Montafon Vorarlberg Oostenrijk

Goodbye summer of 2018, hello autumn

Hoewel het overdag nog behoorlijk zomers aandoet, wijst alles erop dat de herfst zijn intrede gaat maken. Zo begint het ’s avonds al een stuk vroeger te schemeren en is het ook ’s ochtends nog schemerig als ik enigszins slaapdronken de woonkamer binnenkom. Kortom, de zomer is zo goed als voorbij en we maken ons op voor de herfst! Voor mij persoonlijk altijd een heel dubbel gevoel. Enerzijds verheug ik mij op de avonden onder mijn kleedje op de bank, kijkend naar een leuke serie of het compleet opgaan in een goed boek, en de kaarsjes die voor de nodige sfeer zorgen terwijl de wind om het huis giert. Anderzijds zie ik er ook als een berg tegen op. Maar goed, eerst even een korte terugblik op de zomer en daarna vertel ik je alles over mijn plannen voor de herfst en waarom mijn gevoelens over de herfst zo dubbel zijn!

Wat deed ik in de zomer van 2018?

Enige tijd geleden deelde ik al mijn Bucketlist voor de zomer en heel eerlijk? Daar is bar weinig van terechtgekomen. Zo wilde ik maar liefst 300 km fietsen, wilde ik een dagje naar de kust maar ook meer gaan zien van mijn eigen provincie. Dit alles is er niet van gekomen. Grotendeels doordat het mij simpelweg te warm was om wat te doen. Ik gedij nu eenmaal niet echt goed meer als de thermometer boven de 28 graden uitkomt, laat staan als het rond de 35 schommelt.

Lunersee Vorarlberg Oostenrijk

Nee, de zomer van 2018 was mij te heet en daardoor bleef ik grotendeels binnen in de buurt van de airco. Hierdoor kwam er ook niet zo veel terecht van mijn plannen. Wat we wel hebben gedaan?

Nou, we genoten van onze vakantie in de Elzas (Frankrijk) en Vorarlberg (Oostenrijk). Maakten tussendoor nog een leuke tussenstop in Zwitserland waar we behoorlijk onder de indruk raakten van de Rheinfall. Al met al waren we zo’n 13 dagen op pad en hebben we heel wat mooie dingen gezien.

Rheinfall Schaffhausen Zwitserland

Colmar Elzas Vogezen Frankrijk

Montafon Vorarlberg Oostenrijk

Mijn blogs over onze zomervakantie gemist? Geen nood hoor, ik zet ze speciaal voor jou nog even hieronder neer!

Veel Formule 1

In de zomer waren er maar liefst 5 races in slechts 6 weken tijd, dus ja, het was druk en hectisch. Gelukkig deed Verstappen het prima in die serie met onder meer een overwinning in Oostenrijk. In augustus lag het dan even stil totdat eind augustus de GP van België op de planning stond. Hier waren we voor de vierde keer live bij en zagen we Verstappen de derde plek pakken. Al met al brachten we zowat een week door in de Ardennen en los van het hele Formule 1 gebeuren, was het opnieuw heel erg genieten!

Max Verstappen GP België Ardennen Formule 1

Les Crestelles Ardennen België

Mijn haat/liefde verhouding met de herfst

Pas de laatste jaren ben ik de herfst wat meer gaan waarderen. Daarvoor vroeg ik mij altijd af wat we in hemelsnaam met die tijd van het jaar moesten (vraag ik mij trouwens bij de winter ook af hoor maar dat ter zijde…). Nu pas zie ik in hoe mooi de herfst kan zijn. Die prachtige gekleurde bladeren, die laagstaande zon die er nog net tussendoor piept. Ook de kleding vind ik een stuk comfortabeler dan die luchtige zomerkleding.

En ja, het vooruitzicht om straks weer lekker onder mijn kleedje op de bank te ploffen, daar kan ik me dan enorm op verheugen. En tegelijkertijd vind ik de herfst dus helemaal niks. Althans, het gebrek aan daglicht dat mij op een gegeven moment echt parten gaat spelen. Om nog maar te zwijgen als het in de weekenden overdag hoost, dan moet ik mijzelf echt naar een nieuwe werkweek toe slepen. Inmiddels weet ik aardig goed wat mijn valkuilen zijn en probeer ik die enigszins te omzeilen maar toch lukt dat helaas niet altijd even goed. Natuurlijk probeer ik er zo veel mogelijk op uit te trekken maar op sommige dagen is het echt heel erg moeilijk om van die bank af te komen.

Wat wil ik deze herfst toch echt wel gaan doen?

