Spijk tulpenvelden Groningen

At the Moment #31: Tulpenvelden, Project Vakantiehuis & Pasen

In At the Moment vertel ik je wat ik zoal heb beleefd, waar ik druk mee ben en waar ik heel erg naar uit kijk. Nieuwsgierig hiernaar? Lees dan lekker verder! Zo niet, dan tot een volgende keer!

Waar hou ik mij vooral mee bezig?

Net als in mijn vorige At the Moment draait het ook nu vooral om werk en Project Vakantiehuis. De vorige keer zei ik al dat er eindelijk weer sprake is van overzicht op mijn werk en dat is gelukkig nog steeds het geval. Sterker nog, de ergste werkdruk hebben we na dik twee jaar buffelen achter de rug. Natuurlijk is er slechts sprake van stilte voor de storm, maar voor nu ben ik er in ieder geval erg blij mee. Het geeft tenminste weer rust in het koppie waardoor ik ook merk dat ik meer energie heb dan anders in deze tijd van het jaar.

En ja, dan Project Vakantiehuis. Het is nu echt begonnen want na lang dubben en twijfelen hebben we toch besloten om het dak te vervangen. Deze week, of beter gezegd vandaag, wordt het nieuwe dak geplaatst. Binnenkort zal ik wel even een update plaatsen met natuurlijk de nodige foto’s.

Waar geniet ik van?

Spijk tulpenvelden Groningen

Nou, vooral dat het nu echt lente is! Heerlijk om weer de zon op mijn snufferd te voelen en dat de winterjas niet meer nodig is. Ook het feit dat het ’s avonds weer langer licht is, doet me deugd.  Hoewel het nog steeds wel moeilijk is om na een werkdag niet op de bank neer te ploffen, merk ik wel dat ik meer energie heb dan pak ‘em beet een paar weken geleden.

Waar geniet ik nog meer van? Eh, dat het weer asperge tijd is! Heerlijk! Afgelopen weekend hebben we er voor het eerst dit jaar van genoten, maar ik kan me nu al verheugen op de volgende keer. Echt zo’n groot voordeel van deze tijd van het jaar!

Wat ook een groot voordeel van deze periode is, zijn de prachtige bloeiende tulpenvelden. Hoewel, bloeiend… Afgelopen zondag heb ik mijn gebruikelijke rondje weer gemaakt, maar het gros staat nog in de knop. Toch heb ik wel alweer de nodige foto’s gemaakt en is het echt weer ouderwets genieten van die mooie bloemen. Gelukkig voor mij hoef ik daarvoor niet af te reizen naar de Bollenstreek en kan ik er ook gewoon van genieten in mijn eigen provincie. Nieuwsgierig geworden? Ik vertel je alles over de mooiste tulpenvelden in Groningen.

Gasthuis Peperstraat Groningen

street art Ebbingekwariter Groningen

Nog iets waar ik erg van heb genoten, is de stad Groningen op zichzelf. Waar ik voorheen uitsluitend in de stad kwam om te winkelen, kom ik er steeds vaker om een leuke stadswandeling te maken. Onlangs maakte ik een wandeling langs diverse hofjes terwijl ik onderweg langs diverse plekken kwam met de mooiste street art.

Waar kijk ik naar uit?

Tja, zoals de titel al aangeeft, naar het lange Paasweekend. Standaard is het kantoor met Goede Vrijdag gesloten, dus dat betekent altijd al een weekend van vier dagen. Gezien de mooie weersvoorspellingen en Project Vakantiehuis heb ik ook de donderdag vrij genomen, dus as we speak kan ik dus bijna gaan genieten van een extra lang weekend!

Concrete plannen hiervoor hebben we niet, veel hangt af van wat we dit weekend kunnen doen aan ons huisje. Tussendoor hoop ik natuurlijk ook wel een beetje van het mooie weer te kunnen genieten. Al was het alleen al in onze tuin bij het huisje of ergens aan het Zuidlaardermeer.

Zuidlaardermeer Groningen

Hoe gaat het met mijn Project Gezonder Leven?

Op zich wel goed, alleen blijf ik het lastig vinden om meer te gaan bewegen. Het gezonder eten is op zich geen probleem, alleen zou het soms wat minder kunnen zijn. Maar om elke dag in beweging te komen, dat is nog wel een dingetje waar absoluut ruimte is voor verbetering. Het wandelen met nichtje J. is weer opgepakt, maar met één keer in de week wandelen kom ik er natuurlijk niet. Olkay, in het weekend trek ik ook wel vaak de wandelschoenen aan, maar wil ik er echt profijt van hebben, dan zou ik gewoon elke dag moeten gaan wandelen.

Bij welk nummer gaat de radio wat harder?

Dat kan op dit moment maar één zijn en dat is het nieuwe nummer van de veel te vroeg overleden DJ Avicii. Net als bij Wake me Up is Aloe Blacc de zanger en is het opnieuw een nummer dat me kippenvel bezorgt.

Maar vertel, hoe is het met jou?

10 comments

 1. lodi

  Wat leuk om te lezen dit overzicht en ik ben heel benieuwd naar jullie project vakantiehuis, leuk om zo een beetje mee te mogen kijken en de lente, ik geniet hier ook zo ontzettend van. We krijgen mooi weer deze paasdagen!

  Beantwoorden

 2. An

  Ik reed afgelopen zondag Nederland door en zag enkele tulpenvelden. Prachtig!!!!

  Beantwoorden

 3. Inge

  Wat fijn dat je met Pasen een lekker lang weekend hebt! En de asperges heb ik ook weer zin in, heb het hammetje al klaar liggen om erbij te serveren

  Beantwoorden

 4. melanie Hoogvliet

  oooh wauw die graffiti met die apen is echt zo mooi! Heerlijk om een lang weekend vrij te hebben met pasen.

  Beantwoorden

 5. Kristof

  Leuke vooruitzichten zo te horen! Geniet van het lang weekend en (binnenkort) het nieuwe dak

  Beantwoorden

 6. Morgaine

  Prachtig die velden, ja die staat dit jaar ook op mijn lijstje, maar of het komt? Ik word op dit moment verrast met andere dingen als zomaar even zeilen. Komend weekend, zit ik even op Terschelling, en dan op naar Vlieland, daarna weer naar Harlingen en richting huis.

  Klinkt allemaal goed, en hier is ook alles goed!

  X

  Beantwoorden

 7. Sandra

  Heerlijk die asperges en het zonnige paasweekend dat ons te wachten staat!

  Beantwoorden

 8. Yova

  Prachtig bloemenvelden om te zien. Dj vond ik erg dat hij niet meer is. Hij kan het heel goed doen. Wij gaan misschien de eerste paasdag weg. Klinkt bij jou alles goed hier wat je gaat doen. Mooie foto’s. Fijne paasdagen gewenst. Gisteren was toevallig jarig bent geweest. Dit is ook weer voorbij.

  Beantwoorden

 9. Maaike | Travelbliss

  Heerlijk die lente en prachtig die bloemenvelden. Ik denk dat ik met de Paasdagen ook maar eens op zoek ga naar wat mooie bloemenvelden 🙂 Geniet van de Paasdagen!

  Beantwoorden

 10. Skincarebynaomi

  Klinkt alsof je inderdaad echt geniet! Ik geniet op dit moment echt het meeste van het heerlijke zonnetje en de prachtige bloemen. Love it!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.