Museum Havezate Mensinge Roden

Met deze vijf projecten ga ik aan de slag in 2020

De eerste week van januari zit er inmiddels op en misschien ontdek je nu al dat het lastig wordt om je aan je goede voornemens te houden. Ik stel mezelf daarom geen doelen meer, neem me ook niks meer voor, maar stel voor mezelf een aantal projecten op. Projecten waar ik gedurende het gehele jaar aan wil werken. Niet zozeer om concrete resultaten te behalen, maar meer om er bewust mee bezig te zijn. Vorig jaar lanceerde ik voor het eerst een viertal projecten, deze komen ook dit jaar weer terug, maar er is nog een project waar ik dit jaar mee bezig wil gaan. Nieuwsgierig geworden? Ik som ze nog een keertje voor je op!

– Project Nederland

haven Blijkzijl Overijssel

Meestal zijn we nogal snel geneigd om de landsgrenzen over te gaan. Zelfs voor een dagje uit schuwen we het niet om even naar Duitsland of zelfs België te gaan. Toch heeft ons eigen land natuurlijk ook genoeg mooie plekken te bieden. Afgelopen jaar ben ik dit project gestart, maar doordat Project Vakantiehuis behoorlijk wat tijd in beslag nam, kwam er van dit project minder terecht dan dat ik had verwacht.

Museum Havezate Mensinge Roden

We bezochten slechts Grave, Roermond en Blokzijl, maar gingen wel op ontdekking in nieuwe natuurgebieden zoals Balloërveld in Drenthe en Appelbergen in Glimmen (Groningen). Ik stelde vorig jaar al een wishlist op met kastelen in Nederland die ik graag wil zien, omdat we tijdens vakanties altijd wel ergens een kasteel bezoeken, waarom dan niet in eigen land? Zo zijn er ook nog genoeg natuurgebieden waar ik dolgraag een keertje wil gaan wandelen, zoals ’t Roegwold, De Onlanden, maar ook Dwingelderveld en Nationaal Park Drentsche Aa. Of wat te denken van Hanzesteden als Kampen, Hasselt, Hattem en Zutphen nadat ik Deventer, Harderwijk en Zwolle al eens bezocht. Binnenkort zal ik hier een uitgebreidere blog over plaatsen.

– Project Vakantiehuis

project vakantiehuis

In augustus 2018 trokken we de stoute schoenen aan en kochten we een vakantiehuisje aan de rand van het Zuidlaardermeer. Afgelopen jaar stond dan ook vooral in het teken van klussen. Of beter gezegd, veel slopen, want het vakantiehuisje was duidelijk aan een goede opknapbeurt toe. Inmiddels is er best wel al veel gebeurd, zo is de vloer vervangen, is er een nieuw dak geplaatst en zijn ook de binnenmuren vervangen.

Af is het nog lang niet, maar ik heb wel de hoop dat we ergens rond mei zo ver zijn dat we er ook kunnen blijven slapen. Dat er dan nog geverfd moet worden, het terras opnieuw aangelegd moet worden en vast nog wel wat meer klusjes, maakt niet uit. Dan hoop ik dat we het binnen zo goed als klaar hebben zodat we ook echt kunnen genieten van ons mooie plekje.

Nieuwsgierig naar mijn laatste update hierover?

– Project Gezonder Leven

Project gezonder leven

Al jaren kamp ik met overgewicht, maar toch ondernam ik slechts één serieuze afvalpoging. Wel direct een goede trouwens, want ik viel maar liefst 30 kilo af door gezonder te gaan eten en vooral meer te gaan bewegen. Inmiddels zijn we een aantal jaren verder en zijn er helaas weer de nodige kilootjes teruggekomen. Het blijft een eeuwige strijd, maar ondanks dat ik niet tevreden ben met het getal op mijn weegschaal, heb ik mij niet ten doel gesteld om een x aantal kilo’s af te vallen.

Met Project Gezonder Leven gaat het mij erom dat ik mij weer fitter en energieker voel. Dat ik er niet tegen op zie als we een stuk moeten klimmen of honderd trappen moeten bedwingen. Ik wil mij gewoon weer fit voelen en dat betekent minder eten, vooral minder koolhydraten en meer bewegen.

Maar dat is niet het enige wat ik onder dit project versta. Ik wil ook meer mijn rust nemen, minder online zijn, vaker nee zeggen en proberen wat vaker me time in te lassen.

– Project Fotografie

Frigiliana Costa del Sol gezonder leven

Vaak krijg ik complimenten van jullie over mijn foto’s, waarvoor mijn dank. Toch weet ik dat ik nog een hoop te leren heb op het gebied van fotografie. Technische termen zeggen mij weinig, laat staan dat ik er iets mee doe in de praktijk. Te vaak val ik terug op de automatische stand van mijn camera.

