doelen

Mijn doelen voor 2016!

Zoals ik al eerder riep, ik hou er gewoon van om aan het begin van een nieuw jaar doelen op te stellen. Er is totaal geen man overboord als het niet is gelukt, de wereld vergaat echt niet en ik beloon me zelf ook niet met een duur cadeau als ik ze kan afvinken maar ik vind het gewoon leuk om ermee bezig te zijn en aan het einde van het jaar te zien wat er dan daadwerkelijk van terecht is gekomen en me af te vragen hoe ik bij bepaalde dingen ben gekomen!

Lees je gezellig mee?

Lezen…

Ja, deze ontbreekt nooit natuurlijk. Ook dit jaar heb ik de lat weer op 55 boeken gelegd en doe ik mee aan de Hebban Challenge. Gewoon omdat ik het leuk vind om op die manier bij te houden wat ik zoal lees en ook om tips op te doen voor nieuwe boeken/schrijvers. Lijkt het je ook leuk, schrijf je dan ook gewoon in!

Bloggen…

Nee, ik ga niet roepen dat ik zoveel volgers wil hebben en dat ik een poging ga doen om mijn aantal pageviews te verdubbelen. Wat ik dan wel wil met mijn blog? Nou, meer de diepgang in, meer persoonlijker blogs schrijven, ook wil ik meer gaan bloggen over onze uitstapjes en dan niet zozeer in de trant van dat hebben we gedaan en daar zijn we geweest maar meer achtergrondinformatie verschaffen waardoor jij als lezer het gevoel krijgt dat je er toch een keertje naar toe zou willen. Eens kijken of ik de opgedane kennis bij de cursus Reisjournalistiek op die manier in de praktijk weet te brengen.

Cursussen / wedstrijden…

Over de cursus Reisjournalistiek gesproken… ik moet echt even een inhaalslag gaan maken maar ben toch zeker wel van plan om deze cursus in februari af te ronden. Daarna wil ik eigenlijk verder met een fotografiecursus of een schrijfcursus. Ik roep dit soort dingen al jaren dus dit jaar moet het eindelijk eens gaan gebeuren. Nog mooiere foto’s maken is het doel en nog meer uit het schrijven halen. Dat laatste betekent dan ook het meedoen aan schrijfwedstrijden, gewoon omdat ik het schrijven zelf leuk vind en wie weet rolt er ook nog iets leuks uit. Van de eerste schrijfwedstrijd hoor ik zeer binnenkort of mijn kort verhaal goed genoeg bevonden is, dus fingers cross!

Elk maand een route…

Natuurgebied Drentse Aa
Natuurgebied Drentse Aa

Bij Suzanne las ik iets wat direct mijn aandacht trok. Namelijk elke maand een route wandelen of fietsen. Dé perfecte stimulans lijkt mij om op die manier mijn verkapte doel, namelijk meer bewegen en afvallen, te halen. Lekker de natuur in, het koppie leeg maken en op die manier zowel weer energie op te doen, me weer fit te voelen én natuurlijk ideaal te combineren met het maken van foto’s en met mijn volgende doel, het verkennen van mijn eigen provincie!

De provincie Groningen op de kaart zetten!

Afgelopen jaar riep ik dit ook en was het resultaat ‘slechts’ 3 uitstapjes in mijn eigen provincie, dus deze gaat zeker in de herhaling! Elke maand krijg ik een mail met daarin allemaal dingen die er te doen en te zien zijn in Groningen, ook heb ik sinds kort het boekje 100% Groningen waarin ik genoeg dingen heb gezien die me de moeite waard lijken, dus 2016 wordt het jaar dat ik het dichter bij huis ga zoeken en jullie ervan ga overtuigen dat je echt eens naar de provincie Groningen moet komen! Laat ik het direct goed aanpakken en er een aparte pagina voor aan gaan maken!

Cultuur…

Groninger Museum (bron: Urban Capture)
Groninger Museum (bron: Urban Capture)

Bezochten we afgelopen jaar voornamelijk musea tijdens onze vakantie in Normandië, ook dit is iets wat ik zeker vaker in mijn eigen omgeving wil doen. Een regendagje? Geen probleem, er zijn genoeg musea in de buurt die de moeite waard zijn. Zo moet er toch eindelijk maar eens van komen om het Groninger Museum en het Scheepvaartmuseum in Groningen te bezoeken, net als Het Klooster in Ter Apel. Ik zet in ieder geval in op 8 culturele uitjes!

Afvallen…

Jaja, daar is ie weer! Een never ending story maar wel eentje die in 2016 weer serieus nieuw leven in wordt geblazen. Ik merk de laatste tijd te vaak dat een broek wat strakker gaat zitten dan voorheen, dat er ongemerkt toch weer zo’n 4 kilootjes bij zijn gekomen en dat het conditioneel weer wat minder is geworden. Hoogste tijd dus om weer met mezelf aan de slag te gaan! Doel: 10 kilo afvallen! Mocht het me gemakkelijk af gaan, dan mag het ook gerust meer worden, er is tenslotte genoeg Wan…

Travellust…

Zweden
Zweden

Het zal best wel lastig worden om 2015 te overtreffen met 2 vakanties en 5 weekendjes weg maar dat neemt natuurlijk niet weg dat er nog meer dan genoeg plekken zijn die ik maar al te graag zou willen zien met eigen ogen. Qua steden denk ik dan aan Dublin, Krakau en Hamburg maar ook zou ik dolgraag weer eens terug willen naar Brugge en Gent. In eigen land natuurlijk een waddeneiland, zo ben ik nog nooit op Terschelling geweest, of wat te denken van Zeeland? Natuurlijk willen we in augustus graag weer terug naar Spa (België) om Verstappen te zien racen en voor juni is Zweden een serieuze kandidaat maar ook Kroatië, Zwitserland en Duitsland zijn weleens genoemd. Heel benieuwd wat ik eind dit jaar hiervan kan afstrepen!

