La Roche Ardennen

La Roche-en-Ardenne, de parel van de Ardennen

La Roche-en-Ardenne, in de volksmond kortweg La Roche genoemd, is een prachtig vakantiestadje in het hart van de Ardennen. Het stadje ligt aan de Ourthe en is vanwege zijn centrale ligging een ideale uitvalbasis voor een vakantie in de Ardennen.

Zelf zaten wij op een vakantiepark in Nye maar vanaf daar is het ongeveer een twintig minuten rijden naar La Roche. Door de jaren heen zijn we er al vaker geweest maar ook nu mocht een bezoek aan La Roche niet ontbreken. Kenmerkend voor het stadje is het Feodaal kasteel en de herinneringen aan de WOII toen La Roche volledig werd platgebombardeerd.

Feodaal kasteel van La Roche

La Roche Ardennen vakantie

La Roche Ardennen

Van welke kant je La Roche ook binnenkomt, het Feodaal kasteel zie je van verre. Dit kasteel werd tussen de elfde en de veertiende eeuw gebouwd op een plek waar vroeger mensen hebben gewoond. Tot 1780 was het kasteel nog bewoond maar daarna verviel het in verval. Tegenwoordig is het dé toeristische trekpleister van deze regio. Ook wij namen hier tijdens onze vakantie een kijkje.

In de zomermaanden vinden er in het Kasteel verschillende activiteiten plaats. Zo kun je onder meer een valkerijshow bijwonen en schijnt er zelfs een heus spook te verschijnen…

La Roche Ardennen

La Roche Ardennen

Niet alleen het kasteel zelf is de moeite waard, ook het uitzicht op La Roche vanaf het kasteel is absoluut een aanrader.

La Roche Ardennen

Het centrum van La Roche

Het centrum is op zich niet zo groot maar in de zomermaanden stroomt het stadje vol met toeristen. Na hun bezoek aan het Feodaal Kasteel of het oorlogsmuseum Musee de la Bataille des Ardennes lonken de vele terrasjes.

La Roche Ardennen

Rondrit langs de bovenloop van de Ourthe

Niet alleen La Roche is de moeite waard, ook de omgeving van dit stadje moet je zeker gaan verkennen. De Ourthe is één van de bekendste rivieren in de Ardennen. Langs de rivier vind je niet alleen diverse stadjes of pittoreske gehuchten maar ook uitzichtpunten met een prachtig uitzicht op de Ourthe.

Onze eerste stop op deze rondrit is Barrage de Nisramont, een stuwmeer. Een wandeling rondom het meer is mogelijk en is zo’n 13 kilometer. Het wordt aangeraden om hier wel wat tijd voor uit te trekken omdat het niet bepaald over vlak terrein gaat.

Barrage de Nisramont Ardennen

Aangezien het al laat in de middag is, besluiten we om deze wandeling maar niet te doen. We vervolgens onze rondrit en stoppen vervolgens bij het Belvedere des Six Ourthes. Hier treffen we het helaas niet, het hotel is dicht en datzelfde geldt helaas ook voor de bijbehorende uitzichttoren.

Als we even stoppen om de verdere route in te geven op de Tomtom krijgen we spontaan gezelschap van een paar nieuwsgierige koeien.

La Roche Ardennen

We vervolgen onze route en volgen vanuit Berismenil de borden richting Les Crestelles. Volgens mijn Michelin gids zou je hier getrakteerd worden op één van de mooiste uitzichten van de Ardennen.

Zo’n 200 meter beneden dit uitzichtpunt heb je een prachtig uitzicht op een meander van de Ourthe. Het is tevens in de zomer een geliefd startpunt voor deltavliegers. Wij genieten vooral van het uitzicht want zeg nu zelf, dit is toch echt genieten?

Les Crestelles Ardennen

Les Crestelles Ardennen

Mocht je ooit in de Ardennen komen, dan moet je zeker weten even een dagje La Roche inplannen!

Aanvullende informatie:

Entree Feodaal Kasteel: volwassenen € 5,50 p.p. en kinderen (3 t/m 12 jaar) € 3,50 p.p.

Voor meer informatie, check dan de website van het Kasteel.

13 comments

 1. Yova

  Ik vind in Ardennen echt schitterend om te zien. Wij zijn vroeger geweest in Ardennen. Wat is daar prachtig omgeving. Heel mooie foto’s geworden. Ene kasteel is helemaal niet duur vind ik. Koeien vinden altijd leuk als iemand ziet. Dan zijn ze nieuwsgierig. Centrum lijkt beetje op Valkenburg. Daar zie je bijna hetzelfde. Alleen veel drukker.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Valkenburg heeft inderdaad ook een heel gezellig centrum. Wij hadden hier vooral geluk dat het op maandag rustig was maar in de zomermaanden is het echt mega druk en zitten alle terrasjes vol. Dat is echt het voordeel van buiten het hoogseizoen op vakantie kunnen gaan.

   Beantwoorden

   1. Yova

    Wij gaan tussenuit. Tot laters.

    Beantwoorden

 2. Sabine

  Wat mooi zeg! Ook heel mooie foto’s gemaakt! Ik ben ooit in de Ardennen geweest en vond het heel mooi, maar weet niet precies meer waar… In ieder geval ooit in Malmedy, maar meer weet ik niet meer goed. Zou er zeker weer eens heen willen want is echt een mooi gebied.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Malmedy zijn we ook nog geweest. En ja, ik kan je de Ardennen echt aanraden hoor!

   Beantwoorden

 3. ivonne

  Mooi daar hoor, en niet zo ver van Nederland. Ik hou wel van dit soort plekjes! Ik was al eerder in de Ardennen en ga graag weer een keer terug, dan ga ik dit zeker nog eens teruglezen.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ik heb ook een zwak voor dit soort plekjes en ontdek eigenlijk iedere keer weer nieuwe dingen.

   Beantwoorden

 4. Morgaine

  La Roche, dat klinkt mij heeeeeeel erg bekend in de oren, wie weet ben ik er wel geweest, maar als ik d foto’s zie, herken ik het niet, maar goed dat heb je met tieners en eventuele dan nog suffe plekken en plaatsen, hahahaha

  Nu zou ik er graag eens willen rond snuffelen, prachtig!

  X

  Beantwoorden

 5. Sheila

  Ik houd van ook van La Roche. Als ik naar de Ardennen ga, ga ik altijd even naar dit plekje. Sowieso houd ik van de Ardennen. Relatief dicht bij huis en toch lekker in de mooie natuur zijn.

  Beantwoorden

 6. Marcella

  Wat een plaatje! Wij waren met Kerst in de Ardennen, maar we moeten zeker eens terug in de lente of zomer!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   De herfst is ook prachtig daar!

   Beantwoorden

 7. Skincarebynaomi

  Heel gave omgeving. Leuk om te combineren met een leuke wandeling

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.