Dag Januari, Hallo Februari!

Zo, januari zit er weer op! Altijd een fijn moment voor iemand zoals ik die een hekel heeft aan de winterperiode. Het betekent namelijk weer een stap dichterbij het voorjaar. Januari, en ook februari, zijn van die maanden die voor mij gerust overslagen kunnen worden. Zeker nu in het corona tijdperk, duurde januari voor mijn gevoel een eeuwigheid. Het was een maand die eigenlijk alleen maar bestond uit werken, eten, slapen en bij goed weer wandelen. Tja, what else is new? Toch nieuwsgierig geworden wat ik zoal heb uitgespookt in januari?

Werken, werken en nog eens werken

Eigenlijk neem ik nooit een dag vrij in januari, maar dit jaar had ik er wel ontzettend veel zin in om gewoon even een dagje vrij te nemen. Niet dat dat verschil had gemaakt, aangezien we nu eenmaal weinig kunnen, maar gewoon even ontsnappen aan de dagelijkse sleur.

Nog steeds werk ik 50/50 thuis en op het werk. Dat betekent dat ik elke week de woensdag en vrijdag naar kantoor ga en dat zijn tegenwoordig de uitjes van de week. Gewoon even bijkletsen met een handjevol collega’s, maar vooral ook even het gevoel te hebben dat het weer normaal is. Het is nog steeds lekker druk op mijn werk, dus op dat gebied hoef ik mij zeker niet te vervelen.

Verveling slaat toe

Mikey januari

Tot corona wist ik amper wat verveling inhield, maar inmiddels weet ik er helaas alles van. Ik ben nu eenmaal geen huismus en wil er gewoon lekker op uit. Nu dat dat grotendeels aan banden ligt én we ook nog eens in de winter zitten, ben ik dus vooral thuis. En ja, dan slaat de verveling op sommige dagen echt genadeloos hard toe. Gelukkig is daar dan altijd Mikey, dus we kroelen wat af in deze dagen.

Van meerdere kanten krijg ik dan te horen dat ik op zoek moet gaan naar een leuke hobby. Allemaal ontzettend goed bedoeld natuurlijk, maar dat betekent nog steeds dat ik thuis zit. Juist dat breekt me op, vooral omdat ik natuurlijk ook nog veel thuiswerk. Steeds maar in dezelfde ruimte leven…. pfff, ik ben er gewoon zo klaar mee, maar goed, er schijnt licht aan het einde van de tunnel te zijn, maar voor mijn gevoel wordt die tunnel wel steeds langer.

Wandelen, wandelen en nog eens wandelen

Inmiddels staat de teller voor januari op 60 geregistreerde kilometers. Een goed begin dus voor Project Wandelen. Natuurlijk wandel ik veel in mijn eigen woonplaats, maar als het even kan, gaan we naar een mooi natuurgebied. Samen met mijn moeder liep ik de paarse route in het natuurgebied bij Drouwenerzand. Echt een aanrader én zeker een wandeling die we in augustus als de heide bloeit, nog eens willen doen.

Wolvenspoor Schoonloo

Afgelopen zaterdag liep ik met mams nog Het Wolvenspoor in Schoonloo, ook een zeer gevarieerde wandeling door bos en heide. Wel ontzettend nat en modderig, maar zeker een aanrader. Artikel hierover volgt natuurlijk nog.

Borgerswold januari

Met René ging ik nog aan de wandel in natuurpark Borgerswold in Veendam waar we zelfs nog konden genieten van wat sneeuw. Niet bepaald mijn favoriete wandelweer, maar het leverde in ieder geval wel wat mooie plaatjes op.

Middagje Groningen

Al een jaar lang waren we niet in Groningen geweest, maar nu ook de winkels gesloten zijn, vonden we het wel verantwoord om op een zondagmiddag weer eens naar de stad te gaan. En jongens, wat was dat genieten! Het weer werkte ook nog eens heerlijk mee, maar het was ook gewoon ontzettend fijn om weer even door de stad te slenteren.

Natuurlijk heb ik weer de nodige foto’s gemaakt van mijn favoriete plekjes in de stad. Wat mij betreft is Groningen echt één van de mooiste steden van ons land!

Wat waren verder nog hoogtepuntjes in januari?

