Bad Bentheim kasteel

Dag December, Hallo Januari!

Bijna zit december er op en ligt er weer een compleet nieuw jaar op ons te wachten, maar eerst nog even een terugblik op december. Een maand die voor mij altijd erg druk is. Grotendeels vanwege de drukte op mijn werk waar alles nog even moet gebeuren, maar ook omdat de weekenden altijd erg goed gevuld zijn met leuke uitstapjes. Vandaag vertel ik je dan ook alles over mijn december. Kijken jullie gezellig met mij mee terug?

De kerstmarkten van Nordhorn en Leer

Kerstmarkt Nordhorn en Leer

Mijn ouders zaten begin december nog een midweek op een vakantiepark in Bad Bentheim. Een uitnodiging om langs te komen, volgde al snel. En doordat mijn parttime donderdag net in hun vakantieweek viel, besloten we om al op woensdagavond naar hun toe te gaan. Op de donderdag namen we een kijkje in het centrum van Nordhorn. De kerstmarkt viel mij een beetje tegen, vrij klein, maar het was hoe dan ook wel een gezellig dagje.

Ook gingen we later in december nog naar de kerstmarkt in Leer. Vooral het slenteren door het historische centrum van Leer blijf ik enorm leuk vinden.

De kerstmarkt in vesting Bourtange

kerstmarkt Bourtange

Traditiegetrouw zijn we in december vaak in Duitsland te vinden, maar ook in eigen land zijn er natuurlijk leuke kerstmarkten. Zo ging ik met mijn moeder naar de kerstmarkt in het vestingstadje Bourtange. Echt een aanrader als je een kerstmarkt in een bijzondere setting wilt zien. Sowieso is het trouwens leuk om deze vesting te bezoeken. Voor ons is het vrij dichtbij waardoor ik er meestal jaarlijks wel één tot twee keer kom. Blijft gewoon leuk om rond te slenteren en natuurlijk foto’s te maken.

Nieuwsgierig geworden?

We liepen de lichtjesroute in Muntendam

Lichtjesroute Muntendam december

Vorig jaar liepen we deze voor het eerst, toen nog door het prachtige natuurgebied De Heemtuin. Dit jaar ging de route dwars door het dorp heen. Iets kleiner van opzet, maar nog steeds erg mooi. Het zou de laatste keer zijn geweest dat dit werd georganiseerd, maar ik hoop dat ze zich bedenken en ook in 2020 weer zoiets gaan doen.

Gezellige kerstdagen

Kerst

Eerste kerstdag brachten we gezellig bij mijn ouders door en hebben we heerlijk gegourmet. ’s Avonds pakten we onder veel gelach onze cadeautjes uit en werden we flink verwend. Opnieuw wat spulletjes voor ons vakantiehuisje, maar ook de innerlijke mens werd niet vergeten. Kortom, het was weer erg geslaagd.

Voor mijn ouders hadden we onder meer een fotoboek van onze vakantie in de Saksische Schweiz. Altijd leuk als herinnering!

Kerst

Tweede kerstdag deden we het lekker rustig aan, beetje bijkomen van alle hectiek op mijn werk, maar ook vooral uitbuiken van de eerste. Het weer werkte gelukkig mee waardoor we nog een heerlijke wandeling hebben gemaakt. Ik was hier zelf al vaker geweest, maar René nog niet, dus ideaal om hier nu eens samen aan de wandel te gaan. Nog leuker is trouwens dat dit natuurgebied vlak bij de camping ligt waar ons vakantiehuisje staat. Nu al zin in volgend voorjaar dus!

Het kasteel van Bad Bentheim

Bad Bentheim kasteel december

Ooit een keertje geweest, maar toen niet alles kunnen zien vanwege een paar gekneusde ribben. Nu we toch nog even naar Gronau moesten, besloten we voor de verandering om geen broodje in Gronau te gaan eten, maar door te rijden naar Bad Bentheim. Hier genoten we van een heerlijke omelet bij onze vaste bakker om vervolgens te besluiten om toch even een kijkje bij het kasteel te nemen.

En ja. als je er dan toch al zo vlak bij bent, dan kun je net zo goed naar binnen gaan toch? Dus dat deden we en genoten we weer volop. De prachtige lucht boven het kasteel was dan ook echt een bonus genietmomentje.

Wat gebeurde er nog meer in december?

 • we gingen gezellig een hapje eten vanwege de verjaardag van een goede kennis
 • ik ging gezellig lunchen met de dames van mijn afdeling
 • we kregen te horen dat er een nieuwe teamindeling kwam op het werk
 • mijn doel om 35 boeken in 2019 te lezen, werd bereikt

Welk artikel werd het beste gelezen in december?

Leer haven kerstmarkt

Net als in november was het artikel over de maritieme kerstmarkt in Leer het best gelezen artikel op mijn site. Leuk om te zien dat ik dus niet de enige ben die de kerstmarkt in Leer erg leuk vind. Vooral de kerstmarkt bij de haven vind ik zelf erg leuk. Daar staan behalve de nodige eetkraampjes ook nog kraampjes waar je leuke hebbedingetjes kunt kopen.

