tulpenveld 't Waar Groningen

Genieten van tulpenvelden in Groningen

Ben jij een tulpenliefhebber en vind je het verschrikkelijk om bij zo’n mooi tulpenveld niet de enige te zijn? Dan heb ik goed nieuws voor je want in de provincie Groningen kun je op diverse plaatsen praktisch in je uppie genieten van de tulpenvelden! Ja, je leest het goed, Groningen heeft tulpenvelden! Dus weg met die files, weg met die ladingen toeristen die jouw foto’s verpesten. In Groningen geniet je er alleen van en dankzij mij weet jij volgend jaar waar je deze tulpenvelden kunt spotten!

Ik moet er wel bij zeggen dat dit nu het derde jaar was dat ik achter de tulpenvelden in mijn eigen provincie aanging en dat het iedere keer wel een verrassing is waar ze liggen. Het is namelijk niet zo dat ze elk jaar op dezelfde plek zijn. Wel in de buurt maar dan net een veld verderop of zo. Dit jaar merkte ik wel dat het al wat meer liefhebbers aantrok maar ach, of je nu met vijf staat te fotograferen of met honderden tegelijk, dat maakt wel verschil natuurlijk!

Tulpenvelden in Noordpolderzijl

Het ligt natuurlijk voor de hand dat je in de polder de meeste kans maakt op tulpenvelden. In de omgeving van Uithuizermeeden liggen dan ook de meeste velden. Deze zijn met de auto goed bereikbaar. Vaak kun je gewoon langs het veld parkeren en dan je foto’s maken.

Wij ontdekten in ieder geval twee prachtige velden. Eentje echt pal achter de dijk en eentje aan de andere kant. Beiden velden waren ontzettend kleurrijk en mooi om te zien. Wil je ze nu nog spotten, dan moet je snel zijn want ik heb zo’n vermoeden dat dit weleens de laatste week kan zijn.

Tulpenveld Noordpolderzijl Groningen

Tulpenveld Noordpolderzijl Groningen

tulpenveld Noordpolderzijl Groningen

tulpenveld Noordpolderzijl Groningen

tulpenveld Noordpolderzijl Groningen

Tulpenveld in omgeving Spijk

Ook in Spijk tref ik nu al drie jaar op rij een prachtig tulpenveld aan. Hiervoor geldt wel dat je een klein stukje over de akker moet lopen tenzij je het aandurft om met je auto er naar toe te hobbelen. Bij droog weer zou dat nog een optie zijn maar als het in de dagen daarvoor heeft geregend, raad ik je het ten zeerste af.

Ook hier weer meerdere kleuren en ook dit veld zal eerdaags wel worden geknopt. Een paar rijen zijn zelfs al geknopt.

tulpenveld Spijk Groningen

tulpenveld Spijk Groningen

tulpenveld Spijk Groningen

Tulpenveld bij ’t Waar bij Nieuw-Scheemda

Vorig jaar kwam ik dit veld per toeval tegen en dit jaar gingen we dus bewust die kant op. Helaas was het veld van vorig jaar niet bezaaid met tulpen maar een eindje verderop spotte ik toch nog een mega tulpenveld. Ook deze is per auto goed te bereiken. Je moet dan wel even over een stukje Verboden toegang maar ik ga er gemakshalve van uit dat dat geen problemen oplevert.

Het mooie aan dit tulpenveld is vooral dat er ook witte tulpen zijn. Hoewel ik een groot fan ben van rode en roze tulpen vind ik de witte variant ook altijd wel wat hebben. Het leuke is dat in het witte tulpenveld een paar ‘eigenwijze’ rode dames stonden, dus dat maakt dit tulpenveld net iets anders dan de andere velden.

tulpenveld 't Waar Groningen

tulpenveld 't Waar Groningen

tulpenveld 't Waar Groningen

tulpenveld 't Waar Groningen

Meer weten over tulpenvelden in Groningen? Lees dan mijn vorige edities!

Tulpenvelden in Groningen

Tulpenvelden in Groningen (2)

Nou, kom je volgend jaar in Groningen tulpenvelden spotten?

24 comments

 1. Ana Rita

  Ik had geen idee dat er in Groningen ook tulpenvelden zijn! Heerlijk zeg, dat jij deze ‘voor jezelf’ hebt ontdekt. Zelf bezocht ik de tulpenvelden op het eiland Goeree-Overflakkee, daar zie je ook vrijwel geen toeristen!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ik wist het tot drie jaar geleden zelf ook niet hoor! Maar zo ineens duiken ze overal op. Genieten dus!

