GP België 2018 Ardennen

Terugblik augustus 2018: Ardennen & een nieuw project

Patsboem, de zomer van 2018 is ook alweer zo goed als over. Verbeeld ik het mij dat de maanden steeds sneller voorbij vliegen? Nu zit zelfs augustus er alweer op en kunnen we ons gaan opmaken voor de herfst c.q. de winter. Maar goed, eerst nog even terugblikken op de maand augustus. Een maand waarin er van alles gebeurde, waarin we teruggingen naar de Ardennen maar ook de maand waarin we de trotse eigenaren werden van een heus vakantiehuis(je) aan het Zuidlaardermeer! Hoe & wat dat vertel ik je vandaag allemaal!

Zuidlaren, Zuidlaren en nog eens Zuidlaren

In mijn terugblik over juli liet ik al doorschemeren dat Zuidlaren een grote rol speelde. Verschillende weekenden zijn we er geweest en hebben we ons op diverse campings georiënteerd. Waarom? Omdat we op zoek waren naar een stacaravan waar we in onze vrije tijd naar toe konden gaan. Gewoon om lekker te relaxen. Iets wat thuis een stuk lastiger wordt als je boven een winkel woont en niet veel ruimte (lees: geen tuin) hebt om te kunnen ontspannen. De keuze voor Zuidlaren was al snel gemaakt omdat we dat gewoon allebei een super mooie omgeving vinden.

De Wachter Zuidlaren

Vooral rondom het Zuidlaardermeer is het dan heerlijk vertoeven, dit meer grenst trouwens op de grens van Groningen met Drenthe en is voor ons slechts een kleine 20 minuten rijden. Ook niet geheel onbelangrijk gezien het feit dat we nu eenmaal met de winkel zitten op zaterdag. Maar goed, na veel opties te hebben bekeken, viel uiteindelijk onze keuze op een schattig klein huisje met inderdaad een ruime tuin. Dus werd er een afspraak gemaakt en voor we het goed en wel beseften, was de koop ook al rond! Momenteel zijn we dan ook aardig druk met schoonmaken, opknappen en uitzoeken wat we zoal willen behouden en wat we nog nodig zijn. Wordt vervolgd in ieder geval!

Ik deed mee aan het World Letter Writing Day

World Letter Writing day

Vroeger had ik tig penvriendinnen over de hele wereld. Uren vulde ik met het schrijven van brieven over al mijn dagelijkse beslommeringen. De opkomst van internet zorgde er mede voor dat het contact verwaterde maar toen ik door Viking Direct voor dit project werd benaderd, was ik direct enthousiast. Ik was vooral erg benieuwd natuurlijk aan welke blogger ik gekoppeld zou worden. Dit bleek een Italiaanse dame te zijn met een hele mooie blog waar ik helaas weinig van begrijp (iets met gebrek aan Italiaanse kennis). De eerste brief is inmiddels de deur uit en haar eerste brief heb ik nu ook ontvangen.

Erg leuk om op deze manier weer nieuwe mensen te leren kennen. Wat mij betreft, volgen er dan ook zeker nog meer brieven!

Genieten in de Ardennen én van Max Verstappen

En ja, in augustus trokken we er eindelijk weer op uit. Bestemming zoals gebruikelijk in augustus inderdaad de Ardennen. Eind augustus vindt daar namelijk de GP van België plaats en bij dat evenement zijn we sinds de komst van Verstappen in de Formule 1 jaarlijks bij. Dus ook dit jaar waren we weer van de partij.

Durbuy Ardennen België

Inmiddels is het een soort van extra vakantieweekje geworden, want we zijn namelijk dinsdags al die kant op gegaan waardoor we in totaal zowat een week weg zijn geweest. Woensdag en donderdag hadden we dan lekker voor onszelf en genoten we opnieuw van al die mooie plekjes in de Ardennen. Zo bezochten we onder meer de brocantemarkt in Barvaux, slenterden we opnieuw door Durbuy en genoten we van het gezellige La Roche-en-Ardenne.

Ardennen augustus

Vanaf vrijdag zaten we dan helemaal in de Formule 1 modus en brachten we maar liefst drie dagen door op het circuit van Spa-Francorchamps. Na een teleurstellende kwalificatie (Verstappen werd slechts zevende) volgde dan een super geweldige race. Okay, wel saai na een rondje of tien maar het resultaat was super. Verstappen stond namelijk voor het eerst op het podium tijdens zijn thuisrace dus dat zorgde voor een gezellige boel langs het circuit.

