Westrewolde Groningen

Dag januari, hallo februari!

Normaal zeg ik altijd time flies, maar in het geval van januari voelt dat helaas niet zo. Ligt het aan mij of duurt deze maand gewoon langer dan bijvoorbeeld een willekeurige maand in de zomer? Nou ja, maakt ook niet uit, we hebben januari weer achter ons liggen! Een maand waarin we weer verschillende dingen hebben gedaan, waarin ik voor het eerst heb thuisgewerkt en waarin ik weer wat van mijn Project Nederland heb kunnen afvinken. Benieuwd naar mijn januari? Lees dan lekker verder!

Lekker aan de wandel

De Heemtuin Muntendam

Westerwolde

Eén van mijn projecten luidt Gezonder Leven en dat betekent dat ik in ieder geval ook meer wil bewegen. Dat was in januari bepaald nog niet zo gemakkelijk want er waren best wel veel druilerige en natte dagen. Gelukkig was er in ieder geval één weekend waarin we lekker op pad konden en daar hebben we dan ook optimaal van geprofiteerd. Zo maakte ik onder meer een wandeling door één van mijn favoriete natuurgebieden De Heemtuin in Muntendam en ontdekte ik opnieuw hoe mooi Westerwolde is en dat ik daar dit jaar dolgraag meer van wil ontdekken.

Lekker lunchen met collega’s

lunch

Als een collega voorstelt om het nieuwe jaar goed te beginnen met een lunch bij De Heeren van Coevorden dan ben ik natuurlijk van de partij. Datzelfde geldt als een oud collegaatje voorstelt om onder het genot van een lunch bij te kletsen. Altijd leuk en gezellig dit soort lunches en hoewel het misschien niet helemaal strookt met mijn Project Gezonder Leven wil ik mij ook absoluut niet alles ontzeggen. Gezonder leven draait tenslotte ook om plezier.

Sneeuw, sneeuw en nog eens sneeuw

Okay, in jullie ogen ongetwijfeld wat overdreven, maar geloof mij, voor iemand die werkelijk waar een pesthekel heeft aan al die winterse taferelen is zelfs een flinterdun laagje al teveel van het goede. Enige voordeel is wel dat ik eindelijk na vier jaar het voor elkaar heb dat ik onder winterse omstandigheden thuis kan werken. Dus dat betekent niet meer met angst en beven in de auto zitten! Leuke bijkomstigheid van thuiswerken is dat ik lekker ben opgeschoten en dus aardig wat van mijn achterstand heb weten weg te werken!

Project Nederland: Het Noordelijk Scheepvaartmuseum in Groningen

Scheepvaartmuseum Groningen

Al jaren stond dit museum op ons lijstje, maar het kwam er gewoon nooit van. Tot afgelopen zondag, toen we besloten er naar toe te gaan. Een prachtig museum met een uitgebreide collectie waar we van alles te weten zijn gekomen over zowel de binnenlandse als de buitenlandse scheepvaart. Absoluut een aanrader en zeker ook leuk met jonge kinderen. Binnenkort volgt er nog een artikel over!

De foto met de meeste likes op Instagram

Als ik deze foto zie, dan kan ik niet wachten totdat het april is, want deze foto heb ik namelijk gemaakt bij de camping waar ons vakantiehuisje staat. Dat betekent dus straks als het weer mee zit dat ik regelmatig kan genieten van dit prachtige uitzicht! Nieuwsgierig geworden naar ons vakantiehuisje? Leuk, ik schreef er hier al uitgebreid over!

Wat waren verder nog hoogtepuntjes in januari?

 • ik heb inmiddels al vier boeken uitgelezen
 • ik ben inmiddels al twee kilo afgevallen
 • we boekten een reisje naar de zon! Yeah, begin maart zitten we een weekje in Zuid-Spanje
 • Wie is de Mol en The Blacklist zijn weer op tv

Hallo Februari!

Februari dus en die beginnen we direct goed! Namelijk met ons eerste trip van dit jaar en wel naar Limburg. Meer weten hierover? Dat kan, ik schreef er hier al uitgebreid over. Verder ben ik deze maand jarig en tik ik de 45 aan. Waar is de tijd gebleven dat ik nog kon zeggen dat ik 28+ was? Wat staat er verder nog op de planning? Nou, ik denk een high tea met mijn moeder, tante en nichtje. Ja toch dames?

Wat zijn jouw plannen voor februari?

 

15 comments

 1. Lodi

  Grappig, ik vind januari eigenlijk altijd een hele leuke maand en zeg echt aan het eind, wat is het nu alweer afgelopen. Wij hebben ook veel gewandeld deze maand en hopelijk gaan we daar in februari mee door.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Nou, zo heb ik echt nog nooit over januari gedacht haha

   Beantwoorden

 2. Stefaan De Winter

  Ik ga voor Toerisme Wallonië op staycation in Luik volgend weekend 🙂 Kijk hier al heel hard naar uit 🙂

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Leuk vooruitzicht!

   Beantwoorden

 3. Nicole Orriëns

  Ik vond januari best heel snel voorbij gaan en ben verbaasd dat het alweer februari is. Ik heb geen specifieke plannen voor deze maand.

  Beantwoorden

 4. Henk

  Je bent goed bezig! Plannen voor 2019 heb ik nog niet echt. Probeer zo min mogelijk te plannen, en meer op het moment te leven.

  Beantwoorden

 5. Laura

  Jouw eerste voornemen is gelijk die van mij! Ik heb me voorgenomen om elke dag minstens een half uur te wandelen aan een stevig tempo! Ik doe ’t nu al een drietal weken, en merk dat ik véél fitter ben, beter in m’n vel zit en minder hoofdpijn heb op het einde van de dag. Ik kan het iedereen aanbevelen! Ik doe ’t trouwens in m’n middagpauze, dus iedereen kan het in principe doen!

  Beantwoorden

 6. Sofie Vanden broeck

  Ik ben ook dol op wandelen maar doe het te weinig, voornamelijk door tijdsgebrek 🙁

  Beantwoorden

 7. Manon

  De lunch ziet er inderdaad lekker uit! Wie is jouw mol?

  Beantwoorden

 8. Saskia

  Wat een fijne terugblik en vooruitblik! Februari wordt de maand van onze verjaardag, en een erg drukke maand. Wil dus vooral de balans houden deze maand tussen druk & rust. Veel cursussen, werken en kijk erg uit naar de 20 weken echo<3

  Beantwoorden

 9. Quirina

  Ik volg je al een tijdje en je hebt een leuke blog met leuke artikelen. Dat de maand januari langer aanvloelt, dat gevoel heb ik ook. Ik heb geen hekel aan sneeuw, wel aan de kou en van mij mag het voorjaar nu ook wel beginnen.

  Het noordelijke scheepsvaartmuseum in Groningen, ben ik vorig jaar geweest. Zeker een aanrader, want het is net een doolhof. Teniminste dat vind ik dan. Hoe ik dit museum heb beleefd, dat kan je op mijn blog lezen.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Leuk! Zodra ik weer thuis ben, kom ik even bij je lezen!

   Beantwoorden

 10. Amy

  Ohh ik snap je helemaal! Hoewel januari bomvol zat met allerlei zaken, voelde het alsof de maand voorbij kroop.. en dan niet eens per se omdat het ging sneeuwen, want dat vind ik juist leuk. Maar ik kijk wel uit naar langere dagen en het voorjaar! 🙂

  Beantwoorden

 11. Frederique

  Ik houd ook niet van winterse taferelen maar ik ben wel in januari jarig dus zou die maand ook niet willen skippen 😉

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.