Bastei

Next: Op naar het onbekende Saksische Schweiz

Iemand ooit gehoord van de Saksische Schweiz? Ik moet eerlijk bekennen dat het ook niet direct bij mij een belletje deed rinkelen hoor! Okay, van Dresden had ik natuurlijk wel gehoord. Sterker nog, deze stad staat al jaren op mijn lijstje maar in welke regio het ligt, nee, daar moest ik het antwoord op schuldig blijven. Tot het moment dat mijn ouders voorstelden om een weekje hier naar toe te gaan. Het hoe & wat achter ons weekje Saksische Schweiz deel ik vandaag met jullie!

Waarom de Saksische Schweiz?

Heel simpel. Mijn ouders zijn binnekort zo lang getrouwd en willen ons erg graag meenemen op een weekje vakantie. Tja, daar zeggen wij natuurlijk geen nee tegen. De keuze van mijn ouders viel al vrij snel op Dresden maar om nu een week in zo’n stad te gaan zitten, leek ons wat teveel (lees: druk) van het goede maar vanaf dat moment stond de regio dus wel al vast.

Dresden Duitsland wereldsteden
bron: Pixabay

Huisje, caravan, appartement of hotel?

Normaal ben ik meestal degene die op zoek gaat naar een geschikte accommodatie maar dit keer deden mijn ouders dat. Hun keuze viel uiteindelijk op een appartement in een onder monumentenzorg vallende boerderij in Struppen. Hoewel ik natuurlijk wel al wat foto’s heb gezien, ben ik in ieder geval erg benieuwd. Niet eens zozeer naar het appartement zelf maar veel meer naar het uitzicht want volgens de site van Belvilla hebben we zicht op de beroemde rotsformaties en kunnen we daar zo lopend vanuit ons appartement naar toe.

Wat willen we gaan doen in de Saksische Schweiz?

 • Op ontdekking in Dresden. Deze stad werd in de WOII volledig plat gebombardeerd maar is daarna weer in de oude stijl hersteld. Al jaren staat deze stad op mijn lijstje dus nu we eindelijk in die buurt zijn, mag een dagje Dresden natuurlijk niet ontbreken.
 • Terug in de tijd bij de vesting van Köningstein: volgens velen één van de grootsten en mooiste vestingen van Europa dus dat moeten we natuurlijk met eigen ogen zien!
Konigstein
bron: Pixabay
 • Wandelen in het National Park Saksische Schweiz, dat dus eigenlijk al begint bij onze voordeur!
 • Slenteren & genieten in de vele mooie plaatsen zoals Bad Schandau, Pirna en Meissen
 • Genieten van het uitzicht vanaf De Bastei
Bastei
bron: Pixabay

Natuurlijk hebben we geen vast programma en kan het prima voorkomen dat we een aantal dingen niet gaan zien. Simpelweg omdat we dan kiezen voor iets anders.

Als je nog tips hebt, dan hoor ik het graag!

14 comments

 1. Koen

  Wat fijn voor je dat je ouders helpen om jouw lijstje af te werken. Spectaculaire foto met brug en rotsen. Veel plezier.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Haha, ja, dat komt nu inderdaad heel goed uit!

   Beantwoorden

 2. Eva

  Ik denk dat het echt de moeite waard wordt. Wat een foto’s! Ben wel jaloers dat jij hiernaartoe kan. Geniet er maar volop van met je ouders.

  Liefs, Eva
  http://www.evaperez.be

  Beantwoorden

 3. julia

  Wauw wat een prachtige omgeving zeg! Kan op mijn lijstje toekomstige bestemmingen ?

  Beantwoorden

 4. Danielle

  Wat een prachtige omgeving is dat zeg! Duitsland vind ik altijd erg leuk om naartoe te gaan.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ja, vinden wij ook hoor! Een paar jaar geleden lieten we Duitsland altijd bewust links liggen maar de laatste jaren hebben we het helemaal weer ontdekt en hebben we inmiddels al heel wat mooie plekken ontdekt.

   Beantwoorden

 5. Britt

  Mijn ouders mogen mij ook nog wel een keertje mee op vakantie nemen, haha! Dresden en omstreken lijkt me in ieder geval prachtig dus ik weet zeker dat je het naar je zin gaat hebben daar, wat jullie dan ook besluiten te gaan doen daar!

  Beantwoorden

 6. Nicole Orriëns

  Het ziet er in ieder geval veelbelovend uit. Fijne vakantie gewenst.

  Beantwoorden

 7. Sammie

  Nooit van gehoord maar zo te zien prachtig! Leuk dat jullie daar naar toe gaan!

  Beantwoorden

 8. Lindsey Beljaars

  Wauw, dit kende ik nog helemaal niet. Geniet er vol van samen met je ouders.

  Beantwoorden

 9. Anita

  Ik had ook nog nooit van de Saksische Schweiz gehoord, maar het klinkt goed. Daar gaan jullie je vast wel vermaken. Alvast veel plezier gewenst!

  Beantwoorden

 10. Manon

  Het ziet er prachtig uit! Leuk dat je met je blog het ‘vergeten’ Duitsland weer op de kaart zet, want iedere keer denk ik weer: wauw, dat is echt prachtig!

  Beantwoorden

 11. Dhini

  Dit ken ik nog niet. Wat prachtig daar! Hele mooie foto`s heb je gemaakt

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Zijn mijn foto’s niet hoor, staat Pixabay bij

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.