De Zondagse Drie… (18)

Een wekelijkse terugkerende blog op zondag met daarin 3 dingen die op de een of andere manier typisch zijn voor deze zondag of gewoon zomaar in me zijn opgekomen om deze blog mee te vullen!

Yeah, de eerste editie van De Zondagse Drie in het nieuwe jaar! Iedereen weer bijgekomen van de feestdagen? Als ik even voor mezelf spreek, dan ben ik ook wel weer blij dat alles achter de rug is en dat het weer gewoon back to normal is. Feestdagen leuk, maar al dat gevreet en gehang… daar ben ik op een gegeven moment ook wel klaar mee! Maar goed, tijd dus voor De Zondagse Drie! Hoe actief worden we vandaag?

Me time…

Ik heb me echt voorgenomen om dit jaar meer me time in te lassen. Vaker offline te zijn en gewoon lekker de ontspanning op te zoeken. Onlangs kreeg ik van vriendinnetje M. een heerlijke scrubzout met bijbehorende gezichtsmasker en hiermee wil ik dan ook mijn zondag gaan beginnen. Gewoon even lekker ontspannen. Ideaal begin van een relaxte zondag toch?

Reis event Groningen…

Reis

Bij Marcella las ik onlangs dat dit weekend het 2e Reis Event wordt gehouden in Groningen, een soort mini vakantiebeurs eigenlijk. Vorig jaar heb ik er totaal niks van meegekregen maar aangezien ik me dit jaar meer wil richten op mijn eigen provincie mag een bezoekje aan zo’n evenement eigenlijk niet ontbreken. Daarbij komt dat we ook best nog wel de nodige informatie kunnen gebruiken voor onze zomervakantie. Op dit moment staat Zweden bovenaan en natuurlijk is er van alles op internet te vinden maar ach, rondstruinen op zo’n beurs en daar de nodige info op te doen, ook misschien voor andere bestemmingen, is altijd een leuke bezigheid op een zondag! Tenzij er echt sprake is van ijzel in Noordoost Groningen, dan kan het zijn dat we gewoon thuis blijven…

Dart finale kijken!

Nu de formule 1 rijders genieten van hun welverdiende winterbreak zijn we tijdelijk even uitgeweken naar het darten. Het hele jaar door krijgen we, los van de nieuwsberichten, er weinig van mee, maar het WK volgen we meestal nog wel. Vooral nu onze Nederlanders het zo goed doen, hebben we de hele week ’s avonds wel voor de buis gezeten, al dan niet met samengeknepen billetjes. Dus zo ook vanavond! Mijn favoriet? Van Barneveld!

Oeps, daar zit je dan om 00.35 uur je stukje tekst nog aan te passen… want zowel Van Barneveld als Klaassen werden in de halve finale helaas uitgeschakeld. Wie nu mijn favoriet is? Niemand eigenlijk… ga ik dan nog wel kijken? Waarschijnlijk met een scheef oog, maar goed, de wedstrijd van Klaassen heb ik ook grotendeels gemist, werd net wakker toen de laatste 3 pijlen werden gegooid…

En jij? Heb jij weleens een potje gedart?

12 comments

 1. Helena

  Veel gedart… in mijn ‘vorig leven’ (hadden een kroeg haha) en nog altijd fanatiek kijker, al is het natuurlijk super jammer dat de Nederlanders eruit liggen 🙂
  Wens je een gezellige zondag!

  Beantwoorden

 2. Serena

  Wij hebben thuis altijd heel veel gedart en ik mag nog graag wel eens een pijltje gooien in het plaatselijke café.
  Gisteren deed ik ook een poging om de halve finale te kijken, maar de slaap kreeg de overhand. Heb het compleet gemist…

  Beantwoorden

  1. Wanda

   De wedstrijd van Klaassen heb ik op de laatste leg na, compleet gemist. Zo moe…

   Beantwoorden

 3. Sabine

  Meer me-time, helemaal mee eens! Ga ik ook doen 😀 En darten… mijn broertje kijkt echt álles op tv… ik niet hoor, vind er weinig aan. Al is het dan wél weer leuk om zelf te doen. Heb het niet veel gedaan, maar wel op vakantie ofzo, en dan is het altijd leuk!

  Beantwoorden

 4. Mrs. T.

  Wij hebben vroeger veel gedart met de vriendengroep. Hebben boven op zolder het dartbord nog liggen.
  Ik kijk het niet. Vind het ook zo’n typisch sfeertje. Brrrr. Niets voor mij.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Het is een hoop geschreeuw inderdaad…

   Beantwoorden

 5. Elise

  Darten, ik heb met een scheef oog gekeken, was lekker aan de haak. Maar aan het gemopper naast me op de bank te horen was het weinig soeps .. Tja, helaas, volgend jaar beter. Kan me er niet druk om maken.

  Beantwoorden

 6. Morgaine

  hahahaha ja darten brings back memories, mijn ex man had zelfs zijn eigen dartpijlen, in een lederen hoesje, die ik ging gebruiken ook, elke donderdagavond in het sport café met vrienden van de reddingsbrigade, zo leuk! En kijk ik er dan ook naar? nee, dit valt voor mij onder het soort ‘sport’ of ontspanning die je zelf moet doen, en niet om naar te kijken, dat is saai…

  hahaha

  X

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Och, ik vind zo’n partij van van Barneveld tegen van Gerwen absoluut niet saai hoor!

   Beantwoorden

 7. karlien

  Heerlijk het voornemen van meer me-time. Ik merk ook dat ik de afgelopen tijd meer bezig ben met boeken lezen in bed dan voorheen, zo fijn om te doen

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ik probeer meestal voor het slapen gaan nog een paar bladzijden te lezen, zo ontspannend…

   Beantwoorden

 8. Flavie

  Ook hier wordt er meer Me-time ingepland!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.