Vorig jaar heb ik best veel foto’s gemaakt, maar dat was niet het doel van dit project. Het doel was om bijvoorbeeld een fotografiecursus te gaan volgen, ervoor te zorgen dat ik minder op de automatische stand fotografeer of dat ik iets ga doen met een soort van thema in mijn foto’s zoals bijvoorbeeld mijn badeendjes. Door alle drukte rondom Project Vakantiehuis is er van dit project weinig terecht gekomen. Dat wordt dus een leuke uitdaging voor dit jaar!

– Project Groningen in beeld

Groningen

Een nieuw project dit jaar, maar eentje die op de achtergrond al enige tijd bezig is. Althans, net als project Nederland ga ik sinds vorig jaar ook vaker in mijn eigen provincie op onderzoek uit. Dit deel ik regelmatig hier, maar wil ik eigenlijk wat meer structuur gaan geven. De precieze invulling moet nog komen, maar dat is dus iets waar ik 12 maanden de tijd voor heb om aan te werken!

En jij? Doe jij aan goede voornemens, doelen of ga je ook voor projecten?

19 comments

 1. Skyblog

  Gezonder leven is beter. Je hebt aardig uitstapje er staan. Wat leuk dat jullie gaat dit doen. Het is goede voornemens. Je vakantie huisje moet nog af maken. Resultaat komt er. Je maakt dan ook mooie reizen. Mooie foto’s. Fijne dag.

  Beantwoorden

 2. Henk

  Als je het een project wilt noemen, we gaan het laminaat op de eerste verdieping dit jaar vervangen. Ergens dit jaar?

  Beantwoorden

 3. Cynthia

  Ik herken het voornemen om meer me-time en offline tijd te nemen. En ik kijk uit naar nog meer leuke badeendjes foto’s!

  Beantwoorden

 4. Alexandra

  Goh, wat een leuke projecten. Ik doe mee aan gezonder leven, meer groente en meer bewegen. Gaat zo met ups en downs. Ik wil ook meer zien in Nederland. Bewuster leven en meer genieten.

  Beantwoorden

 5. Riek Muijen

  Mooie foto’s. Natuur fotografie is mijn hobby. Hoop dit jaar ook weer op te pakken.

  Beantwoorden

 6. Jasmijn

  Wat leuk dat je via projecten werkt! Goeie dingen om naar uit te kijken en naar toe te streven

  Beantwoorden

 7. Monique

  Wat super goed. Goede dingen allemaal stuk voor stuk.
  Mijn projecten zijn.. 5km kunnen hardlopen, wat afvallen en wat dingen in huis renoveren/verbouwen.

  Beantwoorden

 8. Marjolein

  Leuk om jouw projecten te lezen! Zo maak je, ook dichter bij huis, op heel veel verschillende manieren een vakantiegevoel. ?

  Beantwoorden

 9. Nicole Orriëns

  Goede voornemens heb ik eigenlijk nooit, maar ik wil dit jaar wat beter mijn best doen op mijn zakelijke administratie.

  Beantwoorden

 10. Saskia

  Wat een leuke projecten! Ik wil me dit jaar vooral focussen op selfcare en de rust weer terug vinden in mijn gezinsleventje 🙂

  Beantwoorden

 11. Melanie Hoogvliet

  Wat een goede projecten! Ik doe mee met project gezonder zijn. Ik ben sinds een week ook weer volgens het boek project gezond aan het eten. En heb een nieuw review dieet boek. Maar naast gezonde voeding moet ik ook gewoon heel erg aan mijn mentale kant werken en wat vaker rust nemen. Daarnaast wil ik meer gaan werken

  Beantwoorden

 12. Nicole Orriëns

  Bij het zien van de eerste foto met dat kasteel in het water, bekruipt mij een vraag: hoe lappen ze daar de ramen aan de buitenkant? Met een bootje?

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Goeie vraag! Ik denk met een steiger

   Beantwoorden

 13. Amina

  Projecten is zo’n veel betere omschrijving eigenlijk dan goede voornemens! En project gezonder leven klinkt en is volgens mij beter dan afvallen! Gezonder leven is lange termijn werk en veranderen van lifestyle. En dat is eigenlijk waar het om gaat. Zet ‘m op! Ik moet ook gezonder gaan leven, hb ook overgewicht! xxx

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Het klinkt voor mij in ieder geval beter dan goede voornemens waarvan je weet dat ze gedoemd zijn tot mislukken. Met projecten kun je steeds bezig zijn en je er echt in verdiepen wat het beste werkt zodat je je levensstijl daadwerkelijk kunt veranderen.

   Beantwoorden

 14. Mandy

  Wat een goede projecten! Leuke uitdagingen ook. Ik ben benieuwd naar hoe alles je verloopt. Ik heb voor mezelf niet echt iets opgesteld.

  Beantwoorden

 15. Jasmina

  Prachtige projecten vind ik. Heel veel.succes,maar dat komt vast goed.

  Beantwoorden

 16. rachel

  mooie projecten 😀 en gaat goed komen en wens je su6 😀

  Beantwoorden

 17. Georgina Lifestyle

  Goed idee om met projecten te werken! Heb je ook een plan van aanpak voor nodig :-). Succes!!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.