Ophaalbrug Oudeschans

Dag Februari, Hallo Maart!

Zo., me dunkt dat we de winter nu toch wel hebben gehad? Of wordt het toch nog maart roert zijn staart en april doet wat ie wil? Hoe dan ook, februari zit er op! De tweede maand waar ik normaal gesproken een hekel aan heb, maar die ik nu, op de griep na dan, redelijk goed ben doorgekomen. Waar ik andere jaren altijd last had van een mega winterdip, is dat mij dit jaar bespaard gebleven. Lang leve de zon! Februari 2019 gaat zelfs de boeken in als eigenlijk een hele leuke maand en dat wil wat zeggen! Hoogste tijd dus om met jullie te delen waarom februari best wel leuk was!

We begonnen met een weekendje Limburg

Oorlogsmuseum Overloon Brabant Nederland

Villa Bloemenhof

Okay, dit werd niet helemaal zoals we op voorhand hadden bedacht. Natuurlijk hebben we een hoop leuke dingen gedaan zoals onder meer een bezoek aan het Oorlogsmuseum in Overloon en een super leuk en lekker etentje met onze Brabantse vrienden. Het vervelende was alleen dat we in de loop van het weekend allebei geveld werden door de griep. In mijn geval zelfs zo erg dat ik een week thuis moest blijven en totaal niet in staat was om te werken. Meer weten over onze avonturen in Limburg c.q. Brabant? Dat kan, ik stelde namelijk een lijstje met hoogtepunten op!

Ik genoot van een lekkere high tea met familie

Babbelthee Gasterij Natuurlijk Smeerling Groningen

Mijn tante was in december jarig en ja, wat geef je iemand die 74 wordt? Precies, dan geef je iets leuks waar je zelf natuurlijk ook van mee mag genieten. Dus ging ik samen met mijn tante, mijn nichtje en mijn moeder gezellig high tea-en bij Gasterij Natuurlijk Smeerling in Onstwedde. Een paar jaar geleden hebben we dat ook al eens met zijn viertjes gedaan en net als toen was het ook nu super gezellig én lekker! Zoek jij ook nog een bijzondere locatie voor een high tea of wil je gewoon wat lunchen nadat je een wandeling hebt gemaakt in dit gebied? Check dan dit artikel!

Op ontdekking in vestingdorp Oudeschans

Ophaalbrug Oudeschans

Smederij Oudeschans

Op een zondag had ik het rijk helemaal voor mijzelf en stond het al vrij snel vast dat ik ergens wilde gaan wandelen waar ik nog niet eerder was geweest. Mijn keuze viel uiteindelijk op het kleine vestingdorp Oudeschans waar ik een wandeling maakte over de oude verdedigingswallen en tegelijkertijd langs een aantal historische plekken kwam in Oudeschans. Al met al was het een prachtige wandeling waar ik op en top van heb genoten. Ook het weer werkte goed mee, want deze zondag (17 februari om precies te zijn) zat ik heerlijk voor het eerst dit jaar op een terras!

Meer weten over deze wandeling? Ik schreef een artikel over de mooiste plekjes in Oudeschans.

Druk bezig bij ons vakantiehuisje

Vakantiehuisje Zuidlaardermeer

Eigenlijk hadden we gedacht dat we misschien ergens in de loop van maart pas wat konden gaan doen bij ons vakantiehuisje aan het Zuidlaardermeer. Maar ja, de weergoden waren ons zo goed gezind, dat we deze kansen niet onbenut konden laten. Inmiddels is er alweer het nodige gebeurd. Zo is de tuin nu helemaal (nou ja…) bladvrij, is het naambordje van de vorige eigenaar definitief verwijderd en zijn we voorzichtig begonnen met de voorbereidingen om het dak aan te pakken. Niet alleen waren we druk bezig, ook genoten we natuurlijk van het prachtige weer. Nog steeds zijn we allebei ervan overtuigd dat we hier goed hebben aan gedaan en verheugen we ons er enorm op om er straks ook daadwerkelijk de weekenden door te brengen.

Wat waren verder nog hoogtepuntjes in februari?