   Beantwoorden

 2. Laura

  Stiekem ben ik echt jaloers op jullie tulpencultuur! Een tulp is samen met Jasmijn mijn favoriete bloem, en als ik al die foto’s zie verschijnen op blogs en instagram, kan ik alleen maar wegdromen.. Groningen ligt helaas niet bij de deur om even een weekendje er op uit te trekken, maar misschien kom ik wel eens de grens over, naar een ‘dichtere’ locatie!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Volgens mij woon je in België toch? Dan zou je wellicht de omgeving van Amsterdam kunnen overwegen voor een weekendje weg. Ook daar vind je genoeg tulpenvelden!

   Beantwoorden

 3. Eva | Miss Dude Blogging

  Ik hou van tulpen! Wat een prachtige vrolijke kleuren allemaal

  Beantwoorden

 4. Bianca

  Super mooi vind ik dat, net zoals de lavendelvelden in Frankrijk. Heel jammer dat we dat hier niet hebben 🙁

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ja, die lavendelvelden zijn ook prachtig om te zien!

   Beantwoorden

 5. Danielle

  Wat is het een prachtig gezicht, al die mooie kleuren!

  Beantwoorden

 6. Daphne - verdraaidmooi

  Wat een heerlijk kleurrijke foto’s! Hier in Zeeland zijn er ook tulpenvelden. Het is zo’n mooi plaatje.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Oh, in Zeeland ook? Dat wist ik niet. Misschien een leuk uitje voor volgend jaar april.

   Beantwoorden

 7. Kaylee

  Prachtige foto’s! Zelf de vallende roosjes zijn mooi. Én die ene rode tussen de witte.. Loving it!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Dank je! Ja, die ene rode roos tussen al die witte vind ik zelf ook heel bijzonder.

   Beantwoorden

 8. Proudweirdo

  Wauw! Prachtige foto’s! ?
  Ik woon praktisch naast Alkmaar, waar de velden inderdaad soms volstaan met mensen. Wat een leuk idee om opzoek te gaan naar de ‘mensenloze’ velden. ?

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Een paar jaar geleden waren we inderdaad in Noordwijkerhout en omgeving en was het echt wachten tot je je foto kon maken. Dat is gelukkig hier totaal niet aan de orde!

   Beantwoorden

 9. Mrs. T.

  Mooie foto’s. En hoe mooi die ene rode tulp!

  Beantwoorden

 10. Chaya

  wat een prachtige foto’s! Super mooi om die tulpen te zien. Die laatste foto vind ik erg bijzonder gefotografeerd.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Dank je wel! Leuk om te horen!

   Beantwoorden

 11. Saskia

  Ik hou echt van bloemen, vooral tulpen<3 Prachtige foto's weer. Ik wil ook zeker een keertje naar de Keukenhof toe!

  Beantwoorden

 12. Sabine

  Wat prachtig zeg! Ik heb zoiets nog nooit echt gezien, nergens niet. Alleen misschien op de fiets of met de auto dat ik snel ben langsgereden. Moet echt eens in mei naar Nederland komen hiervoor, lijkt me zo mooi!

  Beantwoorden

 13. sammie

  Heel mooi om te zien! Ik neem mezelf ieder jaar voor om er naar toe te gaan maar er komt niks van. Gelukkig kan ik ze dan altijd bij bloggers zien 🙂 Mooie foto’s weer. De witte met die rode er tussen is wel erg gaaf.

  Beantwoorden

 14. Yova

  Wat heb jij echt schitterend mooi foto’s gemaakt. Tulpen hebben prachtig kleuren in bollenvelden. Echt plaatje is dit geworden. Ik hou ook zo van. Aantal jaren gelden zijn wij ook naar bollenvelden geweest. Dan met onze broer. Die heeft een auto. Toen zijn wij auto eruit gestapt. Gelijk daarna toe te gaan om fotograferen. Dit was bij ons paar jaren gelden. Gelukkig kon ik jou foto’s genieten.

  Beantwoorden

  1. Yova

   Oja.. 1 verdwaalde tulp in velden. Mooi gezicht!

   Beantwoorden

 15. Marcella

  Wij waren begin mei nog nét op tijd voor het tulpenveld bij Roodeschool. Volgend jaar wil ik er vroeger bij zijn, ik hou zo van die kleurenpracht! Jouw artikel over de Keukenhof heb ik opgeslagen!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.