Frigiliana Costa del Sol Spanje

Mijn mooiste foto’s op Instagram in 2019

Nog één laatste terugblik op 2019. Nadat ik al mijn reisjaar 2019 en de leukste reisweetjes over 2019 met jullie deelde, is het nu de beurt om mijn mooiste foto’s met jullie te delen. Althans, de foto’s die op Instagram de meeste likes scoorden. Volgen jullie mij trouwens al op Instagram? Ook hier op mijn blog zijn de meeste foto’s ongetwijfeld wel al een keertje voorbij gekomen. Toch verdienen ze wat mij betreft het om nog een keertje in de spotlight te staan, wat jij?

Mijn foto’s met de meeste likes op Instagram in 2019

Bestofnine wandaswereld 2019

Inderdaad veel foto’s van onze vakantie aan de Costa del Sol (maart), maar een gedeelde eerste plaats met de trots van de provincie Groningen, namelijk de Martinitoren.

9 Het strand van Nerja (129 likes)

In maart 2019 genoten we al van een zonvakantie in het zuiden van Spanje. Onze uitvalbasis was het pittoreske vissersdorpje Nerja en daar genoten we niet alleen van het prachtige weer, maar vooral ook vanwege de mooie stranden en baaien. Echt een aanrader voor wie in de winter alvast wat zon én cultuur wil opsnuiven! Bovenstaande foto maakte ik op onze laatste dag in Nerja en als ik dit nu terugzie, dan zou ik acuut terug willen.

8 Zonsondergang bij het Zuidlaardermeer (130 likes)

Sinds augustus 2018 zijn we in het bezit van een vakantiehuisje aan het Zuidlaardermeer. Ondanks dat er nog het nodige aan moeten gebeuren, is het natuurlijk niet voor niks dat we uitgerekend daar een vakantiehuisje hebben gekocht. Want zeg nu zelf, zo’n zonsondergang is toch echt genieten?

7 Sprookjeswereld Plitvice Meren (140 likes)

Al jaren stond het op ons lijstje om naar Kroatië te gaan, maar het kwam er steeds niet van. Tot juni 2019 én wat heeft dit land ons enorm verrast. Prachtige natuur, mooie historische steden, vriendelijke mensen en ja, watervallen om U tegen te zeggen. Zoals hierboven in Nationaal Park Plitvice waar ik mij werkelijk de hele dag in een sprookjeswereld waande. Te mooi om waar te zijn, maar geloof mij, het is echt waar én dus ontzettend mooi!

6 Het goudgele strand van Ameland (145 likes)

Wat mij betreft het mooiste strand van Nederland, het goudgele strand van Ameland. Misschien dat Schiermonnikoog nog enigszins in de buurt kan komen, maar Ameland is absoluut één van mijn favoriete stranden en verdient zijn plekje in dit overzicht dan ook. De foto maakte ik al in 2018, want vorig jaar zijn we helaas niet naar een Nederlandse waddeneiland geweest, wel naar het Duitse waddeneiland Borkum, maar dat kan echt niet tippen aan onze eigen stranden.

5 Het uitzicht vanaf Balkon de Europa in Nerja (150 likes)

Eén van de eerste foto’s die ik tijdens onze vakantie aan de Costa del Sol maakte. Al lopend richting Balkon de Europa ontdekte ik dit uitzicht, of eigenlijk, kun je er gewoon niet om heen. Zodra je ook maar even naar links kijkt, zie je dit prachtige strand met bootjes en ligbedjes en de heuveltoppen al liggen. Iedere dag kwamen we hier wel om gewoon eventjes te genieten van dit prachtige uitzicht.

4 Een steegje in het witte dorpje Frigliana (156 likes)

Op onze laatste dag aan de Costa del Sol reden we naar het witte dorpje Frigiliana. Al zo vaak uitgeroepen tot het mooiste witte dorpje van Andalusië en nu ik het met eigen ogen heb gezien, kan ik dat alleen maar beamen. Wat een ongelofelijk mooi dorpje, waar je kijkt, witte huisjes met blauwe deuren en raamkozijnen. Een super relaxte sfeer toen wij er waren en gelukkig nog niet te druk met toeristen want dat is zeker in het hoogseizoen wel anders helaas.

3 Een trappetje in Frigiliana (158 likes)

Al slenterend door Frigiliana kwam ik ogen te kort. Waar ik ook keek, welk steegje ik ook in liep, iedere keer werd ik weer opnieuw verrast. Het duurde dan ook wel even voor ik uitgekeken was, of beter gezegd, voor mijn gevoel klaar was met fotograferen én toe was aan een terrasje. Ook dit trappetje met bloembakken viel mij direct op en heeft zelfs nog een tijdje als mijn achtergrond op mijn telefoon gediend.

2 De trots van Groningen, de Martinitoren (159 likes)

Iedere keer als we in de binnenstad van Groningen zijn, moet ik hier gewoon even langs lopen en foto’s maken. Het is eigenlijk niet eens mijn favoriete foto van de Martinitoren, want die maak ik vaak vanuit een doorkijkje op de Martinitoren. Die heeft het helaas niet gehaald tot de beste negen foto’s, maar ach, ook deze is niet verkeerd, toch?

