Cap St. Vincent Portugal zonvakantie winter

Potentiële bestemmingen voor een zonvakantie in de winter

Maken jullie al plannen voor de zomervakantie? Wij nog niet, maar we denken wel volop na over een zonvakantie in de winter. Drie jaar geleden deden we dat voor het eerst. Een weekje zon begin maart. Even de accu opladen, genieten, ontspannen, maar vooral een weekje zon. Voor mij in ieder geval erg belangrijk, want ik ben gewoon geen wintermens. Ik kan me nog zo goed dat gevoel herinneren toen we begin maart 2017 landden op het vliegveld van Faro (Portugal). Het miezerde en ik werd acuut chagrijnig, maar toen ik ’s middags alsnog in de zon op het terras zat te genieten, wist ik direct dat zo’n zonvakantie in de winter echt mijn ding is!

Inmiddels zijn we twee keer in de winter richting de zon vertrokken. In maart 2017 zaten we dus aan de Algarve in het zuiden van Portugal. In maart 2018 lukte het helaas niet en kozen we ervoor om dichter bij huis te blijven. Het werd een weekje Cochem in Duitsland. Op zich een prima bestemming, maar absoluut niet voor mij in de winter. Het sneeuwde namelijk en het was de hele week steen- en steenkoud en totaal geen zon gezien. Afgelopen jaar kozen we, op aanraden van vrienden, voor de Costa del Sol en ja, toen werd het mij wel duidelijk. Of we gaan naar de zon in de winterperiode of we blijven thuis.

Kanshebbers voor een zonvakantie in de winter

Wij zoeken het in ieder geval binnen Europa, simpelweg omdat we niet te lang in het vliegtuig willen zitten. We willen dan ook niet teveel reisdagen kwijt zijn, aangezien langer dan een week geen optie is vanwege mijn (beperkt aantal) vakantiedagen. Op dit moment staan twee landen bij ons bovenaan voor een weekje zon in maart, namelijk Portugal en Spanje.

– Algarve (Portugal)

Cap St. Vincent Portugal zonvakantie winter

Zoals gezegd waren we drie jaar geleden al eens een weekje aan de Algarve. Met onze huurauto hebben we een groot deel van deze prachtige regio ontdekt. Zo waren we onder meer op het zuidelijkste puntje van Europa, Cape St. Vincent. Echt een aanrader als je ooit naar de Algarve gaat. Indrukwekkend om te zien, maar dat geldt voor de gehele kustlijn van Portugal.

Carvoeiro

Onze uitvalbasis was toen het pittoreske vissersdorpje Carvoeiro. Begin maart is het nog redelijk rustig en merk je aan alles dat het seizoen nog moet beginnen. Voor ons ideaal, omdat we sowieso altijd buiten het hoogseizoen (kunnen) gaan om de drukte te vermijden. In maart ligt de gemiddelde temperatuur rond de 16 graden, maar toen wij er waren tikte de thermometer regelmatig de 22 graden al aan.

Ook deze winter is het dus een optie, maar misschien dat we dan wel gaan voor een andere uitvalhoek zodat we dan een andere regio van de Algarve kunnen gaan ontdekken.

– Costa del Sol (Spanje)

Malaga Costa del Sol

Afgelopen jaar gingen we voor het eerst naar het zuiden van Spanje en wel naar de Costa del Sol. Op aanraden van vrienden kozen we voor Nerja als uitvalbasis en vanuit daar genoten we van al het moois dat deze regio te bieden heeft. We gingen onder meer een dagje naar Malaga en slenterden door meerdere prachtige witte dorpjes.

Frigiliana Costa del Sol Spanje

Vooral Frigiliana dat al een paar keer tot het mooiste witte dorpje van Andalusië is verkozen, stool ons hart. Een prachtig mooi dorpje op een heuvel waar de huizen allemaal wit zijn met blauwe deuren en kozijnen. Ik had af en toe het gevoel dat ik dit dorpje helemaal voor mezelf had en geloof mij, dat is dan echt genieten!

Ook hiervoor geldt dat we absoluut terug willen, maar we gaan eigenlijk nooit twee jaar achter elkaar naar dezelfde bestemming. Gelukkig voor ons is de Costa del Sol een behoorlijk groot gebied en kunnen we er natuurlijk voor kiezen om naar een ander leuk vissersdorpje te gaan. Misschien kunnen we het dan combineren met een dagtocht naar Sevilla, een stad die al jaren hoog op ons lijstje staat.

– Costa Blanca (Spanje)

Costa Blanca Spanje zonvakantie winter
@Pixabay

Nu we de laatste jaren wat vaker in Spanje zijn geweest, willen we hoe dan ook meer van dit mooie land ontdekken. Voor een zonvakantie in de winter is ook de regio rondom Benidorm erg geschikt. Met een gemiddelde temperatuur van 19 graden voor ons een ideale bestemming om in de winter naar toe te gaan.

