Valkenburg Zuid-Limburg

Next trip: een weekendje Limburg

Bijna is het tijd voor onze eerste trip van 2019, namelijk een weekendje Limburg. Twee jaar geleden waren we al eens een weekendje in Zuid-Limburg en bezochten we onder meer het befaamde Drielandenpunt en namen we een kijkje in Valkenburg. Toen brachten we vooral veel tijd buiten door en genoten we van het prachtige landschap. Of dat deze keer ook mogelijk is, is nog maar even afwachten, maar gelukkig hebben we genoeg andere opties om er toch een leuk weekend van te maken!

Waarom Limburg?

Valkenburg Zuid-Limburg

Tja, dat is eigenlijk meer omdat we eindelijk eens een bezoek willen gaan brengen aan het Oorlogsmuseum in Overloon. Misschien overdreven om daar direct een weekend weg van te maken, maar ach, voor een weekendje weg hoef je eigenlijk geen excuus te bedenken, toch? Dat kan natuurlijk altijd! Dus nadat we hadden vastgesteld dat we toch wel een keer naar dat museum willen, besloten we voor een centrale plek te gaan en ons niet zozeer te beperken tot alleen Overloon.

Daarom viel onze keuze uiteindelijk op het park van Roompot in Weerterbergen. Lekker centraal om zowel leuke uitstapjes in Limburg te maken terwijl ook België ineens een stuk dichterbij is gekomen voor ons.

Waarom een huisje op een vakantiepark?

Hoewel ik een hotel ook altijd erg leuk vind, merk ik wel steeds meer dat het gebrek aan ruimte mij na een paar nachten in een hotel gaat opbreken. Voor een nachtje vind ik het nog heel erg leuk om ’s avonds nog op bed televisie te kijken, maar gaan we langer weg, dan vind ik een appartement of een huisje wel een stuk comfortabeler. Gewoon een keuken met toebehoren tot je beschikking en een fatsoenlijke bank of stoel. Heerlijk om gewoon de ruimte te hebben, maar ook de tijd om rustig te genieten van je ontbijtje zonder dat je door het aanwezige personeel al haast wordt weggestuurd, nog afgezien van het feit dat je dan ook nog eens op tijd moet verschijnen.

Voor ons weekendje Limburg viel ons oog op een leuke aanbieding bij Actie van De Dag voor diverse Roompotparken waaronder dus Roompot Weerterbergen.

Tips & Tricks volgens Roompot

Thorn Limburg

Het leuke van Roompot is dat je eigenlijk zelf niet echt meer hoeft na te denken wat je graag zou willen gaan doen. Op de site van het park vind je namelijk een pagina met de nodige tips en tricks voor in de omgeving. Een aantal daarvan trekken dan natuurlijk direct mijn aandacht, zoals:

 • Thorn, het witte stadje, waar we zelf namelijk twee jaar geleden zijn geweest en wat absoluut een aanrader is.
 • Kasteeltuinen Arcen, maar nog tot 5 april 2019 gesloten dus helaas…
 • Nationaal Park De Groote Peel: een mooie wandeling is zeker een optie, maar wel erg afhankelijk van het weer
 • Openluchtmusuem Eynderhoof in Eind, maar ook hiervoor geldt, pas open vanaf 1 april…
 • Kasteel Geldrop is alleen op zondag geopend, maar maakt zeker kans als bestemming voor de zondag
 • op ontdekking in steden als Weert, Roermond of Maaseik (België)

Onze eigen ideeën

antiekmarkt Tongeren toerist

Natuurlijk hebben we ook zelf wel een beetje rondgekeken op internet en zo leek het ons wel leuk om op de heenweg een tussenstop te maken in het vestingstadje Grave. Altijd leuk om rond te dwalen in een vesting en terug te gaan in de tijd. Daarnaast is er op zondag altijd een antiekmarkt in het Belgische Tongeren waar we twee jaar geleden ook zijn geweest en wat zeker voor herhaling vatbaar is.

Op naar Limburg!

Kortom, we hebben drie hele dagen tot onze beschikking alvorens we op maandag weer terug zullen rijden naar het hoge noorden. Natuurlijk zullen we niet alles wat ik hier boven heb geschreven, gaan doen, maar in ieder geval wel het Oorlogsmuseum in Overloon, aangezien dat tenslotte de reden voor ons weekendje weg is. Daarnaast zullen we ook vast wel gaan smullen van de Limburgse keuken met natuurlijk de over bekende Limburgse vlaai en wat te denken van een heerlijk stoofpotje?

Heb jij nog tips voor ons weekendje Limburg?

13 comments

 1. Henk

  Ook deze kan weer op de vakantielijst, thanks

  Beantwoorden

 2. Saskia

  Vergeet de mooie stad Maastricht niet. Mocht je daar terecht komen, weet ik nog wel een lekker restaurantje (met streekgerechten)

  Veel plezier in elk geval

  Beantwoorden

 3. Manon

  Ik heb geen tips voor je, maar snap je keus voor verblijf wel. Als je ergens langer bent en je hebt drukke dagen achter de rug dan is het lekkerder om te ontspannen in een huisje dan een kamer van 4×4 meter.

  Beantwoorden

 4. Sandra

  Ik ken Limburg niet zo goed maar heel veel plezier daar!

  Beantwoorden

 5. Helena

  Heerlijk, Limburg! Wij hebben er ooit een dag van ons weekend weg daar ingevuld met een (te) lange fietstocht, inclusief fikse regenbuien haha, en hebben daar toen in een ontzettend leuke eettent geluncht…. maar ja, weet ik natuurlijk niet meer de naam van, was dat was echt in de middle of… je weet wel. Ik wens jullie in ieder geval een heerlijk weekend in een heerlijke streek (ook als het regent :-))

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Laten we duimen voor in ieder geval droog weer, want deze kwakkelende winter ben ik alweer klaar mee hoor

   Beantwoorden

 6. Jouvence.nl

  Limburg wil ik ook een keer een dag/weekend heen, lekker shoppen en wandelen.

  Beantwoorden

 7. Sabine

  De Weerterbergen kwam ik vroeger als kind met mijn ouders! #jeugdsentiment

  Beantwoorden

 8. Victor

  Leuk stuk!
  Limburg is een mooie provincie en je hebt er leuke plekken uitgepikt.

  Beantwoorden

 9. Villasappho

  Ik zie toch een hoop Brabant voorbij komen. Geldrop gaat je tegenvallen moet je echt nog iets bij plannen. Misschien iets serieuzers? Herinneringscentrum Kamp Vught en Den Bosch.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Kamp Vught is idd een optie! Kasteel Geldrop valt dus tegen?

   Beantwoorden

 10. Sammie

  Oeh Limburgse vlaai! Altijd goed 🙂 Ben benieuwd of dat park ook goed bevalt!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Nou, in ieder geval niet het deel waar wij zitten. Oude huisjes en totaal geen comfort.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.