project vakantiehuis

Project vakantiehuis: Voor en na

In augustus 2018 besloten we er toch voor te gaan en kochten we een oud vakantiehuisje aan de rand van het Zuidlaardermeer. We wisten dat er het nodige aan moest gebeuren, maar ach, dat zou in 2019 allemaal goed gaan komen. Nu we het einde van dit jaar naderen, is het de hoogste tijd om de balans op te maken. En helaas kan ik jullie nu al verklappen dat ons vakantiehuisje nog steeds niet klaar is. Simpelweg omdat er meer gedaan moest worden dan gedacht. Maar goed, natuurlijk hebben we niet stil gezeten en is er best wel veel gebeurd. Kijken jullie mee naar onze vorderingen?

Ons vakantiehuis in zijn originele staat

vakantiehuis

vakantiehuisje

Misschien dat mensen ons voor gek verklaarden dat we uitgerekend dit oud huisje kochten, maar ons ging het vooral om de plek. Aan het Zuidlaardermeer, rondom bomen, overal fluitende vogeltjes en volop zon. Kortom, ideaal voor ons (lees: mij) om bij mooi weer goed te kunnen vertoeven, iets wat bij ons thuis (bovenwoning, weinig ruimte) een stuk lastiger is. Het huisje was van een oudere man en de laatste jaren bepaald niet meer echt onderhouden. Dat zagen we natuurlijk direct wel al, maar kwamen we pas echt achter toen we begonnen.

Slopen, slopen en veel spullen weggooien

Project vakantiehuisje

vakantiehuis

In eerste instantie hebben we veel spullen weggegooid op wat stoelen na. Spullen die we zelf niet konden gebruiken of die in zo’n slechte staat waren dat ze al geruime tijd over hun houdbaarheidsdatum heen waren. Ik heb werkelijk waar geen idee hoe vaak we naar de stort zijn gereden, want hoewel het huisje niet heel erg groot is, stond het vol met spullen. Niet alleen in het huisje zelf, maar ook in de twee schuurtjes die er bij staan.

Vervolgens besloten we dat het dak vervangen moest worden omdat we al snel zagen dat er her en der wat water lekte. In maart werd het oude dak eraf gehaald en vervangen door het nieuwe dak. Heel eerlijk? Ik was bang dat het hele huisje als een pudding in elkaar zou zakken, maar uiteindelijk is het gelukkig allemaal goed gekomen en ben ik onwijs blij dat we dit hebben gedaan.

Ook de vloer in het vakantiehuis werd vervangen

vakantiehuisje

Project Vakantiehuis

Een kennis stelde voor om de tussenwanden in het huisje eruit te halen zodat het één geheel werd. Hierdoor oogt het wat groter en hebben we meer mogelijkheden om onze spulletjes neer te zetten. Maar nadat we de tussenwanden hadden gesloopt, bleek al snel dat ook de vloer vervangen moest worden. Met name bij de keuken was het een kwestie van tijd voor er iemand door zou zakken.

Dus… dat betekende de nodige vertraging, maar ook nog meer slopen. Uiteindelijk staan alleen de buitenmuren van het vakantiehuisje nog overeind, de rest is allemaal vervangen. Nadat we de vloer eruit hadden, moest ook het zwarte zand eruit worden geschept. Tig kruiwagens hebben we weg gebracht én tig met geel zand er weer in. Ondertussen hadden we besloten dat we dan graag een houten vloer erin wilden hebben en werden er planken gehaald en alvast in de lijnolie gezet.

Vakantiehuis in huidige staat

Project vakanitehuis

keuken vakantiehuis

bank vakantiehuis

Zoals gezegd is het nog niet klaar, maar begint het wel ergens op te lijken. Met name na september hebben we niet zo gek veel meer gedaan. Vakanties, ziekte, andere bezigheden en slecht weer speelden daarbij een grote rol. Op dit moment is het dak, tot mijn grote frustratie, nog niet afgewerkt. Ik had gehoopt dat dit klaar zou zijn, maar helaas, dat moet dus begin volgend jaar nog worden gedaan.

Wat we wel al hebben, is een nieuwe keuken. Simpel, maar voor zo’n vakantiehuisje helemaal goed. Alleen een koelkast moet nog en ja, het klopt, de laatste twee planken van de vloer ontbreken nog op deze foto. Ook hebben we inmiddels bij Ikea een slaaphoekbank gekocht. Ben benieuwd hoe het slapen hierop ons gaat bevallen, maar gezien de beperkte ruimte is een slaapbank wel zo praktisch.

Wat moeten we nog doen?

 • afwerken van het dak
 • afwerken van de vloer
 • verven (alles wat nu nog geel is, wordt blauw)
 • terras opnieuw aanleggen
 • tuin onder handen nemen
 • verder inrichten
 • badkamer gereed maken

Kortom, we hoeven ons niet te vervelen in 2020, maar ik verheug me er ook ontzettend op om straks vanaf mei bijvoorbeeld hier naar toe te gaan en lekker te kunnen genieten van ons mooi plekje!

11 comments

 1. Henk

  Is toch een heerlijk project om te doen, en het mooie is dat je nu steeds duidelijker het eindresultaat voor ogen krijgt, ik ben benieuwd!

  Beantwoorden

  1. Sherry

   Wat leuk. Het ziet er goed uit. Heel veel succes. Hele fijne feestdagen.

   Beantwoorden

 2. Helena

  Ziet er super gaaf uit joh! En nu heb je nog iets om je op te verheugen toch 🙂
  Wens je alvast heel fijne feestdagen.

  Beantwoorden

 3. Alexandra

  Heerlijk zo’n huisje. Het is veel werk, maar dan heb je ook wat. Ben jaloers hoor. Zuidlaren is een prachtige plek. Kan me helemaal voorstellen hoe heerlijk het daar is.

  Beantwoorden

 4. rachel

  ik hou van dit soort projecten 😀 de hele boel strippen en opnieuw beginnen en ondanks dat het niet af is nog ziet het er al wel heel netjes uit

  Beantwoorden

 5. Laura

  Wat een klus. Leuke uitdaging en een leuk vooruitzicht. Ik zou zeggen veel succes nog en daarna lekker genieten

  Beantwoorden

 6. Elles

  Wat leuk, een vakantiehuisje! Jamemr dat het nog niet af is, toch vind ik dat jullie al een heel eind zijn!
  Liefs,
  Elles

  Beantwoorden

 7. Lodi

  Het lijkt me heel gaaf om een vakantie huisje helemaal naar jullie zin en idee op te kunnen knappen. Het kost tijd en is veel werk, maar het wordt echt jullie plek. Leuk om zo de vordering te zien.

  Beantwoorden

 8. Jouvence

  Leuk zo’n klusproject! Vindt het vooral leuk om de voor en na foto’s te zien.

  Beantwoorden

 9. Rory

  Prachtig, wat hebben jullie er al heel wat anders van gemaakt. Ik klikte even door omdat ik nieuwsgierig was. Zo’n slaapbank ligt heerlijk (ik spreek uit ervaring want volgens mij had mijn vriendin die destijds in Frankfurt woonde eenzelfde exemplaar. Ik heb er heerlijk op geslapen).

  Beantwoorden

 10. Marcella

  Oh, wauw, dat is al een flink verschil! Veel werk verzet joh!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.