In het centrum zijn het vooral de braadworsten en de glühwein, maar qua gezelligheid is het er altijd goed vertoeven.

Wat zijn de plannen voor januari?

Meestal hebben we niet echt iets in januari en staat deze maand voor mij vaak in het teken van doorkomen en overleven. Zowel januari als februari vind ik twee verschrikkelijke maanden. Winter continu op de loer en het voorjaar nog zo ver weg. Het is geen periode waar ik blij van word. Sterker nog, ik zie er elk jaar ontzettend tegen op, want Wanda en winter zijn bepaald geen gelukkige combinatie.

Om het toch een beetje leuk te maken, probeer ik er in het weekend zo veel mogelijk op uit te trekken. Dat kan een mooie wandeling zijn, maar ook een museumbezoek behoort zeker tot de opties. Net als een dagje relaxen in Fontana.

Wat ga jij doen in januari?

20 comments

 1. Lodi

  Wat leuk die lichtjes route en het kasteel in Bad Bentheim daar ben ik een paar keer geweest en vind ik zo mooi! Wat naar dat je zo tegen de komende maanden op ziet. Het zijn ook niet mijn favoriete maanden maar vind het ook wel lekker dat we in januari weer ‘opnieuw’ beginnen.

  Beantwoorden

 2. Henk

  Goed voornemen is om in januari al wat vakantieplannen concreter te maken ?

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Leuk vooruitzicht!

   Beantwoorden

 3. rachel

  leuk overzicht en leuk vooruitzicht! hier word het gewoon weer knallen in januari dus eigenlijk veranderd er niet veel

  Beantwoorden

 4. Jouvence

  Wat een leuke en gezellige foto’s allemaal zeg! Ben dit jaar nog helemaal niet op een kerstmarkt geweest.

  Beantwoorden

 5. Ilona Wielinga

  Kerstmarkten zijn toch altjid weer een feestje. Best jammer dat ik zelf dit jaar naar geen een ben geweest, maar kan de drukte momenteel ook niet echt handelen.
  Volgens mij heb je trouwens ook mooie vooruitzichten. Een goede jaarwisseling alvast in ieder geval.

  Beantwoorden

 6. Saskia

  Wat een super gezellige foto’s weer, ik geniet er altijd zo van op je blog 🙂
  Op naar een fijn 2020 (reis)jaar

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Wat lief van je!

   Beantwoorden

 7. Mrs. T.

  Nieuwe teamindeling op het werk? Hopelijk wel iets wat je past.

  Wat ik ga doen in januari? Een heleboel, maar daar blog ik wel over. 😉

  Een goede jaarwisseling en alle goeds voor 2020!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Dat is nog even afwachten, ben daar zelf ook erg benieuwd naar

   Beantwoorden

 8. Saskia

  hihih, hier ook januari in de overlevingstand. Vreselijke lange en saaie maand vind ik dat altijd. Ik heb nog geen concrete plannen, wel wat ideeën in mijn hoofd. Kijken of ik deze eens wat vorm kan gaan geven.

  Wel heb je weel heerlijke foto’s.

  Beantwoorden

 9. Nicole Orriëns

  Ik heb zin in een hele rustige en lege januari maand : ) Daar verheug ik mij op, en ik hoop dat het lukt.

  Beantwoorden

 10. Skyblog

  Je had afgelopen jaar erg leuk gehad. Leuke foto’s eens weer om te kijken. Mooie uitjes geweest voor jullie. Ik kijk graag met jou mooie foto’s en verhalen. En vooral tips. We wensen je een gelukkig nieuwjaar 2020 en goede gezondheid toe.

  Beantwoorden

 11. An

  Mooie foto’s en mooie kerstherinneringen!! Mijn beste wensen voor 2020.

  Beantwoorden

 12. Anette

  Mijn plannen voor januari? Met jou op date! Ik vind januari echt een maand van de kerstboom opruimen, huis weer lekker fris maken en dates plannen met vrienden ?
  Nadenken over de zomervakantie hoort daar ook bij en gaan jullie in februari nog de zon opzoeken?
  Liefs uit Brabant xx

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Met mij op date! Nu al zin in! Wij willen zeker weten graag eind februari, begin maart naar de ☀️, dus gaan daar de komende weken even goed na kijken

   Beantwoorden

 13. Quirina

  Zo te zien heb je een leuke kerst gehad en deze maand staat bij mij ook nog niet heel veel op de planning. Oh ik ga zeker een keer naar leer om daar op de kerstmarkt te kijken.

  Beantwoorden

 14. annemieke

  volgens mij was het een mooi december en een heerlijke kerst. en laat je in jamuari en februari door leuke dingen die op je pad komen

  Beantwoorden

 15. Cynthia

  De lichtjesroute ziet er mooi uit. Dat lijkt me leuk om een keer te zien!

  Beantwoorden

 16. Riek Muijen

  Ziet er gezellig uit allemaal. Mijn zoon wordt 11 in januari alvast wat voorbereiden en verder weet ik het nog niet. Nog de beste wensen toegewenst.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.