GP België 2018 Ardennen

Benieuwd naar de specifieke hoogtepunten van ons tripje naar de Ardennen? Check dan dit artikel!

Welke foto scoorde de meeste likes op Instagram?

In augustus plaatste ik in totaal slechts 15 foto’s. Deels door tijdgebrek maar ook omdat ik maar weinig heb gefotografeerd in augustus. Onderstaande foto is nog een oudje want dit was namelijk ons uitzicht vanaf het balkon van ons appartement in Oostenrijk. Goh, wat zou ik er wat voor over hebben om daar weer lekker te zitten genieten!

Wat waren verder nog leuke hoogtepuntjes in augustus?

 • ik kocht na vijf jaar een nieuwe smartphone en dat werd een Xiaomi mi a2. Tot nu toe erg blij mee!
 • de leesflow heb ik weer helemaal te pakken, de teller staat nu al op 30
 • er zaten een aantal leuke samenwerkingen in mijn mailbox
 • met de dames van kantoor planden we een Ladiesnight, nu al zin in!
 • de vele mooie zonsondergangen in de Ardennen

Wat zijn de plannen voor september?

Nou, het duurt niet lang meer of ons volgende uitstapje begint alweer! We gaan namelijk nog een weekje met mijn ouders naar de Saksische Schweiz waar we onder meer van plan zijn om een dagje naar Dresden te gaan. Tips zijn welkom!

En verder zien we gewoon wel wat er op ons pad komt!

Wat zijn jouw plannen voor september?

14 comments

 1. saskia

  Oh wat heerlijk o te lezen van die caravan. Hoop dat jullie net zoveel plezier eraan bekeven als dat wij doen. Ik ben van het weekend nog lekker aan de klus geweest om het verder naar onze zin te maken.
  Ik geef je een ding mee, je bent er altijd bezig, ben je niet aan het klussen ben je wel de tuin aan het doen.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Dat klopt zeker? Thuis hebben we niet echt een tuin maar daar een flinke tuin maar dat geeft ook weer een hoop energie.

   Beantwoorden

 2. Ellen

  Wat een leuke dingen allemaal! September staat hier helemaal in het teken van de najaarscollecties, er staat een gezellig teamuitje op de planning en we willen er in de herfstvakantie even tussenuit, dus de voorpret kan beginnen in september. Verder weer helemaal in de flow van school, werk, sportclubs en muzieklessen. Ook weer fijn!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Klinkt goed! Al enig idee waar je heen wilt dan?

   Beantwoorden

 3. Nicetobeout

  Wauw dat uitzicht in Zwitserland! Ik zou dit land ook graag nog eens bezoeken. Maar eerst staat Schotland hoog op het lijstje!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Is in Oostenrijk maar zoals heb je vast ook in Zwitserland.

   Beantwoorden

 4. Judith

  Heerlijk dat je een plekje hebt gevonden dat thuis en tegelijkertijd uit is. De beste combi :).

  Beantwoorden

 5. Felice Veenman

  wat leuk !! een eigen klein huisje met grote tuin in zo’n prachtige omgeving. Van harte gefeliciteerd. Dat jullie er maar heel erg gelukkig mogen zijn

  Beantwoorden

 6. Liset - Beautydagboek

  Je hebt maar leuke dingen gedaan en genoten! Hopelijk wordt september net zo leuk!

  Beantwoorden

 7. Rory

  Wat heerlijk van het huisje en wat een leuke actie van Viking Direct, dat World Letter Writing Day! Vroeger had ik – toen ik nog op school zat – een penvriendinnetje in Griekenland. Ik ben veel herinneringen aan school kwijt, maar terwijl ik dit typ komt haar naam ineens omhoog: Poli Androudi. Ik ging meteen even de naam intypen op Google. Maar helaas, niets te vinden. Jammer 🙁

  Beantwoorden

 8. Lindsey Beljaars

  Jeetje, wat een leuke dingen allemaal zeg!! Wat een fantastisch uitzicht!!

  Beantwoorden

 9. Merel

  Dat klinkt als een heerlijke maand!
  Gefeliciteerd met de aankoop van het vakantiehuis! Ik hoop dat jullie daar veel tijd mogen doorbrengen!

  Beantwoorden

 10. Karel

  Prachtig uitzicht, wil ik ook wel eens meemaken !

  Beantwoorden

 11. Sabine

  Leuke terugblik en fantastisch mooie foto inderdaad! Tof dat je een nieuwe smartphone hebt gekocht. Je hebt lang met de oude gedaan! Die van mij ging 4 jaar mee, hoop dat met mijn nieuwe weer te halen 😀

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.