Ik verheug mij op 2020, omdat…

Inmiddels is 2020 een paar dagen oud en beginnen we na alle feestdagen weer aan ons normale leventje. Twaalf nieuwe maanden liggen er weer op ons te wachten. Alleen het jaartal 2020, voluit tweeduizendtwintig of het catchy twintig twintig, belooft al het nodige. Ik ben dan ook ontzettend nieuwsgierig naar wat dit jaar ons zal gaan brengen en deel vandaag dan ook met jullie waarom ik mij zo op 2020 verheug!

Een jaar met mooie vakanties

Plitvice Meren Dalmatië 2019

In 2019 gingen we maar liefst vier keer op vakantie (week of langer) en vier keer een weekendje weg. Absoluut een topjaar wat dat betreft met als hoogtepunt onze vakantie naar Kroatië. Voor dit jaar hebben we nog geen concrete plannen, maar spookt er natuurlijk wel het nodige door onze hoofd.

Balcon de Europa Nerja Costa del Sol

Zo willen we dolgraag eind februari, begin maart weer een weekje naar de zon. We waren al eens in maart in de Algarve in Portugal en vorig jaar aan de Costa del Sol in Spanje. Beide landen trekken ons enorm aan en zijn dan ook grote kanshebber voor een eerste weekje zon van dit jaar.

Voor onze zomervakantie in juni is alles nog mogelijk en datzelfde geldt ook voor ons weekje in het najaar. Echt ver van tevoren dingen plannen is niet ons ding, we zien gewoon wel wat er op ons pad komt.

Sportieve hoogtepunten van onze sporters in 2020

Jullie zullen nu vast denken aan het Nederlands Elftal, maar ik verheug me vooral op het nieuwe Formule 1 seizoen. Lukt het Red Bull om Max Verstappen een winnende auto te geven? Kan hij een serieuze gooi doen naar de wereldtitel in 2020? Ik verheug me er enorm op en stiekem denk ik dat het weleens een heel spannend jaartje kan gaan worden.

Waar ik ook enorm naar uitkijk, zijn de Olympische Zomerspelen. Natuurlijk vooral vanwege de Nederlandse sporters, maar wat ik zeker graag wil zien, zijn de atletiek onderdelen en het zwemmen. Gelukkig hebben we hierbij de nodige toppers in de strijd, dus ik verheug me echt op een zomer met sportieve hoogtepunten.

Of wat te denken van Tom Dumoulin in de Tour? Voor wie niks met wielrennen heeft, ook als reisprogramma is de Tour ontzettend leuk om naar te kijken.

Genieten van ons vakantiehuis

vakantiehuis

Vorig jaar gaf ik jullie regelmatig een kijkje achter de schermen bij ons Project Vakantiehuis. Dit jaar, of beter gezegd, ergens rond mei, willen we het huisje zo klaar hebben dat we er ook echt kunnen verblijven. Verblijven in de zin van blijven slapen, bedoel ik dan. Natuurlijk zal er heus nog wel wat gedaan moeten worden, maar als de vloer en het dak zijn afgewerkt, kunnen we de boel binnen verder inrichten.

Het lijkt me dan ook heerlijk om straks in het voorjaar en zomer daar menig weekendje door te brengen. Genieten van ons zonnig plekje, het getjilp van de vogels en eindelijk eens in onze eigen tuin te kunnen gaan bbq-en!

De nieuwe James Bond film in 2020

Allebei zijn we enorme liefhebbers van Bond films en april 2020 spookt dan ook al een tijdje door onze hoofd. Dé maand waarin de nieuwste Bond film in première gaat. Het betekent voor ons in ieder geval een geheid avondje bioscoop, want zo’n film moet je gewoon in de bioscoop zien.

Mooie wandelingen in de natuur

Balloërveld 2020

Natuurpark De Heemtuin schapen herfst

Afgelopen jaar heb ik diverse mooie wandelingen gemaakt en nieuwe natuurgebieden ontdekt. Ook dit jaar wil ik er zoveel mogelijk lekker op uit. Op mijn verlanglijstje staan onder meer De Onlanden en ’t Roegwold. Beiden zijn in mijn eigen provincie, maar tot op heden nog nooit geweest. Ook in Drenthe kun je heerlijk wandelen, zo ontdekte ik vorig jaar het prachtige heidenatuurgebied Balloërveld.

Maar ook verheug ik mij enorm om weer op ontdekking te gaan in mijn favoriete natuurgebied De Heemtuin in Muntendam. Elke keer verbaas ik mij weer over hoe prachtig dit gebied is en ontdek ik ook weer nieuwe plekjes.

Leuke dates

Afgelopen jaar ging ik regelmatig met een vriendin of collega’s lunchen. Heerlijk om onder het genot van een lekker broodje bij te kletsen. Sowieso was 2019 een culinair jaartje, want we gingen regelmatig lekker uit eten. Zowel met zijn tweetjes tijdens onze vakanties als met vrienden.

