Bad Zwischenahn qualitytime

Dag maart, hallo april!

Maart… alweer een maand voorbij! Dankzij de zomertijd is het nu ’s avonds weer een stuk langer licht en dat stemt mij in ieder geval een stuk positiever! Benieuwd of ik ook positief ben over hoe maart is verlopen voor mij? Lees dan lekker verder!

Mijn maart op Social Media…

Ik was lekker druk met mijn blog, want er verschenen inclusief dit overzicht maar liefst 20 blogs online! Een record voor mijn doen. Waar schreef ik zo al over? Zo sprak ik mijn waardering uit voor de deelnemers aan het programma Over Mijn Lijk, deelde ik 5 bijzondere Reisfeitjes, vulde ik de Bloggers Be Like Tag in, introduceerde ik een nieuwe item Op de Koffie waarin ik over van alles en nog wat babbel en deelde ik weer een aantal leestips met jullie. Wederom weer een allegaartje van alles en nog wat.

Wat verscheen er zoal op Facebook? Nou, ik schreef over mijn shopdate met vriendinnetje M. in Groningen maar ook wat ik deed toen ik weer wat was hersteld van de griep en natuurlijk was er ook weer plek voor Max Verstappen aangezien het formule 1 seizoen in alle vroegte weer los barstte. Nieuwsgierig? Neem dan gerust een kijkje op mijn Facebookpagina!

Mijn meest gelikete foto op Instagram…

Bad Zwischenahn,

Bovenstaande foto maakte ik op een druilerige middag in Bad Zwischenahn (Duitsland) waar deze paarse bloemetjes mij al heel erg naar de lente deden verlangen. Natuurlijk blogde ik ook uitgebreid over dit uitstapje naar Bad Zwischenahn, één van de weinige steden in Duitsland waar op zondag de winkels open zijn en waar het altijd gezellig druk is.

Hoe staat het mijn doelen voor 2016?

Nou… nadat februari bepaald geen succes was op dat vlak, ging het in maart gelukkig een stuk beter. Zo begon ik weer met het wekelijks wandelrondje met mijn nichtje J. en liep ik op de valreep nog een route, namelijk het Compagniepad in natuurgebied Borgerswold.

Compagniepad Veendam EMER

Ook gingen we Eerste Paasdag even naar vesting Bourtange waar we mooi op tijd waren om de exercitie van de ‘soldaten’ bij te wonen en waren we getuige van het afschieten van 2 kanonnen. Dus ook met meer cultuur en op ontdekking in mijn eigen provincie ging het best wel goed.

Bourtange maart

Qua afvallen… hou maar op! Geen enkele verbetering, ook geen verslechtering trouwens maar goh, wat zou ik toch graag nog die 10 kilo kwijt willen raken maar het lukt me gewoon niet om die knop weer definitief om te zetten. Wordt vervolgd in april dus!

Wat waren nu mijn hoogtepunten in maart?

Tja, het was eigenlijk een vrij rustige maand. Alleen even naar Bad Zwischenahn geweest en verder hebben we eigenlijk niet zo gek veel uitgespookt.

Waren er ook minder leuke momenten in maart?

Jazeker, waren die er! Niks dramatisch hoor maar voor het eerst in 3 jaar werd ik geveld door de griep en lag ik gewoon 4 dagen plat met koorts en algehele lamlendigheid. Echt, kan me niet herinneren me ooit zo beroerd te hebben gevoeld.

Wil ik verder nog iets delen over maart?

EPIC maart

Nou, dat wil ik wel hoor! Zo deed ik bijvoorbeeld mee aan EPIC, een leuk initiatief van de dames Northflix en Monsieur Mango. Hier draaide het om het versturen en ontvangen van echte post. Ik was in ieder geval super blij met mijn pakketje wat door Amy was samengesteld. Binnenkort volgt er een tweede editie en ik denk dat ik ook dan gewoon weer van de partij ben!

