Roermond Limburg Nederland

De hoogtepunten van ons weekendje Limburg

Inmiddels zit onze eerste trip van dit jaar er op. Een weekendje Limburg waar we met gemengde gevoelens op terugkijken. Niet omdat het niet leuk was, maar omdat we gaandeweg het weekend steeds meer last kregen van griepverschijnselen. Maar goed, een weekendje Limburg dus, oftewel vier dagen waarin we toch het nodige hebben gedaan. Geheel in willekeurige volgorde waren dit de hoogtepunten!

1 Een stadswandeling in vestingstadje Grave

Grave Brabant Nederland

Heel eerlijk? Ik had tot voor deze trip nog nooit van Grave gehoord, maar dankzij Google kwam ik achter het bestaan van dit stadje en leek het mij een ideale tussenstop op weg naar Weert waar we verbleven. Eenmaal in Grave aangekomen, werkten de weergoden bepaald niet mee. Het was miezerig en koud, maar toch besloten we om voor de historische stadswandeling te gaan. Een wandeling die ons langs een aantal historische bouwwerken van het stadje bracht.

Grave Brabant Nederland

Grave is weliswaar vrij compact, althans het oude centrum, maar de vele mooie pandjes zijn een lust voor het oog. Datzelfde geldt voor de aanwezige toegangspoorten, dat blijft gewoon op de één of andere manier iets fascinerend hebben. Vanwege het slechte weer besloten we halverwege onze wandeling even te stoppen bij Café Poort van Cleve. Een authentiek café met een gezellige sfeer waar we werden getrakteerd op een heerlijke bak koffie met appeltaart.

2 Het indrukwekkende Oorlogsmuseum in Overloon

Oorlogsmuseum Overloon Brabant Nederland

Het feitelijke doel van ons weekendje weg, namelijk het Oorlogsmuseum in Overloon. Gelukkig voor ons was het ook echt een hoogtepunt van ons weekendje weg. Wat een enorm mooi museum, een zeer, maar dan ook een zeer uitgebreide collectie. Prachtige persoonlijke verhalen waardoor het verhaal van de oorlog opnieuw tot je doordringt. Door de jaren heen hebben we verschillende musea in zowel Nederland, België en Frankrijk bezocht, maar het Oorlogsmuseum in Overloon behoort zeker tot één van de grootsten op dit gebied.

Oorlogsmuseum Overloon Brabant Nederland

Een unieke collectie tanks, maar ook de manier waarop het één en andere wordt gepresenteerd zorgt ervoor dat je als bezoeker een goed beeld krijgt van de oorlog. Een unieke digitale beleving over de slag bij Overloon maakt dit museum absoluut de moeite waard!

3 Een culinaire en gezellige avond bij Villa Bloemenhof

Dankzij onze Brabantse vrienden worden we getrakteerd op een bijzondere culinaire avond. Op hun voorstel wordt er namelijk gereserveerd bij Villa Bloemenhof in Sint Anthonis, een restaurant met een nietszeggende website waar alleen wat sfeerfoto’s op staan. Geen menukaart om je van tevoren al te doen watertanden. Eenmaal aangekomen bij Villa Bloemenhof is er van onze kant enige aarzeling. Is dit nu het restaurant of gewoon een huis? Het blijkt wel degelijk een restaurant te zijn waarbij we van harte worden verwelkomd door de gastheer die ons zo op ons gemak stelt dat het voelt alsof we bij oude vrienden een hapje gaan doen.

Villa Bloemenhof

Nadat onze vrienden ook zijn gearriveerd, is het tijd voor de menukaart, maar al snel besluiten we te gaan voor het vier gangen verrassingsmenu. Een voorgerecht van drie soorten vis en een bospaddenstoelensoep, gevolgd door een hoofdgerecht van drie soorten vlees met als afsluiting een proeverij van heerlijke desserts. Geloof mij, elke hap die je hier neemt, zorgt voor een ware smaakexplosie! Overbodig nog te zeggen, maar het was ook het gezelschap dat deze avond tot een absolute topavond maakte!

