World Letter Writing day

Ik doe mee aan World Letter Writing Day

Enige tijd geleden werd ik door Viking Direct benaderd of ik geïnteresseerd was om mee te doen aan het project World Letter Writing Day. Een dag in het teken van handgeschreven brieven dat dit jaar plaatsvindt op 1 september. Het project houdt in dat een groep internationale bloggers met elkaar in contact worden gebracht en elkaar een handgeschreven brief sturen. Het hoe en waarom hierachter vertel ik je vandaag!

Waarom ik ja zei tegen World Letter Writing Day

Ik heb jarenlang diverse penvriendinnen gehad waar ik heel wat brieven naar heb verstuurd. Zo schreef ik onder meer met iemand uit Griekenland, Duitsland, Suriname en Italië. Brieven over de normale dagelijkse dingen in het leven van een tiener. Het begon met een brief en werden later complete pakketten voorzien van diverse kleine cadeautjes. Leuk om te sturen én nog leuker om te krijgen natuurlijk.

Dus ja, toen ik een mailtje van Viking kreeg, hoefde ik dan ook niet lang na te denken. Natuurlijk zei ik direct ja tegen dit uniek project en zag ik het als een leuke kans om opnieuw weer contact te krijgen met mensen uit andere landen. Doordat ik uitsluitend in het Nederlands blog heb ik ook alleen contact met Nederlanders, weliswaar over de hele wereld maar toch.

Blij verrast met pakket van Viking Direct

World Letter Writing day

In de mail werd wel melding gemaakt dat alle benodigdheden voor het schrijven van een brief zou worden toegestuurd. Toch had ik een dergelijk pakket totaal niet verwacht. Niet alleen zit er gewoon briefpapier in met mijn eigen logo, ook de nodige pennen, postzegels en zelfs stempels om de brief van iets unieks te voorzien. Maar dat was nog niet alles, er zat zelfs een kalligrafieset in de box! Hoe bijzonder is dat wel niet? Of ik daar mijn brief mee ga schrijven, weet ik nog niet. Dat lijkt me nog wel een flinke uitdaging maar zo’n set verdient in ieder geval wel een mooi plekje.

Hoe nu verder?

Nou, 1 september is het dus World Letter Writing Day en voor die tijd moet mijn handgeschreven brief bij mijn potentiële penvriendin zijn. In de box zat namelijk ook het adres van de blogger aan wie ik ben gekoppeld. Een travelblogger uit Italië met een super leuke site waar ik helaas niks van kan lezen omdat het in het Italiaans is maar zo op het oog ziet het er in ieder geval erg leuk uit.

Het is in ieder geval de bedoeling dat ik in mijn brief verteld waarom ik ooit met bloggen ben begonnen en wat het bloggen voor mij betekent. Niet bepaald een lastig item want schrijven is nu eenmaal mijn lust en mijn leven dus die brief bestaat ongetwijfeld wel uit meerdere kantjes!

Natuurlijk volgt er t.z.t. nog een update over dit project! Stay tuned!

Heb of had jij ook penvrienden?

7 comments

 1. Flavie

  Oh dat is wel tof!
  Schrijven heb ik ook altijd graag gedaan en doe ik nog steeds, af en toe.

  Beantwoorden

 2. Saskia

  Super tof dat je dit gaat doen! Ik had vroeger heel wat penvriendinnen uit verschillende landen. 2 meiden uit Nederland heb ik nog op Facebook, net als eentje uit Frankrijk. Jana uit Letland heb ik een tijdje terug mogen ontmoeten toen ze in Amsterdam was, ook járen mee geschreven vanaf mijn 11de. Super tof om haar in het ‘echt’ te zien<3

  Beantwoorden

 3. Yova

  Leuke spulletjes heb je binnen gekregen. Je gaat iets schrijven. Wat leuk dit gaat doen. Schrijven doe ik nooit. Daar ben ik slecht in. Schaam!!! Dit heb ik altijd wel gehad. Maar goed je gaat heerlijk schrijven. Veel succes ermee. Nog Max gekeken? Ik vond het slecht. Vandaag echte wedstrijd. Wij gaan naar kijken. Wij hebben totaal andere layout bij onze weblog. Het is wel even wennen. Fijne dag gewenst.

  Beantwoorden

 4. Roxanne

  Ik doe ook mee met dit project. Het is leuk om twee van mijn hobby’s op deze manier met elkaar te combineren!

  Beantwoorden

 5. Sabine

  Ja vroeger! Ik schreef brieven lang naar mijn penvriendin en zij naar mij. Ik heb ze nog steeds ergens. We gingen later ook samen leuke dingen doen, zoals naar een concert van de Backstreet Boys (ik was 12 of 13) en dan daar weer over schrijven. Die goede oude tijd… haha

  Beantwoorden

 6. Sweet& nice things

  Wat leuk dat je daar aan meedoet!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.