 • ik vierde mijn 45e verjaardag
 • mijn mol, Nielson, zit er nog steeds in én ik sta in twee poules bovenaan, maar of dat zo blijft?
 • de mooie zonsopkomsten als ik naar mijn werk rij (zo jammer dat ik dan niet even kan stoppen om een foto te maken)

De Heemtuin Muntendam natuurgebied wandelen

 • het vroege voorjaar in het natuurgebied De Heemtuin waar ik dit artikel overschreef
 • de heerlijke en gezellige lunch met mijn voltallige afdeling bij De Heeren van Coevorden
 • de zonnige dagen, loving it!
 • de start van het Formule 1 seizoen met de wintertesten in Barcelona

Hallo Maart!

Oh jongens, ik durf het bijna niet te zeggen, maar maart… dat wordt me toch een super leuke maand! Zo staan er maar liefst twee theateravondjes op de planning (Jeans & Op hoop van zegen), hebben we van het werk een bijzondere event over de toekomstplannen met ongetwijfeld een goed verzorgd buffet bij De Heeren van Coevorden, zijn zowel mijn vader als schoonvader jarig maar het allerleukste en het meest fantastische is dat we morgen in het vliegtuig stappen voor een weekje zon aan de Costa del Sol! Okay, natuurlijk is het hier ook mooi weer, maar het idee dat ik de komende week geniet in de zon met een temperatuurtje van rond de 20 graden in een ongetwijfeld prachtige omgeving zorgt voor een big smile!

Wat zijn jouw plannen voor maart?

11 comments

 1. Melissa

  Heerlijke plannen. Maart staat voor operatie van galblaas en darmhernia en verjaardag van mij en mijn vriend

  Beantwoorden

 2. Quirina

  Ziet er naar uit, dat je een leuke maand heb gehad en nog gefeliciteerd met je verjaardag

  Beantwoorden

 3. Daphne - verdraaidmooi

  Wat een mooie maand! Fijn dat je al veel eerder dan verwacht wat in jullie vakantiehuis kon doen!

  Beantwoorden

 4. Felice Veenman

  als het weer zo blijft sta ik elke vrije minuut in mijn tuin!

  Beantwoorden

 5. Lizzie

  Wat zag die high tea er heeerljk uit zet!! Hmmm. ik krijg er gelijk trek van hahha.

  Beantwoorden

 6. Cynthia

  Leuk overzichtje van je activiteiten in februari en je plannen voor maart! Oudeschans ken ik nog niet. Klinkt wel als een mooi stadje. Vanavond weer Wie is de Mol kijken. Ik ben er nog steeds niet uit wie de mol is, sinds ik uit de Jamie-tunnel gevallen ben. 😉

  Beantwoorden

 7. Maaike | Travelbliss

  Je hebt een mooie maand achter de rug en nog gefeliciteerd. Op naar maart! En de ontknoping van ‘Wie is de Mol’ 🙂

  Beantwoorden

 8. Amy

  Wat een heerlijke maand (op dat griepje na dan helaas)! Van harte gefeliciteerd nog met je verjaardag, hopelijk heb je een hele fijne dag gehad! Veel plezier op vakantie ook daar in het zonnige zuiden 🙂

  Beantwoorden

 9. Saskia

  Wat een fijne maand (op de griep na) heb je gehad…. En nog gefeliciteerd met je verjaardag! Zelf ook weer een jaartje ouder geworden in Maart 😉

  In Maart wil ik minder ‘moeten’ en meer luisteren naar mijn lichaam. Gaat vast en zeker wel lukken.

  Fijne Zondag!

  Beantwoorden

 10. Janet

  Wat heb je een leuke maand gehad, je bent er lekker op uit geweest. Oh, ik verdenk Niels trouwens ook! 😉

  Beantwoorden

 11. Yova

  Het was gezellig geweest Weekendje in Limburg. Limburg is zeker daar mooi om te zien. Je bent weer aardig druk bezig geweest vakantiehuisje. Het is weer schoon. Maart alweer. Hard gegaan allemaal. Leuke foto’s. Fijne week.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.