Hoewel de agenda nu nog zo goed als leeg is, weet ik zeker dat we dit jaar weer de nodige leuke dates zullen gaan hebben. Of dat nu gezellig een dagje winkelen is, gezellig ergens een vorkje prikken of toch nog als 40+ voor het eerst naar De Efteling of lekker relaxen bij Bad Nieuweschans, ik verheug me er in ieder geval enorm op!

Waar kijk jij naar uit in 2020?

20 comments

 1. Skyblog

  Het ziet leuk uit. 2020 ga je lekker veel doen. Vakantiehuisje ziet goed uit. En omgeving is zeker prachtig om te wandelen. Je gaat daar vaak weekend weg naar vakantiehuisje. Groot gelijk. Laat maar voorjaar komen.

  Beantwoorden

 2. Felice Veenman

  een van de leukste dingen aan het begin van het jaar, is wel plannen maken. Mij maakt het dan later niet uit of ik het oorspronkelijke plan uitvoer of een ander: als er maar gewoon lekker actie is!

  Beantwoorden

 3. Laura

  Mooie vooruitzichten. Ik hoop vooral dan 2020 een stijgende lijn gaat laten zien.

  Beantwoorden

 4. Nicole Orriëns

  Ik heb eigenlijk geen specifieke dingen waar ik naar uitkijk. Ik hoop op veel rust en stilte!

  Beantwoorden

 5. Stefanie

  Wat een heerlijke vooruitzichten!! Wij gaan zo naar het reisbureau voor hopelijk ook een mooie reis

  Beantwoorden

 6. Felice Veenman

  ik zag gisteravond de trailer van de nieuwste James Bond, ik dnek wle dat het een goede film is

  Beantwoorden

 7. Uniek overnachten

  Ik kijk nu al uit naar mijn citytrip naar Sevilla dit voorjaar. Hopelijk is het weer er iets aangenamer dan hier!

  Veel succes gewenst met alles wat je onderneemt in 2020!!!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Sevilla staat hier ook hoog op ons verlanglijstje. Lijkt me echt een prachtige stad

   Beantwoorden

 8. rachel

  klinkt goed voor 2020!! hier niet echt plannen voor 2020 😉

  Beantwoorden

 9. Erika

  Dat klinkt als een leuk jaar en ik ben benieuwd wat 2020 je gaat brengen. Geniet ze

  Beantwoorden

 10. Saskia

  Wat een fijne vooruitzichten voor dit jaar. Geniet ervan<3
  Ik kijk uit naar vele 'eerste keren' met Noa en als mama.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Zijn eerste verjaardag!

   Beantwoorden

 11. Sanne

  2020 gaat een mooi jaar worden. Ik wens je veel geluk toe.

  Beantwoorden

 12. Melanie Hoogvliet

  2020 klinkt als een mooi jaar! Voor de vakantie ben je al eens op Zakynthos in griekenland geweest? De natuur is daar echt prachtig en zeker als je net voor het seizoen begint gaat is het heerlijk rustig genieten zonder bergen toeristen. Enige nadeel is dan wel dat er wat minder restaurantjes en souvenier winkeltjes open zijn.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Zakynthos nog nooit geweest, wel veel positieve verhalen over gehoord. Dus wie weet…

   Beantwoorden

 13. Monique

  Super leuk om te lezen. Ik kijk persoonlijk ook erg uit naar de nieuwe James Bond film.

  Beantwoorden

 14. Rory

  Zo leuk jullie vakantiehuisje en ook de reizen en weekenden die jullie hebben gemaakt / gedaan. Wij zitten behoorlijk vast aan de schoolvakanties (met een kind van 7 jaar) dus helaas zijn de mogelijkheden voor ons beperkt en vaak veel te duur. Ik zat al een paar dagen naar betaalbare en leuke buitenlandvakanties voor de zomer te kijken, maar ik word er niet vrolijk van. All inclusive is ons niet zo goed bevallen, een vakantievilla samen met Oma en Opa is in deze periode overal heel duur. Appartement zou kunnen, maar is het ook niet helemaal. We moeten eerst maar eens uitvinden met hoeveel personen we gaan en dan nog gerichter zoeken.
  Nieuwe James Bond film?!? Gaaf! En nog steeds met dezelfde Bond?

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Nog steeds met Daniel Craig!

   Beantwoorden

 15. Saskia

  Mooie plannen en vooruitzichten. Wij hebben nog niks echt op de planning, behalve dan een tripje naar krakau/auschwitz in maart. Qua vakantie zijn we er ook nog niet helemaal uit, zowel ibiza als griekenland lokt ons. Maar kan ook net zo goed een weekje op de camping worden 🙂

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Nou, dat zijn iig mooie plannen. Krakau in combinatie met Auschwitz staat ook op ons lijstje, maar of dat dit jaar gaat worden, nog geen idee

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.