1 Het meest gefotografeerde plekje in Frigiliana (159 likes)

Voordat we Frigliana inliepen, wist ik al dat ik deze foto wilde maken. Het is dé foto die je het meeste tegenkomt als je googled op Frigliana, maar ook het lastigste om te maken. Niet zozeer vanwege de setting, maar wel om het net te treffen dat je er alleen bent. Ook ik moest even geduld hebben, maar het is uiteindelijk gelukt en met het resultaat ben ik dan ook superblij!

Welke foto is jouw favoriet?

18 comments

 1. Anette

  Schitterende foto’s meid! Kleine kanttekening bij foto drie, wij waren hier wel in t hoogseizoen en de drukte viel ons in verhouding heel erg mee! Waar het in Nerja wel ontzettend druk was konden we in Frigliana overal goed lopen en genieten van alle mooie plekken en uitzichten. Maar ben t met je eens dat voorjaar of najaar nog relaxter zal zijn ?
  Foto 7 en 8 vind ik erg mooi! Leuk om in een kleiner formaat in jullie vakantiehuisje te hangen ?

  Beantwoorden

 2. Skyblog

  Dit was zeker mooie reizen geweest. Ik ben jaloers op. Ik hou wel van van prachtig omgeving. Echt geweldig foto’s weer eens te zien. Je gaat vast veel reizen. Fijne dag. Groetjes,

  Beantwoorden

 3. Saskia

  Wat een schitterende foto’s weer. Je maakt echt mooie foto’s, weet je dat?! Mooie invalshoeken en dergelijke.
  Als ik dit zie, herinnert ’t me weer dat ik meer tijd moet nemen voor het maken van mijn foto’s 🙂

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Dank je wel! Echt leuk om te horen.

   Beantwoorden

 4. Bianca Schrijft

  Nummer 7 en nummer 3 zijn persoonlijk mijn favorieten. In foto 7 vind ik de natuur zo mooi stralend en onaangetast, wat in de tegenwoordige tijd bijna zeldzaam is en foto 3 heeft iets romantisch en idyllisch, wat je doet verlangen naar een lekkere mediterrane vakantie met net een lekkere temperatuur rond de 25 graden, dat je je niet dood zweet, maar heerlijk kan geniet van de omgeving.

  Beantwoorden

 5. Nicole Orriëns

  Wat een mooie foto’s allemaal. Dankjewel voor het delen! Een mooi overzicht van 2019!

  Beantwoorden

 6. Zarina

  Ik volg je pas een paar maanden op Instagram dus leuk om ook wat oudere foto’s van je hier te zien. Leuk dat ook een aantal Nederlandse spots de top 9 hebben gehaald! Ik heb twee favoriete foto’s: met stip op nummer 1 die van de Plitvice Meren (wauw!!!). Ik begon je rond die tijd te volgen op Instagram en de foto’s van jouw reis toen hebben me geïnspireerd om dit jaar een rondreis door Oost-Europa te maken! Mijn tweede favoriet is de eerste foto van Frigliana. Kijk uit naar al je nieuwe foto’s van 2020 🙂

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Wat leuk om te horen dat je straks een rondreis gaat maken door oost Europa! Ik wil ook zeker meer van het Oostblok gaan ontdekken, dus ben benieuwd naar je verhalen en foto’s!

   Beantwoorden

 7. Amy

  Wat heb je weer prachtige foto’s gemaakt afgelopen jaar! Ik vind vooral de foto van de Plitvice Meren erg indrukwekkend.

  Beantwoorden

 8. Gabrielle

  Wat een prachtige foto’s, stuk voor stuk. Ik vind de meeste gelikede foto ook daadwerkelijk de mooiste. Frigiliana is echt een fotogenieke stad!

  Beantwoorden

 9. Anja

  Eigenlijk allemaal prachtige foto’s. Persoonlijk vind ik de foto van een trappetje in Frigiliana heel erg mooi.

  Beantwoorden

  1. Jasmina

   Jeetje, het zijn wel echt allemaal plaatjes hoor!

   Beantwoorden

 10. sammie

  Allemaal mooie foto’s! Grappig om te zien dat de foto’s met water het beste gescoord hebben 🙂

  Beantwoorden

 11. Saskia

  Wat een fijne foto’s! Ik kan er altijd van genieten<3

  Beantwoorden

 12. Melanie Hoogvliet

  Wauw wat een prachtige foto’s ik snap wel dat dit je mooiste foto’s zijn 🙂 Ik ben gek op mooie uitzichten met water erbij

  Beantwoorden

 13. Sanne

  Stuk voor stuk mooie foto’s en plaatsen.

  Beantwoorden

 14. Wouter

  Wooow super mooie foto’s, hier kan je echt wel trots op zijn, zou willen dat ik ook zo’n foto’s mijn portfolio had. Succes in 2020 en doe op z’n minst even goed !

  Beantwoorden

 15. Sam

  Mooie foto’s! En nu in 2020 een update maken? ?

  Groetjes!
  Sam

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.