Street art Klaas Lageweg Groningen

Dag Maart, Hallo April!

Nou, wie mij een jaar geleden had verteld dat ik maart nog eens zou omschrijven als een lekker maandje, had ik acuut voor gek verklaard. Ik die altijd zo worstel met een winterdip ben normaal gesproken totaal geen fan van de eerste drie maanden van het jaar. Dit jaar was dat gelukkig totaal anders. Sterker nog, ik durf met volle overtuiging te zeggen dat maart gewoon een heerlijk maandje was! Wat maart zo bijzonder maakte? Dat vertel ik je nu!

Het theater stond centraal in maart

De maand maart begon direct goed met op 1 maart een voorstelling van Jeans. Ik ben inmiddels de tel kwijt geraakt, maar ik gok dat we de afgelopen vijftien jaar elk theaterseizoen nog zijn geweest. Het blijft gewoon leuk om te zien. Ook van het werk gingen we naar het theater, en wel in het kader van een soort van teambuilding. Een middag plus avond om alle collega’s van de andere kantoren eens in levende lijve te ontmoeten. Tenslotte sloot ik samen met nichtje J. het theaterseizoen af met de musical Op hoop van Zegen en dat was echt een perfecte afsluiting van een leuk seizoen. Een zeer goede cast met onder meer Bill van Dijk en Mariska van der Kolk zette een geweldige show neer.

Weekje genieten aan de Costa del Sol

Frigiliana Costa del Sol Spanje

Nerja Costal del Sol Spanje

Nerja Costa del Sol

Na ons weekendje Limburg was het begin maart tijd voor onze eerste echte vakantie van dit jaar. Onze keuze viel al vrij snel op Costa del Sol en daar genoten we elke dag van het heerlijke weer, het lekkere eten én de mooie omgeving. Echt heerlijk om, ondanks dat we in februari hier natuurlijk ook al lekker weer hadden, alvast een stukje zomer op te snuiven. Overdag een temperatuur van rond de 24 graden en dat is voor ons prima. Voor ons voelde het dan ook als een bonus zomervakantie waar we met heel veel plezier op terugkijken.

Meer weten over ons weekje Costa del Sol?

Klussen bij ons vakantiehuisje

vakantiehuisje Zuidlaardermeer

Menige zondag brengen we nu door bij ons vakantiehuisje aan het Zuidlaardermeer. Vandaag begint officieel het seizoen, maar voordat we er ook daadwerkelijk kunnen blijven slapen, moet er nog wel het nodige gebeuren. Zo hebben we al heel wat dingen opgeruimd, maar dat zijn slechts kleine klusjes. Toch geeft het wel voldoening als we weer wat hebben gedaan, ook al kunnen we pas echt beginnen als het dak is aangepakt. Dat gaat volgende week waarschijnlijk gebeuren, dus daarna kunnen we echt stappen gaan maken zodat we er hopelijk in april/mei echt kunnen verblijven.

Hofjes en street art in Groningen

Sint Anthony Gasthuis Groningen

Street art Klaas Lageweg Groningen

Nadat ik street art had gespot in Malaga wilde ik ook in eigen land op ontdekking. Gelukkig hoefde ik daarvoor bepaald niet ver te rijden, want in Groningen word je wat dat betreft op je wenken bediend. Door zowat de hele stad kom je op verschillende plekken street art tegen. Ik combineerde dit met een wandeling langs een aantal hofjes die de stad Groningen rijk is zodat ik op verschillende vlakken wat cultuur kon snuiven. Al met al een hele leuke wandeling waar je binnenkort meer over kunt lezen op mijn blog!

Deze boeken las ik in maart

7. Toen het leven nog van ons was – Marian Izaguirre (dit verhaal speelt zich af in Spanje en las ik tijdens de vakantie. Echt een aarnader!)

8. IJsengel – Nathalie Pagie (leest lekker vlot weg)

9. De Vergeten Kamer – Ann Mah (goed verhaal over een familiegeheim dat uiteindelijk anders in elkaar blijkt te zitten)

10. Het Verlaten Huis – Sarra Manning (goed verhaal waarbij het leven van vrouw in de jaren ’30 verdacht veel gelijkenissen toont met de hoofdpersoon, soms wat langdradig)

Wat waren verder nog hoogtepuntjes in maart?