4 Het gezellige Roermond

Roermond Limburg Nederland

Totaal niet fit besloten we op zondagmiddag toch nog even naar het centrum van Roermond te gaan. Voor ons niet het Outletcentrum, maar het oude centrum met zijn gezellige marktplein waar volgens mij elke zondag een koopzondag is. Niet dat dat voor ons van belang is, maar het zorgt in ieder geval wel voor de nodige sfeer in een stad. Zoals gezegd zijn we totaal niet fit en dat betekent dat we helaas als een stel bejaarden door Roermond sjokken. We hebben nog net genoeg puf om te genieten van de prachtige panden, de indrukwekkende Munsterkerk, het stadspark en het schitterende marktplein waar het ongetwijfeld bij de zomerdag gezellig vertoeven is.

Uiteindelijk ploffen we neer bij De Pastorie om ons weekendje Limburg in stijl af te sluiten, namelijk met koffie en Limburgse vlaai.

Wat is jouw favoriete provincie in Nederland?

12 comments

 1. Lodi

  Lastige vraag, ik vind zo veel mooi in Nederland. Ik snap wel dat je genoten hebt in Limburg. Wat een prachtig land hebben we toch ook!

  Beantwoorden

 2. Henk

  een favoriete provincie heb ik niet aangezien ik in alle provincies wel mooie dingen te vinden zijn en dingen die stuk minder zijn

  Beantwoorden

 3. Laura

  Wel, wij zijn nog niet echt buiten Brabant (vooral Eindhoven), Zeeland & Limburg geraakt (wij zijn van België) maar ik wil zeker eens het noorden zien! Schijnt prachtig te zijn qua natuur. Prachtige foto’s trouwens!

  Beantwoorden

 4. Stefaan De Winter

  Hmm moeilijke keuze! Maar ik zou dan toch voor brabant kiezen, vorig jaar daar 2 leuke weekends mogen beleven 🙂

  Beantwoorden

 5. Melissa

  Zelf vind ik Gelderland altijd als buitenland aanvoelen. Tijdens vakanties bezoeken we ook graag museum

  Beantwoorden

 6. Nicole Orriëns

  Ik denk dat ik dan toch voor mijn eigen provincie kies, Gelderland. Er is hier veel moois te vinden : )

  Beantwoorden

 7. Daphne - verdraaidmooi

  Ik kies toch voor mijn eigen provincie Zeeland. Alleen jammer dat het zo ver weg ligt van Limburg.

  Beantwoorden

 8. Quirina

  Iedere provincie heeft zo zijn charmes, dus ja ik kan niet zeggen wat mijn favoriete provincie is. Leuk artikel en fijn dat je het zo leuk gehad heb.

  Beantwoorden

 9. Nadia

  Ik ben ooit keer in Limburg geweest, toch wel heel anders dan in het noorden haha. Hier hebben we geen heuvels, dus het voelde ook direct als vakantie!

  Beantwoorden

 10. Anette

  Jaaaa, wat was het een heerlijke avond bij Villa Bloemenhof hè!!? Wij hebben er ook (weer) van genoten en hoe leuk en bijzonder om dit met jullie te delen. Mooie afsluiter na jullie bezoek aan t oorlogsmuseum:-)
  Als ik de foto zie wil ik zo weer aanschuiven ? En de wijn, laten we die niet vergeten…top!
  Volgende keer weekendje Den Bosch en omgeving en dan doen we weer een dinerdate ?

  Beantwoorden

 11. Lindsey Beljaars

  Tsja .. toch Brabant, hihi! Weekendje Den Bosch of Breda is echt heel leuk!

  Beantwoorden

 12. citytrip

  Ik ben Belg en stiekem heb ik het eigen land en de noorderburen te weinig ontdekt. Hoogtijd om BE en NL eens op toeristisch vlak beter te gaan ontdekken.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.