Oorlogsmuseum Overloon Brabant Nederland

Wat kost zo’n weekendje Limburg?

Onlangs trokken we er voor het eerst dit jaar op uit en wel naar het noorden van Limburg. Een voor ons relatief onbekende streek waar we ons op wat griepverschijnselen na prima hebben vermaakt. Meer over ons weekendje Limburg kon je hier al lezen, maar vandaag doe ik een boekje open over de kosten van ons weekendje weg. Waar geven we tijdens zo’n weekend het meeste geld aan uit en wat kost zo’n weekendje weg nu uiteindelijk?

Eigenlijk kunnen we onze uitgaven tijdens zo’n weekendje weg grofweg indelen in drie categorieën, namelijk verblijf, eten & drinken en vermaak. Helemaal tot op de cent nauwkeurig weet ik het niet meer, maar dit waren globaal onze kosten.

– Verblijf

Roompot Weerterbergen Limburg Nederland

Voor ons weekendje weg kozen we bewust voor een vakantiepark. Gewoon omdat die parken vaak centraal liggen, maar ook omdat een huisje nu eenmaal wat meer comfort geeft dan een hotelkamer. Via Actievandedag zagen we een leuke aanbieding voor een 6-persoonshuisje op het park van Roompot Weerterbergen. Helaas betrof dit een oud park van Center Parcs waarvan een deel wel al was gerestyled en een deel nog niet. Tja, wij zaten dus in een oud huisje, niet echt het comfort wat we normaal van Roompot gewend zijn, maar goed.

Kosten van het huisje € 129,= voor het hele weekend inclusief boekingskosten en toeristenbelasting.

– Eten & Drinken

Villa Bloemenhof

Doordat we bewust voor een park hadden gekozen, betekende dit ook dat we een tas met boodschappen mee namen. Onder meer koffie, thee, broodbeleg, drinken, wat lekkers, maar ook spullen om bami mee te maken, gingen mee naar Limburg. Ik geloof dat deze tas met boodschappen iets van € 45,= heeft gekost. Een deel van de boodschappen ging na het weekend ook weer mee terug naar huis, maar goed, gemakshalve tel ik het maar even mee.

Onderweg naar Weert maakten we een stop in het vestingsstadje Grave waar we vanwege het slechte weer al vrij snel in een café belandden voor een kop koffie met appeltaart. Totale kosten hiervan € 9,50.

Op zaterdag bezoeken we het Oorlogsmuseum in Overloon en sluiten we ons bezoek af in het museumcafé waar we opnieuw zwichten voor koffie en gebak. Totale kosten hiervan 11,00.

’s Avonds gaan we op de culinaire toer met onze Brabantse vrienden en genieten we van een overheerlijke vier gangen verrassingsmenu bij Villa Bloemenhof. Totale kosten hiervan € 114,75.

Tenslotte gaan we op zondagmiddag nog even naar Roermond, maar omdat we allebei verre van fit zijn, komen we opnieuw al vrij snel bij een horecatentje uit. Jullie raden het al, koffie met gebak, of beter gezegd 2x keer koffie. Totale kosten hiervan € 16,00.

– Vermaak & Overig

Oorlogsmuseum Overloon Brabant Nederland

Het doel van dit weekendje weg was het Oorlogsmuseum in Overloon. De entree bedroeg hiervoor in totaal € 32,=. Daarnaast denk ik dat we qua brandstof zo’n € 40,= kwijt waren inclusief de heen- en terugreis. Voor het overige hebben we weinig uitgespookt omdat we zoals gezegd beiden geveld waren door de griep.

– Totale kosten weekendje Limburg

 • verblijf € 129,=
 • eten & drinken € 196,25
 • vermaak € 32,=
 • brandstof € 40,=

Dat geeft een totaal van € 397,25 dus zo’n € 200,= per persoon. Zoals verwacht is de grootste kostenpost eten & drinken. Dit kwam vooral natuurlijk door ons etentje bij Villa Bloemenhof, maar geloof mij, dat was het elke hap meer dan waard!

Waar geef jij het meeste geld aan uit tijdens een weekendje weg?

16 comments

 1. Laura

  Dat huisje valt me enorm mee.

  Beantwoorden

 2. Lodi

  Hier geven we ook wel het meest uit aan eten en drinken en misschien de toegang tot iets, net afhankelijk waar we heen gaan. Je kan de overnachting inderdaad zo duur maken als je zelf wilt.

  Beantwoorden

 3. nicole

  Ik moet zeggen dat ik het huisje er inderdaad ook niet zo mooi vindt uitzien. Nou voel ik me best verwend! Ooit was dat misschien wel heel luxe?

  Beantwoorden

  1. Wanda

   In de jaren 60 vast, maar nu echt niet meer.

   Beantwoorden

 4. Henk

  klinkt als welbesteed geld! Wisten jullie dat je in een nog niet aangepakt huisje zouden komen of was dat een ‘verrassing’?

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Nou, dat wisten we niet, dus dat was wel een teleurstelling

   Beantwoorden

 5. Harriet

  Een weekendje vinden wij vaak te kort, dus dien we eigenijk nooit. Een midweekje is net wat langer. Het meeste wordt dan uitgegeven aan verblijf. Wij houden van een wat luxer verblijf met fijne bedden enzo. Verder houden we van natuur, dus wandelen (kost niks) of fietsen dan. (wel fiets huren) Geocachen is ook gratis en eten houden we eenvoudig.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Wij doen nooit een midweek omdat dat mij teveel vrije dagen kost.

   Beantwoorden

 6. Melissa

  Vaak is het duurder dan je denkt. Daarom op moment erg geen geld voor

  Beantwoorden

 7. Ingrid

  Ik zou zijn gaan shoppen in het Outlet en dat ze me het meeste kosten

  Beantwoorden

 8. Sandra

  Aan eten gaat vaak het meeste geld op en soms ook toegangstickets, hangt af van waar we naartoe gaan

  Beantwoorden

 9. Custodia Chineva

  Ik ben nog nooit naar Limburg geweest, en dat huis valt me tegen…. zo lang je gezellige heb gehad.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ja, dat park vonden wij geen aanrader, althans het oude gedeelte niet

   Beantwoorden

 10. Saskia

  Waar ik het meeste geld aan uit geef weet ik niet. wat ik wel weet, is dat een weekendje weg meestal meer kost dan de bedoeling is 🙂 Maar ach, je leeft maar een keer. En een weekendje genieten moe je je zelf gewoon gunnen.

  Beantwoorden

 11. Marcella

  Nette prijs voor jullie accommodatie! Ik tref het zeer weinig dat we zo’n schijntje hoeven te betalen!

  Beantwoorden

 12. Elena

  Ik denk dat ik het meeste kwijt ben aan accommodatie of eten. Hangt er vanaf wat voor uitje het wordt

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.