Ook was paps nog jarig en vierden we zijn 63e verjaardag. Nog bedankt trouwens voor jullie felicitaties en ja, ik heb inderdaad nog vrij jonge ouders!

Oh, en nog iets… we boekten al iets voor december! Ja, het is eigenlijk te zot voor woorden want normaal zijn we echt niet van het zo vroeg boeken, laat staan dat we dit zelf direct zouden boeken maar… met vrienden R & D gaan we in december een heuse kerstcruise maken! We varen dan naar Keulen, Düsseldorf en Bonn en zullen daar de verschillende kerstmarkten onveilig gaan maken met ons viertjes!

Wat gaat er allemaal in april gebeuren?

April begint goed, want volgende week ben ik maar liefst de hele week lekker vrij! Ook staat dan onze eerste uitstapje op de planning en gaan we 5 dagen naar Wismar, een hanzestad in Mecklenburg-Vorpommern in Noord-Duitsland. Erg veel zin in en ook erg benieuwd naar deze regio!

Wismar april

Sowieso wil ik in april graag nog een dagje naar Fontana om lekker te relaxen, verder zal er waarschijnlijk een date gaan plaatsvinden met vriendinnetje A., gaan we 23 april naar een muziekfeest in Veendam en heb ik, zoals het nu lijkt, eind april ook nog een lekker lang weekend.

Kortom, ik heb wel zin in april! Jullie ook?

10 comments

 1. ~ Inge ~

  Leuk overzichtje zo…en wat je doe eigenlijk veel dan hè in één maand! Heerlijk vooruitzicht dat je de nieuwe maand begint met een vrije week, hopelijk hebben jullie mooi weer!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ik had eigenlijk het gevoel helemaal niet veel te hebben gedaan maar achteraf valt het eigenlijk ook wel weer mee. Wel ontzettend veel zin in april!

   Beantwoorden

 2. sammie

  Oh al die paarse bloemetjes zijn leuk zeg! Ik heb in Nijmegen nog niet veel bloemen ontdekt tussen het gras. Heerlijk dat april zo lekker begint met een uitstapje, hopelijk zit het weer ook mee!

  Beantwoorden

 3. Sabine

  Oh wat fijn een weekje vrij!!! Lekker relaxen en leuke dingen doen. Leuk overzicht en ach die kilo’s… als je maar geniet!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ja, genieten doen we zeker wel maar echt, ik zou zo graag nog een kilootje of 10 tot 15 kwijt willen. Maar waar ik in het verleden die knop wel om kon zetten en daardoor 25 kilo afviel, lukt het me nu gewoon niet…

   Beantwoorden

 4. Yvonne

  Wat een leuke bestemming, Wismar. Ik had er nog nooit van gehoord eigenlijk… even gegoogeld, maar wat een mooie plaatjes! Daar ga je je zeker vermaken! Veel plezier alvast, fijne vakantie!!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ik had er zelf ook nog niet van gehoord maar na ook te hebben gegoogeld ben ik erg benieuwd. Ook gewoon zin om even weg te gaan.

   Beantwoorden

 5. Morgaine

  hahahahaha fijn toch dat je al weet wat je rond kerst gaat doen en dat dit gewoon al vast staat? Dat zou ik ook doen als…

  maar, ik had weinig in april staan en afgelopen dinsdag zomaar en woensdag, zit ik de komende week alweer vol en t/m 11 april staan er leuke en ook serieuze dingen op de planning, daarna zie ik wel wat er mijn kant op komt. 😀

  X

  Beantwoorden

 6. LJ

  Die kerstcruise lijkt me supercool! Ben al benieuwd naar je avonturen aan boord 🙂

  Beantwoorden

 7. Stefaan BlogVivant

  leuk om zo een overzichtje te bekijken!
  fijn dat april ook al leuke dingen in petto heeft! Geniet!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.