Wanda wandelen

Project Gezonder Leven: tijd voor een eindspurt of doel gehaald?

Begin dit jaar deelde ik mee dat ik dit jaar met een aantal projecten aan de slag zou gaan, waaronder Project Gezonder Leven. Niet zozeer met als doel om af te vallen, hoewel dat een leuke bijkomstigheid zou zijn, maar vooral om energieker en fitter te worden. Zowel qua lichaam als geest. Met nog ruim twee maanden te gaan, wordt het tijd voor een update. Lig ik op koers of moet ik nog een eindspurt in gaan zetten?

Gezonder leven door te wandelen

Wie mij vroeger had verteld dat ik wandelen nog eens leuk zou gaan vinden, had ik voor gek verklaard. Maar inmiddels moet ik toegeven dat ik wandelen echt super leuk vind. Natuurlijk helpt het ook dat ik altijd mijn camera bij me heb en dus twee hobby’s mooi kan combineren.

At the Moment herfst

In het begin van het coronatijdperk kwam weliswaar de klad er in, maar inmiddels wandel ik weer heel wat af. Verwacht daarbij geen ellenlange wandelingen hoor, nee, meestal zijn het wandelingen van zo’n vier tot zes kilometer. Althans, in de weekenden, doordeweeks hou ik het vaak bij een korte wandeling van zo’n 3 kilometer.

Wanda wandelen

Ik kon wat dat betreft ook wel duidelijk verschil merken tijdens onze vakantie in Duitsland (juni) en Oostenrijk (september). Vooral mijn basisconditie was een flink stuk verbeterd. Nu met de donkere, en ongetwijfeld natte, dagen in het verschiet, wordt het wel een uitdaging om het bij te houden, maar ik heb er wel vertrouwen in.

Alleen één klein probleempje: sinds een paar dagen heb ik last van mijn hiel, dus voorlopig doe ik het maar even rustig aan. Hopelijk is het dan snel voorbij en kan ik weer lekker aan de wandel.

Gezonder leven is ook goed slapen

Over het algemeen slaap ik goed, maar toch merk ik dat dit hele corona gedoe er wel in hakt. Niet dat ik nachten wakker lig, maar wel dat ik veel onrustiger slaap. Dat met name het volgen van het nieuws hierover voor mij niet goed is, net als het lezen van al die berichten hierover op Facebook.

Zeker in de herfst en in de winter moet ik ervoor zorgen dat ik structuur heb in mijn slaappatroon. Dus doordeweeks zo veel mogelijk op hetzelfde tijdstip naar bed (meestal rond 23.00 uur, is eigenlijk te laat) en op hetzelfde tijdstip eruit. Zeker met het thuiswerken is het verleidelijk om toch wat later op te staan, maar ik merk dat ik daar toch wat last van heb en dat regelmaat voor mij daarin het beste werkt.

Gezonder leven door gezond te eten

Ondanks dat we altijd vers eten, dus verse groente, geen kant- en klare sausjes, eet je toch ongemerkt ook wel veel ongezonde dingen. Even een koekje bij de thee, of twee of drie. Teveel latte machiatto’s op een dag, kipkerrie salade op een broodje en ga zo maar door.

Al jaren weet ik dat dit vooral mijn grootste valkuil is, maar toch deed ik er verder weinig aan. Ik bedoel, ik at toch fruit, ik snoepte amper, at geen chips, amper frituur, alles vers bereid, dus wat kan ik dan nog verbeteren? Nou, sinds een maandje heb ik mij aangemeld voor Weight Watchers online en ben ik dus dagelijks bewust bezig met eten. Dat geeft mij in ieder geval inzicht, maar ook een fijn gevoel om dagelijks braaf mijn maaltijden in de app bij te houden en te zien hoeveel punten ik heb verbruikt en hoeveel ruimte ik nog heb.

Met als resultaat dat ik inmiddels 2 kilo ben afgevallen, dus het begin is er!