Nu hoeven we niet direct in het drukke Benidorm te zitten, maar wat te denken van bijvoorbeeld het vissersdorpje Altea? Doordat dit voor ons een compleet onbekende regio is, staat het bovenaan op ons lijstje met potentiële bestemmingen voor een zonvakantie in de winter. Altijd leuk om nieuwe plekken te ontdekken en overweldigt te worden door al het moois wat je ziet. Juist het onbekende trekt ons altijd aan terwijl we vaak genoeg ook roepen dat we naar een bepaalde bestemming terug willen. Herkenbaar of niet?

Binnenkort beslissen

We willen zoals gezegd graag begin maart een weekje weg. Geboekt hebben we nog niet, maar binnenkort willen we wel de knoop doorhakken of we wel of niet gaan. Grotendeels is dat afhankelijk van de gezondheid van mijn schoonvader, maar ook het prijskaartje speelt natuurlijk mee. Wordt vervolgd dus!

Kies jij liever voor een wintersport- of zonvakantie in de winter?

15 comments

 1. rachel

  ik ging vroeger altijd op wintersport en mis dat wel, maar een zomervakantie lijkt mij ook wel lekker dus ja kan niet kiezen 😀

  Beantwoorden

 2. Jessie

  Een wintersportvakantie in de zomer kan niet. Een zomervakantie in de winter wel. Dus als je van allebei een graantje wilt meepikken (zo ben ik ? ) dan zou ik voor een wintersportvakantie gaan. Aan de andere kant klinkt een weekje opladen in de zon, buiten het seizoen als het er nog niet te druk is, ook wel erg aantrekkelijk.

  Beantwoorden

 3. Nicole Orriëns

  Een van de andere deelnemers aan mijn filosofie leesgroepje gaat overwinteren in Spanje! Ze komt pas in mei terug.

  Beantwoorden

 4. Amy

  Twee jaar geleden ben ik voor het eerst op wintersportvakantie geweest en hoewel ik niet mocht skiën (ik was op dat moment herstellende van een operatie) vond ik het wel erg gaaf om een week in een winters landschap te zijn. Levert veel mooie plaatjes op! Maar eigenlijk ben ik echt meer een zonliefhebber en kies ik dus liever voor zonnige bestemmingen dan voor sneeuw.

  Beantwoorden

 5. Koen

  Jij / jullie houden ook van steden dus waarom niet Sevilla kiezen en een auto huren, dan kun je alle kanten uit. Ik vierde mijn verjaardag afgelopen oktober in de Algarve en ik ben het met je eens dat Cape St Vicente een mooie en fotogenieke dag-bestemming is.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Sevilla is idd een optie, maar we willen nu niet zozeer een stedentrip.

   Beantwoorden

 6. Melanie Hoogvliet

  Portugal staat hier ook nog op het wensenlijstje net als italië en griekenland. Maar eerst de klussen in en om het huis afmaken

  Beantwoorden

 7. Jouvence

  Ik heb helemaal niks met wintersport. Wij gaan graag naar Benidorm toe.

  Beantwoorden

 8. Cynthia

  Wij gaan dit jaar naar Cornwall toe. Niet helemaal een zonvakantie, maar wel heerlijk. Ik ben benieuwd naar je keuze!

  Beantwoorden

 9. Anette

  Wintersport of zonvakantie in de winter? ZON!! ??
  Heerlijk om de grauwheid en regen te ontvluchten en je batterij weer op te laden in de zon in je zomerjurk! Of op een strandbedje met een goed boek en een cocktail ?
  Als je graag Sevilla wilt bezoeken maar graag wilt verblijven aan de kust dan zou Cádiz een goede optie zijn. Vanaf daar is het een kleine anderhalf uur rijden naar Sevilla. Ook Jerez de la Frontera kun je dan bezoeken en t oude circuit! https://www.spanjevoorjou.com/vakantie-cadiz.html
  Succes met kiezen:-)

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ja, dat wordt absoluut nog een lastige keuze!

   Beantwoorden

 10. Skyblog

  Wij hebben wintersport nooit gedaan. Zou ook niet willen. Zomer gaan wij af en toe dagjes op eruit. Is ook leuk om te doen. Hoefde voor mij niet zover. Ik heb beest in huis. Warme landen zou best willen toe gaan. Maar niet te warm… Fijne zondag. Oja leuke foto’s eens weer terug te zien.

  Beantwoorden

 11. Mandy

  Ik zou niet perse kiezen voor wintersport maar het lijkt me heerlijk om in de winter weg te gaan, gewoon heerlijk ergens lopen etc. Ik doe dat liever dan ergens in 40 graden lopen

  Beantwoorden

 12. Petronella

  Mooie reistips! Een keer in de winter in zuid Spanje geweest en dat was heerlijk, met 18 graden en zon op een terrasje. Ook een winterse vakantie in Noorwegen beleefd, dat was minder koud dan je zou denken en uiteraard genoten van het magische noorderlicht.

  Beantwoorden

 13. Rory

  Helaas amper vakantie (we zitten aan de schoolvakanties vast en dat betekent topdrukte en hoge prijzen. Dus vooralsnog budget voor 1 zomervakantie). Maar als het wel zou kunnen en ik mag kiezen dan absoluut een zonvakantie (waar de man liever voor een wintersportvakantie zou gaan)…

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.