Ardennen België

Next: Maximaal genieten in de Ardennen

Yeah, eindelijk is het zover! We gaan weer een paar dagen naar de Ardennen! Okay, natuurlijk staat het vooral in het teken van Max Verstappen, vandaar ook Maximaal genieten. Althans, dat hoop ik tenminste. Maar goed, voor ons betekent een uitstapje naar de Ardennen sowieso genieten! Vandaag vertel ik je dan ook uitgebreid over ons volgende trip!

Eind augustus betekent Ardennen

Max Verstappen Formule 1 GP België

Sinds vier jaar rijdt Max Verstappen in de Formule 1 en dat betekent dat we er dus voor de vierde keer bij zullen zijn als hij aan de start verschijnt van de GP van België. Over de uitslag van vorig jaar zullen we het maar niet meer hebben, dat was namelijk een fikse teleurstelling. Ergens in ronde 8 verscheen de haperende bolide van Verstappen op het grote videoscherm voor ons en was de stemming in één keer weg. Toch gaan we dit jaar gewoon weer heen, simpelweg omdat we geen kans onbenut laten om naar de Ardennen te gaan!

Waarom we de Ardennen zo geweldig vinden?

Tja, lastig te zeggen maar de Ardennen heeft gewoon een enorme aantrekkingskracht op ons. De ongerepte natuur, het heuvelachtige, de gehuchten, de leuke dorpjes en het relaxte sfeertje. We voelen ons er dan ook enorm thuis en kennen inmiddels al heel wat plekjes door en door.

Ardennen Formule 1

Wat, wanneer en waar?

Nou, morgen gaan we die kant op en dan gaan we opnieuw richting het vakantiepark Espinette in Hotton. Dit keer niet in een huisje van een kennis maar via via hebben we alsnog een plekje op dit park gevonden. Op zich stelt het park niet zoveel voor. Ik bedoel, er is geen receptie meer, het zwembad is leeg, de cafetaria is gesloten en als je wilt tennissen dan zul je de baan eerst moeten schoonmaken. Toch is de ligging van dit park geweldig. Ten eerste ligt het op slechts 10 kilometer afstand van Durbuy, ooit het kleinste stadje van Europa, en ook het gezellige La Roche-en-Ardenne is redelijk vlakbij.

Okay, naar het circuit is een dikke drie kwartier maar de route is prachtig en geeft ons in ieder geval ook rust. Want om nu vier dagen midden in het Formule 1 geweld te zitten, is ook niet echt ons ding.

Wat willen we behalve Formule 1 nog gaan doen?

Voordat we vanaf donderdag in de Formule 1 modus gaan, willen we natuurlijk eerst nog twee dagen optimaal genieten van al het andere moois dat de Ardennen te bieden heeft. Zo willen we onder meer:

 • Durbuy voor de zoveelste keer bezoeken! Okay, er valt weinig nieuws meer te ontdekken maar toch, als je zo dichtbij bent dan mag een bezoek aan Durbuy gewoon niet ontbreken

Durbuy Ardennen

 • Een heerlijk belegd stokbroodje eten bij de slager in La Roche. Okay, dat is natuurlijk maar een excuus want La Roche zelf is ook gewoon leuk om door heen te slenteren en een terrasje te pakken op het pleintje. Maar geloof me, ook zo’n rijkelijk gevuld stokbroodje kun je maar moeilijk weerstaan!

La Roche-en-Ardenne Formule 1

 • de rommelmarkt in Barvaux bezoeken. Altijd leuk om een plaatselijk rommelmarktje te bezoeken. Leuke bijkomstigheid is dat op deze markt ook meestal een kraam staat met heerlijke olijven!
 • Het ballonfestival van Hotton. Geheel onverwachts kwamen we hier vorig jaar bij terecht en dat bleek gewoon heel erg leuk te zijn. Even wat anders na een dag vol Formule 1!

En verder gewoon vooral lekker genieten!

Zijn jullie weleens in de Ardennen geweest?

 

11 comments

 1. Naomi

  Ben nog nooit in de Ardennen geweest lijkt me super mooi zeker na het zien van je foto’s

  Beantwoorden

 2. Yova

  Wij zijn vroeger wel eens naar Ardennen geweest. Voor ons is dit heel lang geleden. Deze plekje ken ik niet. Mooie omgeving om te zien. Prachtig!! Max komt ook eraan. Hij mag wel de best doen.

  Beantwoorden

 3. Laura - Essential Honesty

  Oh zo leuk om herkenbare plekken op je blog te zien! Durbuy is een van onze favoriete bestemmingen als we willen gaan kayakken, en ook de buurt rond Francorchamps is ook geen onbekend terrein! Nu moet ik enkel nog eens op de F1 raken!

  Beantwoorden

 4. Deborah

  Oooh ik krijg spontaan zin om daar ook naar toe te gaan. Lang lang geleden eens geweest.
  Het dorpje lijkt mij echt geweldig om doorheen te wandelen. Wat een oudheid, prachtig!!
  Veel plezier op de F1 he!!

  Beantwoorden

 5. Koen

  Allez … Un maximum de plaisir dans les Ardennes 🙂

  Beantwoorden

 6. Lindsey Beljaars

  Ik ben het helemaal met je eens, de Ardennen is fantastisch. Veel plezier op de F1!

  Beantwoorden

 7. Marleen

  Lang geleden. Was erg leuk toen.

  Beantwoorden

 8. Amelie van Writings by Amelie

  Geniet ervan! Ik kan zeker begrijpen dat je de ardennen geweldig vindt!

  Beantwoorden

 9. Nicole Orriëns

  Ik ken de Ardennen alleen uit verhalen en ben er zelf nooit geweest. Maar het klinkt zeker goed zeg!

  Beantwoorden

 10. Jouvence

  Ben nog nooit in de Ardennen geweest, maar mijn man wel en die wilt er ook nog graag een keer naartoe met mij samen.

  Beantwoorden

 11. Yousra Yasmine

  Wat een leuk artikel! Ik ben nog nooit in de ardennen geweest maar het lijkt me hartstikke leuk en mooi!
  Liefs,
  Yousra Yasmine

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.