De Heemtuin januari

Dag Januari, Hallo Februari

Januari, één van mijn minst favoriete maanden. Het was ook wel weer een zwaar maandje. Een maand waarin de drukte op mijn werk niet te overzien was/is en ook absoluut weer dé maand waarin mijn accu gevaarlijk dicht naar het rode afgleed. Datzelfde gold ook voor mijn humeur trouwens. Benieuwd wat ik zoal tussen de bedrijven door heb uitgespookt?

Op het culinaire vlak

Was januari absoluut een leuke maand. Zo gingen we met onze laatste AH-restaurantzegelboekje met vrienden uit eten bij het Fletcher Hotel in Zeegse. Daar genoten we van een heerlijke proeverij. Echt een aanrader. Ook werd er weer geluncht met de dames van kantoor en dit keer testen we het broodje van de maand uit bij Het Bakkerscafé De Loods in Coevorden. Een tosti caprese, ook absoluut een aanrader. Ook met vriendlief at ik weer buitenshuis en wel bij ons favoriete adresje in Groningen, Huis De Beurs. Hier ging ik voor een overheerlijke waldkornbal met geitenkaas.

Lunch Huis De Beurs januari

Op het sportieve vlak

Besloot ik op de valreep om mijn abonnement bij de sportschool op te zeggen na zo’n 13 jaar lid te zijn geweest. Eerlijkheidshalve moet ik erbij vertellen dat ik de laatste drie jaar voornamelijk als sponsor actief was. Zonde van het geld natuurlijk. Dus vandaag de boel opgezegd. Wat ik nu ga doen om toch dat goddelijke lijf te krijgen? Wandelen! Ooit ben ik op die manier al eens 20 kilo afgevallen, dus me dunkt dat het ook nu weer de juiste methode voor me zou moeten zijn. Plus dan ben ik buiten en kan ik tegelijkertijd ook nog foto’s maken. Een win-win situatie op alle fronten. Moet het natuurlijk niet van zulk baggerweer zijn als afgelopen maandag. Maar goed, tegenwoordig wandel ik ook met wat dames tijdens onze lunchpauze dus ben ik stukken sportiever bezig dan ik de afgelopen tijd ben geweest. Ook is het de bedoeling om op zaterdag weer lekker te gaan wandelen met mams. Afgelopen weekend direct dan maar een wandeling van 1,5 uur gemaakt door het prachtige natuurgebied De Heemtuin.

De Heemtuin januari

Op het culturele vlak

Ging ik gezellig met nichtje J. naar de bioscoop en wel naar Soof 2. Normaal ben ik niet zo van de Nederlandse films maar hier zaten warempel haast geen RTL4 coryfeeën in en dat betekende dus vrijwel automatisch een leuke film. Prima vermaakt dus en ook tot de conclusie gekomen dat ik eigenlijk wel weer wat vaker naar de bios zou willen. Thuis film kijken is ook leuk maar op zo’n groot scherm heeft toch wel wat meer.

Op het leesvlak

De leesflow heb ik inmiddels weer aardig te pakken. Nu alleen nog de tijd vinden om er ook daadwerkelijk voor te gaan zitten. Nog te vaak blijft de pc aan mij trekken. Maar goed, januari is voorbij en de teller staat inmiddels op 3 uitgelezen boeken. Stuk voor stuk weer aanraders. Ik zal ze in een aparte blog nog wel even vermelden. Misschien dat ik je dan nog op ideeën breng. Maar onderstaande boek zou eigenlijk voor iedereen ‘verplichte’ kost moeten zijn!

Hendrik Groen januari

Op het geestelijke vlak

Was het zoals gezegd best wel een pittig maandje. Vooral in de eerste helft had ik het zwaar. Te donker, te weinig buiten, te weinig in de frisse lucht en te weinig puf om ook maar iets te gaan doen. Laat staan dat ik wist wat ik wilde gaan doen. Neerslachtigheid ten top, zie ook mijn artikel Blue Monday. Gelukkig was daar de uitkomst in de vorm van het slikken van extra vitamines. Ik voel me in ieder geval weer een stuk energieker en ben ook weer een stuk actiever. Hoewel ik me nog steeds regelmatig afvraag wat ik hier in het noorden kan doen in het weekend maar dat is een ander verhaal. Kortom, de eerste lastige maand hebben we weer gehad. Nu alleen februari nog de baas blijven.

Op het toekomstige vlak

Nou, ondanks dat ik op zich nog een hekel heb aan februari, is het wel een lekker druk maandje. Zo staat er onder meer weer een meeting met mijn collega’s van Racingnews365 gepland. Maar ook ga ik 2x naar het theater, Jeans & Jandino. Staan er dus in totaal vier etentjes gepland, dat wordt dus heel veel lopen. Oh ja, ik ben ook nog jarig in februari en last but certainly not least, eind februari vinden de eerste wintertesten plaats in de formule 1!

Wat gaan jullie doen in februari?

