Kloosterburen tulpenvelden Groningen

De mooiste tulpenvelden in Groningen

Niet alleen in de Bollenstreek kun je genieten van prachtige tulpenvelden, ook in de provincie Groningen vind je steeds meer tulpenboeren. Voor het vierde jaar op rij ben ik dan ook op ontdekking gegaan in mijn eigen provincie en kwam ik weer een aantal prachtige velden tegen. Dus plan snel een weekendje Groningen en geniet hier ongestoord van de tulpenvelden!

Net als elders in Nederland geldt ook in het hoge noorden dat je gerust van de prachtige bloemen mag genieten, maar dat je er wel rekening mee moet houden dat je de tulpen niet vertrapt in je enthousiasme. Een groot voordeel van de velden in het noorden is dat je niet in de file hoeft te staan om je foto te kunnen maken. Nadeel is wel dat er niet echt sprake is van een route en dat je dus gewoon goed om je heen moet kijken omdat je zomaar ineens een tulpenveld kunt spotten. Ik zal in ieder geval mijn best doen om de velden zo goed mogelijk aan te geven.

– Spijk (langs de N33)

Spijk tulpenvelden Groningen

Spijk tulpevelden Groningen

Spijk tulpenvelden Groningen

Spijk tulpevelden Groningen

Spijk tulpenvelden Groningen

Twee jaar geleden ontdekte ik voor het eerst een tulpenveld in Spijk, maar vorig jaar bleven de velden helaas leeg. Althans, ik heb ze niet kunnen vinden. Dit jaar ging ik opnieuw op goed geluk die kant op en tot mijn verrassing ontdekte ik al vrij snel een veld met paarse tulpen. Nog niet alles staat hier in bloei en het zou dus kunnen zijn dat er nog meer kleuren bij komen. Op dit moment spotte ik alleen paarse tulpen, maar doordat het veld vrij gemakkelijk te bereiken is, is dit zeker een veld waar ik in de komende weken zelf ook nog even weer ga kijken.

– Uithuizermeeden (Eemspolderweg)

Uithuizermeeden tulpenvelden Groningen

Uithuizermeeden tulpenvelden Groningen

Uithuizermeeden tulpenvelden Groningen

Uithuizermeeden tulpenvelden Groningen

Uithuizermeeden tulpenvelden Groningen

In de omgeving van Uithuizermeeden is het eigenlijk elk jaar wel raak, maar ook hier wordt de locatie van de velden niet aangegeven. Het eerste veld wat ik spotte, was op zich een heel mooi veld met maar liefst drie verschillende kleuren, maar helaas kon je dit veld alleen vanaf een afstandje bewonderen. Het tweede veld daarentegen is wel goed bereikbaar, maar ook dit veld staat nog niet volledig in bloei, maar ik verwacht dat het in ieder geval een veld is met verschillende kleuren en dus ook een veld waar ik binnenkort nog even weer naar terug ga.

Wat wel mogelijk is, is het meedoen aan de wandel- of autotocht die op zaterdag 27 april 2019 wordt georganiseerd met start en finish in Uithuizermeeden.

– Kloosterburen (langs de dijk)

Kloosterburen tulpenvelden Groningen

Kloosterburen tulpenvelden Groningen

Kloosterburen tulpenvelden Groningen

Kloosterburen tulpenvelden Groningen

Kloosterburen tulpenvelden Groningen

Kloosterburen tulpenvelden Groningen

Deze tip kreeg ik van iemand die ik onderweg tegenkwam en hoewel het eigenlijk nog wel een eindje rijden is vanaf Uithuizermeeden besloten we toch om die kant op te gaan. Reden hiervoor was dat de tipgever mij vertelde dat het hier om een veld met meerdere kleuren ging, maar ook dat het gros hier al in bloei zou staan. Dat moest ik natuurlijk met eigen ogen aanschouwen. In eerste instantie leek het of dit veld uitsluitend vanaf de weg te bewonderen was, maar al snel ontdekte ik een oversteek naar het veld en kon ik aan mijn wandeling beginnen. Nogmaals, veel boeren vinden het niet erg als je van hun pracht en praal wil genieten, maar stamp niet zomaar door een compleet veld heen op zoek naar die ene foto. Blijf gewoon aan de rand en geloof mij dan kun je al genoeg mooie foto’s maken en genieten!

Meer lezen over tulpenvelden in Groningen?