 • veel wandelen en foto’s maken van al het moois dat de herfst te bieden heeft
 • een nieuwe serie ontdekken (tips iemand?}
 • paddenstoelen spotten
 • dagje relaxen in Fontana
 • een fotoboek maken van onze volgende trip
 • minimaal 2 musea bezoeken

Heb jij nog tips om een herfstdip tegen te gaan?

17 comments

 1. Balou

  De zomer was inderdaad erg warm, maar als ik dan weer in de herfst regen en wind loop, verlang ik alsmaar naar de warme zomer!

  Beantwoorden

 2. Saskia

  Hmmm, wandelen is iets wat ik deze herfst eigenlijk ook wel wil gaan doen.
  Ik ga mijn wandelschoenen gewoon neerzetten op de camping. Wie weet komt er dan wel eens wat van.

  Beantwoorden

 3. Luc van de Wiel

  Wat een mooie foto’s. Wat zijn de Alpen toch prachtig…. Ja, we gaan richting herfst. Een tip tegen de herfstdip heb ik niet, of eht moet zijn: geniet, elk jaargetijde heeft z’n mooie kanten… 🙂

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ik begin de herfst ook echt wel wat meer te waarderen maar dat het ’s avonds alweer zo vroeg donker is en dat de kans op regen toeneemt, dat vind ik wel lastig hoor.

   Beantwoorden

 4. Nicole Orriëns

  Veel bewegen schijnt goed te zijn, en naar buiten gaan.

  Vandaag zou het koeler zijn, maar het is hier nog steeds plakkerig warm!

  Beantwoorden

 5. Lizzie | Globalizious

  Bleghhh ik hou zo niet van de herfst. Vind het altijd moeilijk om afscheid te nemen van de zomer, waar ik zo veeeel van hou… Volgend voorjaar duurt nog zooooo lang…..

  Beantwoorden

 6. Saskia

  Erg leuke foto’s in dit verslagje/deze terugblik 🙂
  Ik hou best wel van de herfst dus laat het maar komen!
  Alleen jammer dat ik straks door de bladeren niet meer kan skaten…

  Beantwoorden

 7. Saar

  Wat een leuke zomer heb jij achter de rug zeg, ook al heb je niet zoveel plannen gerealiseerd van je bucket list.
  Ik ben gek op de herfst, dus van mij mag die wel komen. De beste tip die ik kan geven, is om zoveel mogelijk buiten te komen als het licht is. Zelfs als het regent, is een wandeling een goed idee. En maak het lekker gezellig binnen!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Met regen wandelen… dat is dus echt wel een dingetje want al is er maar een kleine kans op een bui, dan ben ik toch al geneigd om binnen te blijven. Het thuis gezellig maken wil ik inderdaad wel gaan doen.

   Beantwoorden

 8. Sammie

  Ja de herfst komt hier ook met gemengde gevoelens, de kleuren en het sfeertje zijn mooi maar ik ben toch meer een zomer mens. Droog warm weer waarbij de jas thuis kan blijven 🙂

  Beantwoorden

 9. stefaanvivant

  fijn om zoveel te gaan wandelen! Ik geniet ook van actievere vakanties in de zin van fietsen en of wandelen!

  Beantwoorden

 10. Sofie

  Mooie vakantie!! En formule 1 zeg! Hoe leuk!

  Beantwoorden

 11. Sabine

  De herfst kan zo mooi zijn! Hoewel ik zelf meer van de lente houd, vind ik de bladeren overal ook prachtig. Dat soort dingen ben ik nog meer gaan waarderen sinds ik het niet meer kan meemaken 🙂

  Beantwoorden

 12. Janet | thatonetime

  De zomer mag van mij wel blijven hoor… ik heb niets met de kou. Lekkere zomer heb je gehad. Mooie foto’s heb je gemaakt.

  Beantwoorden

 13. Jouvence

  Wat een prachtige foto’s heb je ertussen zitten! Ik hou meer van de zomer, maar de herfst/winter heeft ook wel wat.

  Beantwoorden

 14. Kristof

  Druk bezig geweest blijkbaar deze zomer! De Elzas staat bij mij ook nog op het programma, dat moet één van de weinige streken zijn die ik nog niet gedaan heb in Frankrijk.

  En.. Je moet maar denken dat de herfst en de winter ook hun charmes hebben.

  Beantwoorden

 15. Anita

  Ik ben door de hitte afgelopen zomer ook minder actief geweest en herken helaas je haat/liefde verhouding met de herfst. Maar ik zie vooral op tegen de winter (en dan met name januari en februari) . Gelukkig duurt dat nog even. Straks eerst maar eens genieten van de mooie herfstkleuren en gelukkig wordt het vanzelf weer een keer lente 🙂

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.