 • de mooie zonsopkomsten (eigenlijk zou ik dan gewoon eens met mijn camera naar buiten moeten gaan)
 • de livestream van Vrienden van Amstel Live
 • de gezellige lunch met collega op kantoor
 • ik trakteerde mijzelf op een nieuw geurtje, Gucci Bamboo
 • de vele knuffelmomenten met Mikey

Deze boeken las ik in januari

1/33 R.I.P. van Yrsa Sigurdardottir (*****)

2/33 Het mysterie van kamer 622 van Joël Dicker (*****)

3/33 De Wintertuin – Kristin Hannah (***)

Welke foto kreeg de meeste likes op instagram?

Deze foto maakte ik dus tijdens onze wandeling in Drouwenerzand. Nu al een mooie foto, maar vast en zeker nog mooier als de heide ook in bloei staat. Reden genoeg dus om terug te gaan!

Wat zijn onze plannen voor februari?

Normaal zou ik zeggen dat we op zoek waren naar een leuke bestemming voor onze zonvakantie in maart, maar helaas. Dus nee, geen plannen voor februari. Gewoon duimen dat ook deze maand zo snel mogelijk voorbij is en dat we geen sneeuw meer gaan krijgen. Op naar het voorjaar!

Hoe was jouw januari?

 

11 comments

 1. Saskia

  Mooie foto ook van de meeste likes! En tof, het wandelen moet ik juist nog eventjes oppakken. Wil het dit jaar zeker vaker gaan doen om te ontspannen. Fijne hoogtepuntjes ook. Mijn overzichtje heb je al gelezen 😉

  Beantwoorden

 2. Elisabethsmagazine

  Mijn januari was niet anders dan anders. Alleen ik miste mijn winkelmomentjes toch wel. Niet per se om te kopen, maar kijken is toch ook leuk. Op naar het voorjaar maar!

  Beantwoorden

 3. rachel

  januari… hoop thuis zitten en de muren op mij af zien komen, bah:( zelfs mijn hobby’s boeien mij op dit moment niet eens meer en net als jij…is de corona zat

  Beantwoorden

  1. Lindaschrijfthetop

   De Vrienden van Amstel heb ik deels gezien. Er was die avond ook Wie is de mol? Het enigste programma wat ik moet zien.

   Beantwoorden

 4. Jouvence

  Ik heb ook helemaal niks met de winter, doe mij maar zomer! Wat lag er bij jullie een mooie laag sneeuw, hier nauwelijks iets.

  Beantwoorden

 5. Margriet

  Ik zal ook blij zijn als het weer voorjaar is met aangename temperaturen. Door Corona zijn wij juist gaan wandelen en ben ik nooit op zoveel mooie plekken geweest als de afgelopen periode. Zolang mijn tuin nog niet is opgestart, blog ik daar maar over. Vervelen doe ik mij eigenlijk niet….

  Beantwoorden

 6. Felice Veenman

  mijn januari was in alle opzichten heel rustig, gelukkig maar in de wereld was het onrustig genoeg

  Beantwoorden

 7. Mandy

  Ik hou juist ontzettend van dit weer en baal echt als het weer warmer word 🙁 het wolvenspoor is prachtig maar echt super nat

  Beantwoorden

 8. Xiana

  Ben het thuiszitten ook wel behoorlijk moe. Gelukkig kan ik mij enorm uitleven in koken en bakken dus haal ik hier al mijn energie uit. De twee kinderen vragen ook de nodige energie dus de tijd vliegt op die manier voorbij. Ik hunker ook wel naar dat voorjaar, de eerste warmte en het zonnetje… heerlijk!

  Beantwoorden

 9. Yova

  Van thuis zitten word zo moe van. Bij jullie ook sneeuw gevallen. Mooie poes heb je. We kunnen niet profiteren. Gelukkig heeft Ferry eind van de week lekker 4 dagen vrij. Moet ook snip op maken voor eind April. Dan is het over met de werk. Triest te worden. Liefs 43 jaar gewerkt. Leuke foto’s van jou.

  Beantwoorden

 10. Tessa

  MIjn januari was vooral erg druk: heb veel gewerkt. Zelfs extra uren omdat het zo druk is

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.