Tulpenvelden in Groningen (2016)

Tulpenvelden in Groningen (2017)

Genieten van tulpenvelden in Groningen (2018)

26 comments

 1. Yova

  Kijk eens aan wat mooi gezicht bloemenvelden om te zien in Groningen. Daar hebben ook. Wist ik niet. Vaak is het omstreken in Lisse. Deze foto’s is echt schitterend geworden. Daar word zo vrolijk van als dit kijkt. Mooie tulpen kleuren…. Fijne dag.

  Beantwoorden

 2. lodi

  prachtig en leuk om te zien, want -precies- ik denk meteen aan de bollenstreek als ik aan bloemenvelden denk. Heel mooi om te zien.

  Beantwoorden

 3. Susan | Seoul Style

  Ik vind tulpen zóó mooi he. Kocht eerst voor mijzelf iedere week een vers bosje 🙂

  Beantwoorden

 4. maaike

  Jaaaa zo mooi. Wist niet dat de tulpenvelden ook in Groningen waren±

  Beantwoorden

 5. Krystle

  Prachtig gezicht zeg! Erg mooi ook dat er er kunt wandelen om ze nog beter te bekijken! Ik zou graag eens naar zo’n veld gaan met hyacinten die vind ik zo lekker ruiken!

  Beantwoorden

 6. Balou

  Prachtig zeg, wauw ik word altijd zo blij van mooie bloemen! ???

  Beantwoorden

 7. Linda

  Deze velden zijn echt een lust voor het oog, zo mooi!

  Beantwoorden

 8. Daphne - verdraaidmooi

  Deze velden zijn zo mooi en kleurrijk! Zo is snel iedere foto perfect!

  Beantwoorden

 9. Kristof

  Echt prachtig! Jammer dat het voor mij zo ver rijden is anders was ik zeker een keer gaan kijken.

  Beantwoorden

 10. Skincarebynaomi

  Echt prachtig! Ik reed langs op de A4 of de A58 bij Hoogerheide en daar staan ook echt prachtige velden. Hier kon je voor 5 euro 60 tulpen plukken! En ze zijn zoo prachtig. De kwaliteit is 10x beter dan van de markt

  Beantwoorden

 11. janine

  zo mooi! ik vind het alleen zonde dat als mensen fotos maken ze de tulpen soms helemaal vertrappen.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Vind ik ook zo zonde, ik blijf zelf altijd voor de rij staan en ga zeker niet het veld in.

   Beantwoorden

 12. Helena

  Wat gaaf zeg… ’t is dat we geen tijd hebben dit weekend… maar anders!

  Beantwoorden

 13. Nicole Orriëns

  Wauw, prachtig zeg! Ik wist helemaal niet dat in Groningen zulke mooie tulpenvelden waren!

  Beantwoorden

 14. Saskia

  Wat een prachtige velden. jammer dat het zo ver weg ligt, maar hier in de buurt hebben we er ook een aantal. Zeker de moeite waard eens te gaan bezoeken en foto’s te maken, thanks voor de tip!

  Beantwoorden

 15. Lisanne Pörteners

  Wauw wat mooi! Het ziet er echt prachtig uit.

  Beantwoorden

 16. melanie Hoogvliet

  Oooh wauw wat een prachtige tulpenvelden! Ik ben echt gek op tulpen ze staan hier dan ook regelmatig in een vaas te pronken.

  Beantwoorden

 17. Mandy

  Wauw!! Deze blog ga ik even opslaan, lijkt me zo mooi om dit ook te zien en dit is eindelijk allemaal bij mij in de buurt. Ik ga hier zeker een kijkje nemen

  Beantwoorden

 18. Nadia

  Wauw wat mooi! En ook zo dichtbij! Ik was er echt van overtuigd dat we dit niet in Groningen hadden…

  Beantwoorden

 19. Sofie Vanden broeck

  Wist niet dat groningen er ook had, wel jammer genoeg wat ver voor mij!

  Beantwoorden

 20. Melissa

  Kom regelmatig in Groningen maar hier nog nooit langs geweest wat zo mooi

  Beantwoorden

 21. Manon

  Wat mooi he! Ik heb het nog nooit in real life gezien. 🙁

  Beantwoorden

 22. Gert

  Hallo Wanda … het veld boven Uithuizermeeden is kleurrijk en staat vol in bloei … het veld bij Spijk moet nog kleurrijk worden … Ik plaats een paar op Facebook Der gait niks boven Grunnen … voor Hollanders Er Gaat Niets Boven Groningen … vrgr Gert

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Helemaal prima

   Beantwoorden

 23. Xarifa

  Mooi al die bloemen velden! Ik wordt er altijd vrolijk van als ik er doorheen rijd!

  Beantwoorden

 24. aya

  Kwijlend heb ik naar alle tulpen gekeken. Nou doe mij ook maar zo een ritje.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.