Gezonder leven door meer offline te zijn

Nou, het zou een stuk beter voor mij zijn, maar op de één of andere manier hou ik dit tot nu toe heel slecht vol. Natuurlijk kan ik prima zonder mijn telefoon, maar toch merk ik dat ik te vaak mijn telefoon pak. Even de nieuwssites checken, even een woordje leggen bij wordfeud, even een rondje Instagram of Facebook.

Misschien moet ik mijzelf een tijdslimiet stellen of gewoon in het weekend alleen nieuwssites kijken en geen Social Media. Puntje van aandacht dus!

Kortom…

Hoewel ik mijn doel nog lang niet heb gehaald, ga ik ook geen eindspurt inzetten. Zoiets werkt bij mij niet, ik ga gewoon verder op de ingeslagen weg, wetend dat een mindere dag niet zo erg is, zolang er maar genoeg gezonde dagen tegenover staan.

Hoeveel uur ben jij per dag online?

13 comments

 1. Lodi

  Je bent goed bezig geweest, ondanks de rare tijd waar in we zitten. Ik ben veel online en vooral omdat het mijn werken is, daarnaast leef ik gezond, ik eet koolhydraat arm, snoep hierdoor weinig en wandel elke dag mijn rondje, ondanks dat idd oor knieklachten niet meer kan hardlopen, zorg ik wel dat ik in beweging blijf en dat gaat erg goed.

  Beantwoorden

 2. rachel

  je bent lekker bezig 😀 en hier veel online maar dat komt meer door onze bedrijven

  Beantwoorden

 3. Wendy

  Wat ben je goed bezig! Het online zijn beperk ik eigenlijk alleen tot werk en daarna weg ermee. Dat gaat me niet altijd even goed af, maar als ik in een mooie bergachtige omgeving ben gaat het stukken makkelijker.

  Beantwoorden

 4. Lindaschrijfthetop

  Ik ga elke dag een uur wandelen om gezond bezig te zijn lekker buiten heerlijk, meteen koppie leeg.

  Beantwoorden

 5. Felice Veenman

  gezond leven is eigenlijk nooit af… Het is bij mij een lifestyle geworden waar ik me prima bij voel. En waarbij ik af en toe ook kan zeggen± vandaag neem ik lekker 2 koekjes of 2 glaasjes wijn. Want als ik niks meer mag, word ik nukkig 🙂

  Beantwoorden

 6. Nicole Orriëns

  Ehm… best veel, maar dat kan ook niet anders als fulltime blogger. Ik ga elke dag hardlopen en eet gezond.

  Beantwoorden

 7. Tessa

  Goed bezig! Ik wil ook op mijn vrije dagen wat meer gaan wandelen en dan foto´s maken

  Beantwoorden

 8. Saskia

  Goed bezig zeg! Ik ben steeds minder en minder online, heerlijk is dat zeker ergens 🙂 Hoewel ik het soms zeker wel mis. Ik wandel vaak samen met Noa, skateweer is het helaas niet meer en het Ringfitten wil ik weer gaan oppakken 🙂

  Beantwoorden

 9. Heidi

  • Wat fijn om te lezen

  Beantwoorden

 10. corrina

  Je bent lekker bezig. Ik ben best veel online maar geen 24 uur
  Hou ook erg van wandelen en fietsen

  Beantwoorden

 11. Melanie Hoogvliet

  Je bent lekker bezig. In je meeste doelen zit verbetering als ik het zo lees. Ik ben momenteel ook bezig met een gezondere lijfstijl 🙂 ik vind het soms nog erg moeilijk maar wie weet ga ik er elke maand wel over bloggen. In dec zijn de 1000 vragen klaar en ik denk dat dit een goede stok achter de deur zou zijn.

  Beantwoorden

 12. Marcella

  Goed bezig! Ik moet ook meer focus leggen op wat ik eet. En minder gaan eten dus. Dat zal pas echt tot resultaat leiden!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.