vakantiehuisje

Project Vakantiehuis: Hoe staat het hiermee?

In augustus 2018 kochten we een vakantiehuisje aan de rand van het Zuidlaardermeer. Op dat moment waren we vooral super enthousiast en zagen we het helemaal voor ons. Nu twee jaar later zijn we er nog steeds heel erg blij mee, maar hebben we ons ook beseft dat we het allemaal wat te rooskleuring hebben ingezien. Het was niet even opruimen en opnieuw inrichten en dan lekker relax genieten. Het werd een complete verbouwing en ja, nu twee jaar later is het nog steeds niet helemaal klaar. Maar zijn we inmiddels wel zo ver dat we er kunnen blijven slapen. Benieuwd hoe dit proces is gegaan? Ik vertel je er alles over!

Project Vakantiehuis: even in ’t kort…

vakantiehuis

vakantiehuisje

Achteraf gezien hadden we het bestaande huisje gewoon moeten afbreken en er een nieuwe blokhut op moeten zetten. Maar we dachten in het begin nog dat het slechts een kwestie was van opruimen, beetje orde scheppen en dan hopsakee, dan konden we er lekker van genieten.

In het voorjaar van 2019 begonnen we dan ook enthousiast met het uitmesten. We hadden het huisje namelijk inclusief inventaris gekocht. Maar al vrij snel werd het ons duidelijk dat het huisje toch ook wel de nodige gebreken vertoonde. Zo was onder meer de vloer in de keuken aan vervanging toe en ook was er wat lekkage aan het dak. Al vrij snel besloten we tot vervanging van de vloer en het plaatsen van een nieuw dak. Eenmaal daar mee bezig, besloten we ook maar direct de binnenwanden aan te pakken én een tussenwandje eruit te halen zodat het één geheel zou worden.

keuken vakantiehuis

bank vakantiehuis

Vakantiehuis mei 2020

In het voorjaar van 2020 moest alles dan zo ver klaar zijn dat we vanaf het Hemelvaartweekend er ook konden verblijven. Dat is uiteindelijk ook gelukt, mede doordat we vanwege corona meer aan huis en eigen omgeving waren gebonden. De wanden werden afgewerkt, een nieuwe keuken werd geplaatst inclusief een boiler voor warm water. Ook de tuin werd onder handen genomen. Al met al hebben we best wel veel werk verzet dit jaar. Toch is het helaas nog niet helemaal klaar. Zo moet het dak nog verder worden afgewerkt en wil ik ook de kozijnen nog verven. Ook de tuin moet nog verder worden ingericht.

Ontspannen bij het vakantiehuisje

vakantiehuisje

Leinwijk Kropswolde juli 2020

huisje augustus

Inmiddels is het gelukkig wel zo ver klaar dat we er ook kunnen zijn zonder dat we steeds iets moeten doen. Van binnen moet het nog wel wat worden aangekleed, maar we kunnen er prima slapen op onze slaapbank. De keuken is aangesloten, maar hebben we nog niet gebruikt omdat we het bbq-en hebben ontdekt.

Het is vooral het plekje wat ons hart heeft gestolen, gewoon heerlijk in het groen en zeker in het voor- en najaar lekker zonnig. Ook de omgeving spreekt ons heel erg aan. Naast de camping ligt een prachtig natuurgebied waar we heerlijk kunnen wandelen en ook ondertussen kunnen genieten van het Zuidlaardermeer. Ook Zuidlaren zelf is een prachtig dorpje waar je prima kunt vertoeven.

Inmiddels hebben ook familie en vrienden ons plekje ontdekt én helemaal goed gekeurd. Wellicht heeft dan ook te maken met het paviljoen op de camping waar je heerlijk een hapje kunt eten terwijl je ondertussen geniet van de mooiste zonsondergangen.

Hoe nu verder met Project Vakantiehuis?

In het voorjaar van 2021 willen we het terras gaan aanpakken en het dak eindelijk maar toch gaan afwerken. Ook de tuin hopen we dan aan te kunnen pakken. Het nieuwe hek hebben we al, maar er moeten ook nog her en der wat struiken worden gepoot. En ja, ook binnen wil ik het verder nog wat aankleden.

Misschien een eethoekje en een klein kastje om wat spulletjes in op te kunnen bergen. Verder hoeft er wat mij betreft niet zo veel in te staan. En ja, hopelijk werkt het weer net zo mee als in het afgelopen voorjaar en zomer zodat we er weer heerlijk van kunnen genieten!

11 comments

 1. Elisabethsmagazine

  Al met al wordt het toch jullie huisje. Geniet er maar lekker van. Mag je nog eventueel een stukje bijbouwen?

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ja hoor, zolang het maar aan de voorwaarden voldoet

   Beantwoorden

 2. rachel

  het ziet er al heel gezellig uit en hoop ook dat het weer wat meer mee zit volgend jaar

  Beantwoorden

 3. Cynthia

  Jullie hebben dit jaar al echt wat stappen gezet. Fijn dat je er nu in ieder geval heen kunt, zonder per se iets te moeten doen. En dat het goedgekeurd is door familie en vrienden. Even lekker een eigen plek buiten je huis. Fijn hoor!

  Beantwoorden

 4. Lindaschrijfthetop

  Het begint met een ik vertrek verhaal, maar het ziet er prachtig uit. Ik zou ook wel een vakantiehuisje willen.

  Beantwoorden

 5. Felice Veenman

  zo’n project is toch gewoon geweldig! het is wel zwoegen en zweten maar he twordt wel helemaal vanjezelf op die manier.En wat een heerlijk plekje

  Beantwoorden

 6. Alexandra

  Wat een heerlijk plekje. Ben gewoon een beetje jaloers. Heerlijk om zo je eigen huisje te hebben en het ziet er mooi en praktisch uit.

  Beantwoorden

 7. Tessa

  Dat lijkt mij heerlijk om zo’n huisje te hebben, even er tussen uit en toch je eigen spullen

  Beantwoorden

 8. Tania

  Wat leuk dat jullie een vakantiehuisje hebben. Het ziet er toch al gezellig uit

  Beantwoorden

 9. Jouvence

  Heerlijk lijkt me dat zo’n eigen vakantiehuisje! Benieuwd hoe het terras gaat worden.

  Beantwoorden

 10. Saskia

  Oh wat super tof om eens eventjes te zien hoe het al is gevorderd… Ziet er nu al gezellig uit!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.