 

14 comments

 1. Shirley

  Vervelend dat je last hebt van een winterdip. Gelukkig staan er veel leuke dingen op de planning. Hopelijk sleept dat je erdoorheen. In februari staan er bij mij al wat etentjes op de planning, ik ben bezig een reis te plannen voor de maand erna, er is een verjaardagsfeestje waar ik naartoe ga en er komt ongetwijfeld nog wel iets bij in mijn agenda.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Een reis plannen is altijd leuk! Heb je al een bestemming in gedachten?

   Beantwoorden

 2. Hélène

  Ik vind januari een heerlijke maand omdat mijn meest gehate maand weer voorbij is.
  Januari staat voor nieuwe plannen, uitdagingen, leuke dingen plannen.
  Alleen deze keer viel het allemaal niet. Ik ben heel erg moe en mijn depressietje ligt om te hoek te gluren en wil graag binnengelaten worden.
  Ondanks dat leuke dingen meegemaakt. Museum, expositie, 3 mooie films. Weekend leeuwarden, dagje Amsterdam.
  Ik ben ook jarig in februari.
  Ik krijg nu visite reageer straks even nog even.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Die moeheid ken ik wel, dat was ik de afgelopen weken ook. Vooral het gevolg van te weinig naar buiten en gewoon te druk op mijn werk om echt te kunnen ontspannen.

   Beantwoorden

 3. Hélène

  In februari; 2 films, etentje bij vrienden, mijn verjaardag, wandeling met pannenkoeken met mijn groepje buitenlandse vrouwen, 4 keer ochtend boetseren, avondje café met Lief en een bevriend stel (morgenavond), 1 of 2 keer naar mijn geweldige masseur. Minder; 1 maal ziekenhuis, 1 maal dokter, 2 maal dierenarts, allemaal niet ernstig maar ik doe liever iets leuks. Afspraak maken met broer van mijn ex die onze boom komt fatsoeneren.

  Beantwoorden

 4. Mrs. T.

  Werken en geen carnaval vieren. Met mijn jongste een nachtje weg tijdens de carnaval. Wat feestjes vieren en kletsen met vrienden/vriendinnen. En ook naar het theater. Naar een ‘blind date’ dus geen idee wat we te zien gaan krijgen.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Carnaval leeft hier totaal niet, ik zou haast zeggen gelukkig maar, want ik heb echt niks met dat feest. Leuk, zo’n blind date in het theater, ben benieuwd!

   Beantwoorden

 5. Sabine

  Leuk overzicht! Brood met geitenkaas, honing en walnoten…. jammie!! Kennen ze hier niet natuurlijk, maar nu ik dit bij jou lees bedenk ik me dat ik dat écht moet gaan eten in juni als we in Nederland zijn haha 😀 En Soof 2!!! Die wil ik dus echt zoooo graag zien! De eerste Soof heb ik hier op dvd en al vele vele vele malen gekeken hahaha. De tweede zal ik ook op dvd gaan kopen en meenemen. Nu al zin in! 😀

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Kun je Soof 2 niet downloaden dan? Of is zoiets niet beschikbaar bij jullie?

   Beantwoorden

   1. Sabine

    Misschien illegaal haha, maar weet al niet hoe dat moet. Op Pathé Thuis bijvoorbeeld kan ik het niet kijken helaas vanaf hier. Ik hoop dat ie snel op dvd komt, dat is ook goed.

    Beantwoorden

 6. Morgaine

  Wat goed van de vitamines! Daar ben ik zo blij om, al heb ik niet eens terug gekeken, sorry daarvoor, dat vergeet ik eigenlijk altijd als ik geen mailtje krijg of het niet in mijn reactie reader komt of hoe dat ook heet.

  En ik snap het, heb er ook last van, waterkoud nu, en dit vind ik eigenlijk erger dan die mooie dagen toen het kouder was maar wel de zon stond en de lucht blauw was. 😉

  Wat ga ik doen in februari, de liefde vieren, mijn lief is toevallig ook deze maand jarig, vandaag al een date met een familie lid van zijn kant gemaakt, kortom… 😉

  X

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ja, merk echt wel verschil dankzij die extra vitamines. Ga ik dus ook nog wel even mee door deze maand. Echt super joh dat Cupido raak heeft geschoten!

   Beantwoorden

 7. Marcella

  Ik heb ook wel wat last van de dip. Probeer me te focussen op het feit dat het langer licht is, maar deze week kreeg ik opnieuw last van de griep. Toen was ik echt toe aan lente. Gelukkig was het gisteren bijna een heuse lentedag. Erg fijn! Huis de Beurs, daar zijn we nog niet geweest, ben er nu wel nieuwsgierig naar! Wandelen in de pauze is sowieso fijn. Goeie gewoonte!

  Beantwoorden

 8. Flavie

  Wij vieren vooral verjaardagen in februari en voor de rest genieten van hetgeen op onze weg komt 🙂

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.