 • we vierden de verjaardagen van mijn vader (66) en schoonvader (84)
 • ik genoot van het voorjaar in De Heemtuin

 • ik werkte een paar keer thuis waardoor de achterstand minder is geworden
 • lekkere tapas met vriendinnetje T. bij El Zorro in Buinen
 • we boekten onze zomervakantie, met wat hulp van vriendinnetje A. (meer weten? check dan dit artikel)
 • de zomertijd is ingegaan, dus weer langer licht ’s avonds

Wat zijn onze plannen voor april?

Zoals gezegd staat op dit moment veel in het teken van het klaarmaken van ons vakantiehuisje zodat we daar straks heerlijk van kunnen gaan genieten. Tussendoor wil ik natuurlijk zoveel mogelijk erop uit. Lekker wandelen in de natuur en natuurlijk de nodige foto’s maken. Eind deze maand staan de tulpenvelden waarschijnlijk weer in bloei. Ook in de provincie Groningen kun je hiervan genieten. Vorig jaar spotte ik ze op verschillende plekken in de provincie, dus dit jaar wil ik ook zeker weer op pad hiervoor. Voorlopig staat er nog niks concreet gepland, maar ons kennende zullen we ons echt niet gaan vervelen!

Wat zijn jouw plannen voor april?

14 comments

 1. Yova

  Je hebt lekker druk genoeg. Leuke foto’s weer om te zien. Afgelopen maart is Ferry naar lepelaars geweest. Hier bij ons achter. Ik ben maar thuis gebleven. Omdat niet lekker zat. April gaan we ergens dagje uit met onze broer. Onze broer wilde zo graag. Gaat ook niet goed der. Je weet wel wel. We kijken naar uit dagje uit. Fijne dag.

  Beantwoorden

 2. lodi

  Wat dacht je zo een weekje zon doet het natuurlijk wel goed voor de winter dip! Heerlijk hoor. Zo leuk jullie vakantiehuisje, ik kan me voorstellen dat jullie hier een heerlijke zomer gaan krijgen.

  Beantwoorden

 3. Lindsey

  Oh wat een heerlijk vooruitzicht, dat vakantiehuisje. Hopelijk is het snel helemaal gereed en kun je er lekker in gaan genieten ?

  Beantwoorden

 4. Daphne - verdraaidmooi

  Heerlijk om even aan het begin van het jaar al naar de Costa Del Sol te gaan. Even wat extra zon.

  Beantwoorden

 5. Marlies

  Heerlijk om tijdens de wintermaanden weg te gaan! Even de zon opzoeken, dat doet toch wat met de mens!

  Beantwoorden

 6. Marcelina de Boer - Walma

  Heerlijk zeg! Gewoon in Spanje al geweest deze winter :O. Dat wil ik ook wel. Wat gaaf dat jullie ook een vakantiehuisje hebben trouwens 🙂 ook een droom van mij!

  Beantwoorden

 7. Skincarebynaomi

  Klinkt als een heeerlijke maand en ook een leuk vooruitzicht voor April. Ik hoop dat het snel lekker warme temperaturen aanhoudt zodat ik veel kan wandelen buiten en lekker kan lezen in de tuin. Voor mij wordt het nu nog een erg drukke maand met deadlines en tentamens

  Beantwoorden

 8. Saskia

  Lekker hoor, al wat zomer meepikken als het hier nog winter is. Lekker maandjes dus
  Mijn plannen voor april, ook weer lekker richting het vakantie huisje na een vele te lange wintern

  Beantwoorden

 9. Nicole Orriëns

  Wat fijn dat je zo’n goede maand had! Zeker die zonnige vakantie zal daar vast aan meegewerkt hebben stel ik me zo voor : )

  Beantwoorden

 10. Saskia

  Lekker hoor, al wat zomer meepikken als het hier nog winter is. Lekker maandjes dus
  Mijn plannen voor april, ook weer lekker richting het vakantie huisje na een vele te lange winter

  Beantwoorden

 11. Marieke

  Wat heerlijk zo’n vakantiehuisje!Zou ik stiekem ook wel willen 😉

  Beantwoorden

 12. Manon

  Je hebt inderdaad een lekker maandje gehad. Ben benieuwd naar je vakantiehuisje. Maak je daar ook een blogpost over?

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ja, ik zal binnenkort weer even een update plaatsen.

   Beantwoorden

 13. Sabine

  Wat een mooi vakantiehuisje zeg! Dat wordt echt genieten voor jullie! <3

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.