lichtjesroute Van Stolbergweg Veendam

Impressie lichtjesroute Veendam en Wildervank

Vroeger had Wildervank altijd een jaarlijkse lichtjesroute, maar zoals met veel dingen, verdween ook deze traditie. Nu in het corona tijdperk is deze traditie in ere hersteld en doet niet alleen Wildervank mee, maar ook Veendam en de omliggende dorpen. Eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat wij zelf niet mee doen, sowieso is onze straat er niet heel erg actief in. Op zich vind ik dat wel jammer, maar goed, dat neemt niet weg dat we natuurlijk wel een paar keer ’s avonds op pad zijn gegaan om te kijken wat onze buurtgenoten er van hebben gemaakt!

Lichtjesroute in Veendam

lichtjesroute Veendam

lichtjesroute Veendam

lichtjesroute Van Stolbergweg Veendam

In totaal zijn er vijf verschillende routes samengesteld van elk zo’n 20 km lang. Wij hebben daarvan slechts een deel gezien, vooral lopend in de directe omgeving van het centrum. Soms heel eenvoudig en subtiel, soms uitbundig en misschien voor de overburen ietwat teveel van het goede.

Feit is dat het zeker in deze donkere dagen voor kerst een hoop gezelligheid met zich meebrengt. Plus, je hebt ’s avonds in ieder geval een goede reden om nog even naar buiten te gaan. En ja, qua maatregelen spreekt het natuurlijk voor zich. Ga je lopend, dan hou je je aan de anderhalve meter afstand.

Hoewel ik zelf mijn huis nooit zo zou versieren, vind ik het wel wat hebben. Dit huis aan de Van Stolbergweg in Veendam wordt dan ook regelmatig genoemd als kandidaat voor één van de prijzen. Grappig is ook dat uitgerekend de foto die ik hiervan maakte uiteindelijk terecht is gekomen op de site van RTV Noord!

Lichtjesroute Wildervank

Lichtjesroute WIldervank

lichtjesroute Wildervank

Na wat speurwerk op Facebook en een tip van een collega werd het mij al vrij snel duidelijk dat ik toch ook nog een rondje door Wildervank moest maken. Lopend mij net te ver, dus reden we op zaterdagavond een rondje door Wildervank. En ja, het was inderdaad de moeite waard.

Wildervank ligt voor een deel namelijk aan het water en daar waren in ieder geval alle bruggen versierd. Altijd een mooi gezicht natuurlijk. Ook verschillende boten waren verlicht en dat heeft natuurlijk ook altijd wel wat. Eenmaal op de Sportterreinstraat werden we nog verrast door een kerstman hangend aan de bar. Creatief bedacht in ieder geval. Wellicht dat deze straat kans maakt op de straatprijs, want ook de rest van de straat was mooi versierd.

Heb jij je huis ook zo versierd? Of is dat totaal niet je ding?

10 comments

 1. Helena

  Ziet er toch wel heel gezellig uit allemaal.
  Wij hebben buiten in de achtertuin wat lichtjes en in de carport … en de rest gewoon lekker binnen 🙂
  Wens jullie alvast hele mooie en warme dagen Wanda; geniet ervan!

  Beantwoorden

 2. Saskia

  Wat ziet dit er erg gezellig uit zeg! Kan me voorstellen dat het mooi was om ‘live’ te zien. Fijne dagen gewenst

  Beantwoorden

 3. patriciaKleijn

  wow super leuk zeg, heel mooi om te zien, zelf ebben wij wat lichtjes aan het balkon maar verder geen uitbundigheid, maar vind het bij andere wel altijd heel mooi om te zien

  Beantwoorden

 4. Lindaschrijfthetop

  Wat leuk om te doen en te zien en toch coronaproof. Zelf vind ik het huis binnen versieren leuk, maar buiten vind ik het leuk bij een ander.

  Beantwoorden

 5. Rosalyn

  Ziet er heel gezellig uit! Ik vind het altijd leuk om te zien, maar zelf versier ik ook vooral binnen.

  Beantwoorden

 6. Nicole Orriëns

  Oh wauw, die route doet zijn naam eer aan. Wat superleuk dat mensen zoveel moeite hebben gedaan om de boel te versieren.

  Beantwoorden

 7. Simone

  Wauw, echt prachtig allemaal. We hebben het dit jaar rustig aan gedaan. Beetje versiering en een boom, aangezien we niet veel tijd hadden met de kleine.

  Beantwoorden

  1. Alexandra

   Goed om te weten, ik ben met de kerst in Winschoten, dus dan kunnen we een familie uitje ervan maken.

   Beantwoorden

 8. Caroline

  Leuk om zo’n wandeling te maken en te verbazen wat mensen allemaal verzinnen om hun huis mee te versieren. Zelf houd ik er niet van om dit zelf te doen, ik vind het teveel poppenkast en kermisachtig, en laat ik daar toevallig nét niet van houden, hi hi.

  Beantwoorden

 9. Corrina

  Hi we gaan al 8 jaar met ketst naar zelfde park in huisje
  We nemen kerstboom en spullen mee en versieren het huisje

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.