doorkijkje Borgerswold

Winterwandeling in Natuurpark Borgerswold

Wandelen in de winter… ik vind het prima als het zonnetje schijnt, maar op die grijs grauwe dagen blijf ik het liefste thuis. Laat staan als er sneeuw ligt. Toch ging ik gisteren aan de wandel. Niet alleen in het kader van mijn Project Wandelen en Project Gezonder Leven, maar vooral om foto’s te maken. Want laten we wel wezen, zo vaak hebben we (gelukkig) geen sneeuw meer in Nederland. Dus trokken René en ik onze wandelschoenen aan en vertrokken we richting Borgerswold voor een heuse winterwandeling!

Wandelen in Natuurpark Borgerswold

Natuurpark Borgerswold Veendam

Hoewel dit park in mijn woonplaats, Veendam is, is het niet bepaald een gebied waar ik vaak kom. Simpelweg omdat ik het niet echt een super mooi gebied vind. Op de één of andere manier trekt het mij gewoon niet zo, maar op deze zondagmiddag moet ik er gewoon heen.

Er ligt inmiddels een laagje sneeuw en dat is voor ons landje natuurlijk best bijzonder. Ook ik, als fervente winterhater, wil dit sfeertje opsnuiven en me er voor de verandering aan overgeven. Gelukkig ligt er niet zo veel dat de wegen onbegaanbaar zijn, dus op ons gemak tuffen we richting Borgerswold. Er zijn verschillende parkeermogelijkheden, maar we parkeren zoals gewoonlijk op onze vaste plek en merken direct dat we niet de enige zijn.

De eerste stop bij de bult, waar ooit in een grijs verleden een uitkijktoren stond, geeft ons direct het gevoel dat het leven weer even ‘normaal’ is. Het is er namelijk gezellig druk met sleetje rijdende kinderen wiens ouders onderaan de bult op gepaste afstand de verrichtingen van hun kroos aanschouwen. Nadat we even met een collega en zijn vrouw hebben gekletst, vervolgen we onze ronde door Borgerswold. Op naar mijn favoriete plekjes!

Mijn favoriete plekjes in Borgerswold

brug natuurpark Borgerswold Veendam

In Borgerswold vind je op diverse plekken bruggen, veelal zijn dit witte bruggen, maar de mooiste vind ik direct de eerste brug die we op onze ronde tegenkomen. Houten leuningen, maar vooral mooi vanwege de omringende takken en het zonlicht dat vaak mooi op deze brug schijnt.

Deze keer is de brug gehuld in een grijs grauwe lucht, maar ook dat heeft voor deze keer wel iets bijzonders.

doorkijkje Borgerswold

Zoals gewoonlijk lopen we buitenom door het park, dat betekent vaak dat het iets minder druk is, zoals ook op deze winterse zondagmiddag. Al vrij snel komen we dan bij mijn twee favoriete doorkijkjes aan. Steevast maak ik hier altijd foto’s, zo ook nu. Bijzonder om het nu in sneeuw gehuld te zien, hoewel de sneeuw inmiddels al aardig aan het verdwijnen is.

Borgerswoldhoeve Veendam

Borgerswoldhoeve Borgerswold Veendam

Op de eerstvolgende kruising besluiten we om toch linksaf te gaan en langs de camperplaats te lopen. Ergens in de hoop dat we bij het Koetshuis iets warms kunnen nuttigen. Helaas voor ons staat er deze keer geen kraam, wel op de parkeerplaats bij De Borgerswoldhoeve waar we langs komen op weg naar de parkeerplaats.

Nadat René zijn bakje snert en ik mijn kaasbroodje op hebben, vervolgen we onze wandeling. Nog even maken we een uitstapje om foto’s te maken van De Borgerswoldhoeve en dan is het voor ons tijd om terug te keren naar de warmte.

Ben jij nog aan de wandel geweest in de sneeuw?

 

15 comments

 1. Mrs. T.

  Hier was de sneeuw ’s ochtends al weer weg, dus het werd een wandeling zonder sneeuw.

  Beantwoorden

 2. Saskia

  Wat een heerlijke wandeling, mooie foto’s! Ik ga zeker veel vaker wandelen dit jaar, geniet er altijd zo van!

  Beantwoorden

 3. rachel

  een heerlijke wandeling die ook nog eens voor mega mooie plaatjes

  Beantwoorden

 4. Jouvence

  Wat een prachtige foto’s en zo te zien lag er bij jullie redelijk wat sneeuw! Hier viel de sneeuw zwaar tegen.

  Beantwoorden

 5. Lindaschrijfthetop

  Wat een mooi plekje. Ik wandel graag in de winter.

  Beantwoorden

 6. corrina

  Prachtig echt genieten mijn favorieten plek is het natuurgebied vlakbij kamp westerbork het is het grote zand

  Beantwoorden

 7. Yova

  Je hebt heerlijk gewandeld. Mooie omgeving. Sneeuw laagje was niet zoveel sneeuw gevallen. Is bij ons ook zo. Mooie foto’s geworden.

  Beantwoorden

 8. Deborah

  Jullie hebben een prima dag uitgekozen om er op uit te trekken voor een winterwandeling.
  Mooie omgeving en zeker zo met het beetje sneeuw dat er ligt. Zelf ben ik er de afgelopen paar weken niet echt op uitgetrokken.

  Beantwoorden

 9. Tania

  Wat is het daar prachtig om te wandelen. Wij zijn onlangs in de Hoge Venen gaan wandelen. Het was daar ook zo prachtig wit

  Beantwoorden

 10. Rory

  De sneeuw was zo snel weg. Maar toen het nog ‘in progress’ was ben ik zeker even eruit gegaan. Helaas alleen in de wijk en grappig genoeg waaide het iedere keer in mijn ogen waardoor ik – zonder dat ik het wist – als een panda door het leven ging. Maar goed, who care? Er liep echt nagenoeg niemand buiten. Ik zou het heel fijn vinden om meer de natuur in te gaan. Maar ik moet altijd (lees: echt altijd!) een paar keer plassen tijdens het wandelen. In de zomer duik je makkelijker achter een struik dan in hartje winter (koud!). Hoe doen jullie dat eigenlijk? Of ligt het gewoon aan mij en mijn kleine blaas 🙂

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Dat denk ik wel haha, ik ga wel bewust nu minder ver aan de wandel en dichter bij huis zodat ik redelijk snel thuis kan zijn.

   Beantwoorden

 11. Ilona Wielinga

  Ooeh ziet er mooi uit! Sowieso als er sneeuw ligt ben ik om, haha.

  Beantwoorden

 12. corrina

  Er was hier weinig sneeuw. Wij zijn regelmatig in Drenthe en als we er weer zijn gaan we dit gebied eens opzoeken. Prachtig om te zien. Dank voor je blog en foto’s

  Beantwoorden

 13. Caroline

  Nee ik ben helaas niet aan de wandel in de sneeuw geweest. Toen het ’s avonds pas viel ben ik de deur niet meer uitgegaan en zondagochtend was alles al weggesmolten.

  Beantwoorden

 14. Jan

  Het is je eigen woonplaats en inderdaad toch kom je er dan niet of trekt het niet he.
  Het is toch een mooi gebied en een mooie plek om als Veendammer te ontspannen.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.