noa en mooie momenten van dat jaar.

  Beantwoorden

 4. LOLA♥CHAMPAGNE

  Inderdaad hele knappe foto’s!!

  Beantwoorden

 5. Felice Veenman

  ik vind Bernkastel echt een topprtje, zo´n lief doorkijkje

  Beantwoorden

 6. Tessa

  Wat een mooie foto’s, vooral foto 5 is erg mooi

  Beantwoorden

 7. Beauty Treasures

  Oh die watervallen en de foto’s van Duitsland vind ik wel super gezellig. Wij gaan normaal elk jaar op vakantie in Duitsland maar in 2020 hebben we geskipt door Corona.

  Beantwoorden

 8. jasmina

  Wat een praachtige plaatjes,ze zijn allemaal erg mooi. Als ik dan ect moet kiezen,dan zijn het denk ik de watervallen.

  Beantwoorden

 9. rachel

  hoop mooie foto’s en dus lastig om te kiezen. vind ze allemaal wel mooi 😀

  Beantwoorden

 10. Corrina

  Wat een prachtige foto’s
  Ik kan niet 1 als topper noemen
  Maar als dat moet wordt het dan de watervallen

  Beantwoorden

 11. Yova

  Dit heb je heel leuk gedaan met instagram. Vakantie ziet prachtig uit. Verschillende vakantie plekjes om daar te zien bij jou. Ik hoop dit jaar beter word? Prachtig foto’s! Op deze mooie dag willen we graag gelukkig nieuwjaar 2021 wensen.
  Groetjes, Jacqueline en Ferry.

  Beantwoorden

 12. Melanie Hoogvliet

  Ik snap wel dat dit de favoriete 9 zijn want het zijn super mooie foto’s. Ik hoop dat je in 2021 ook weer veel mooie foto’s mag maken,

  Beantwoorden

 13. rondreis

  Dat straatje in Bernkastel Kues ziet er prachtig uit – voor de rest: mooie foto’s hoor!

  Beantwoorden

 14. Marcella

  Leuke foto’s! Mooie afwisseling tussen dichtbij huis en bestemmingen in Europa. Wij wandelen trouwens nog wel eens door een uitgestorven Groningen. Knusse straatjes genoeg!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.