Minder online zijn…

Dit zou eigenlijk makkelijk te doen moeten zijn, tenslotte heb ik het veel te druk met het lezen van 55 boeken, het volgen van al die cursussen en ben ik regelmatig een zondag op pad om of ergens een route te lopen of lig ik ergens met mijn fototoestel in de aanslag of ik vergaap me aan de één of andere tentoonstelling, dus hier kan ik eigenlijk wel al gehaald bij zetten… en toch kon het best nog wel lastig worden om mijn vingers los te wrikken van mijn Huaweitje…

Maar goed, ik heb onwijs veel zin in 2016! Hebben jullie nog doelen of vind je dat maar onzin in het kader van dat je ze toch niet haalt?

24 comments

 1. Noelle

  Mooie doelen en heel divers! Ik zou heel graag willen reizen maar we hebben ook nog andere plannen waardoor het reizen op een laag pitje moet komen. Misschien past er nog wel een Caribische cruise ergens tussen 😛

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Hier moeten we thuis ook met wat dingen aan de gang dus geen idee wat het gaat worden…

   Beantwoorden

 2. Sas

  Wat een mooie doelen! Zeker haalbaar. En bedankt voor de tip! Ik heb me ook ingeschreven voor de Hebban challange.

  Beantwoorden

 3. Koen

  Mooie doelen. Meer musea, 55 boeken volgens de challenge (dat lijkt me pittig), afvallen, reizen … ik kan er mij van alles bijvoorstellen. Jou een tikkeltje kennende (alleen via je weblog) denk ik dat nu zit te balen met sneeuw en ijzel … wel mooi om op foto-jacht te gaan. Alle goeds in 2016

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Je kent me inderdaad goed! Dit weer is niet aan mij besteed!

   Beantwoorden

 4. Sabine

  Superleuk om te lezen! Echt waar. Al bij de eerste alinea had je me te pakken: zo is het precies, heerlijk! Ook van je blogvoornemens wordt ik heel blij, kijk er naar uit! En Hamburg en Krakau zijn twee superleuke steden dus hoop dat het je lukt 😀 Ik wil echt nu snel dat eigen domein regelen…

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Bedankt voor je lieve reactie! Dat persoonlijker bloggen heb ik al een tijdje in mijn hoofd, maar het blijft er steeds bij, vooral om er een begin mee te maken, vind ik lastig maar goed, we gaan het proberen de komende tijd! En ja, dat eigen domein, gewoon doen joh!

   Beantwoorden

 5. Kim

  Ik vind het zeker geen onzin. Ik heb ze zelf ook. Mijn Hebban challenge staat op 60 boeken. Dat iedere maand een route idee is ook eigenlijk best een leuk idee.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Op die manier zie je wat en je bent sportief bezig. Win win!

   Beantwoorden

 6. kliefje

  Persoonlijkere blogs, leuk! Juich ik van harte toe, als liefhebster zijnde.
  Succes met je kilo’s. Ik heb net op mijn blog enorm veel tips en trucs gekregen, ik ga voor de 8 kilo.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ik kom even spieken! Kan ook wel tips gebruiken!

   Beantwoorden

 7. Mrs. T.

  totaal doelloos. Of het moet zijn dat mijn doel is net zoals vorig jaar door te gaan. 😉

  Beantwoorden

 8. Sheila

  Mooie doelen. Ik ben gek op musea en ondanks dat ik graag de wereld rond reis, ontdek ik ook graag in eigen land. Dus als jij meer gaat vertellen over Groningen, graag!! Kom maar op met je tips.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Mooi! Extra stimulans om op pad te gaan!

   Beantwoorden

 9. Gerda Esser

  Mooie doelen
  En weer een leuk logje om te lezen
  Nog een hele fijne week Wanda

  Liefs Gerda

  Beantwoorden

 10. Sheelagh

  Leuk! Die behoefte om doelen te stellen herken ik wel hoor! Leuk die lees-challenge. Ga me er even in verdiepen! Ik las afgelopen jaar zo’n 50 boeken, dat was wel een record haha. Lezen is zo fijn! Reizen ook trouwens. En wandelen en fietsen, goed idee van die routes! Ik ga in 2016 weer verder met het Pieterpad denk ik, erg leuk.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Leuk joh dat je verdergaat met het Pieterpad! Dat soort afstanden is met mijn knietjes helaas niet mogelijk maar 10 km is gelukkig wel te doen…

   Beantwoorden

 11. Flavie

  Elke maand wandelen lijkt mij ook wel leuk… gemakkelijk in te plannen.
  Ik ga zeker eens een kijken nemen op Hebban, lijkt mij interessant.

  Beantwoorden

 12. Door Suzanne

  Hey, wat leuk dat je ook de uitdaging aangaat om elke maand een route te wandelen of fietsen (ik zie het nu pas!). Ik ben benieuwd naar je routes.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Deze maand kunnen we na vandaag al doorstrepen!

   Beantwoorden

 13. Marcella

  Mooie doelen Wanda! Ik val met je mee af, dus een mooie stimulans voor elkaar. En je voornemen om de provincie beter te ontdekken is leuk. Tof ook dat je op zoek gaat naar mooie wandeltochten, fijne inspiratie. Maak er een tof jaar van lady!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.