Huiswinkel Gasterij Natuurlijk Smeerling Groningen

Hotspot: Gasterij Natuurlijk Smeerling

De provincie Groningen wordt over het algemeen niet gezien als de groenste provincie van ons land, maar het prachtige natuurgebied Westerwolde vormt daar absoluut een uitzondering op. Deze streek in het oosten van de provincie Groningen is bij  zowel wandelaars als fietsers zeer geliefd. Met name Smeerling, een buurtschap behorend bij de gemeente Stadskanaal, is een gebied dat veel natuurliefhebbers aantrekt. Niet alleen vanwege de natuur, maar ook zeker vanwege de acht gerestaureerde Westerwoldse boerderijen die samen het beschermd dorpsgezicht van Smeerling vormen. In één van deze boerderijen is Gasterij Natuurlijk Smeerling gevestigd. Een rijksmonumentale boerderij uit 1742 waarin diverse oude elementen goed bewaard zijn gebleven.

Wandelen & fietsen

Smeerling februari

Rondom Smeerling zijn diverse routes uitgezet door Natuurmonumenten die je geheel zelfstandig kunt lopen, maar ook onder begeleiding van een gids. Veel van deze routes beginnen of eindigen bij de Gasterij en laten je kennismaken met een divers landschap waarbij je zelfs oog in oog kunt komen te staan met Lakenvelders, een runderras dat veel in deze streek voorkomt.

Genieten van lekker eten en drinken

Bij Gasterij Natuurlijk Smeerling draait alles om ambachtelijke streekproducten en duurzaamheid. De Gasterij biedt naast de standaard menukaart ook diverse buffetten en arrangementen aan waarbij het vooral draait om een gezonde duurzame leefstijl. Het uitgangspunt daarbij is:

 • verse groenten en fruit van het seizoen.

 • meer rekening houden met vegetarische wensen.

 • minder varkensvlees.

 • streven is dat 90% van de ingrediënten uit de regio komt en biologisch is.

De babbelthee

Babbelthee Gasterij Natuurlijk Smeerling Groningen

Afgelopen zaterdag was ik samen met mijn moeder, tante en nichtje bij Gasterij Natuurlijk Smeerling om te genieten van een zogenaamde babbelthee, oftwel een high tea. Ook hierbij komen alle producten uit de regio en zijn de diverse gerechtjes op ambachtelijke wijze gemaakt. Daarnaast is er veel aandacht voor typische Groningse streekgerechten zoals povvert en arretjescake. Thee of koffie wordt er ruimschoots bij geserveerd.

Een heerlijke mix van zowel zoete als hartige gerechten dat in tegenstelling tot andere high tea’s tegelijk wordt geserveerd. Hierdoor bepaal je zelf min of meer hoe je van de high tea wilt genieten, waarbij het natuurlijk aan te raden is om eerst met de enigszins warme gerechten te beginnen.

Snuffelen in De huiswinkel

Huiswinkel Gasterij Natuurlijk Smeerling Groningen

Gasterij Natuurlijk Smeerling Groningen

Juist de bijzondere setting van de Gasterij geeft het een zeer unieke sfeer. Niet alleen is de ruimte sfeervol ingericht, maar ook de aanwezigheid van diverse uitstallingen met daarop streekproducten of leuke kado-artikelen zorgen voor een leuke ambiance. Alles wat je in de boerderij ziet staan, is te koop en varieert per seizoen.

Handige informatie:

 • Smeerling 15 Onstwedde
 • ruime parkeergelegenheid
 • openingstijden: dagelijks van 10.00 tot 18.00. Let wel, in maart, april en oktober t/m december is de Gasterij op maandag en dinsdag gesloten. Voor meer informatie, check de site van De Gasterij.

Zou jij bij Gasterij Natuurlijk Smeerling willen eten?

 

10 comments

 1. Lodi

  Zo een high tea daar hou ik wel van hoor! Lekker! Ik ben elke keer verrast dat er zoveel mooie plekken in de provincie te vinden zijn. leuk!

  Beantwoorden

 2. Chicamoms

  Wat gezellig! Genieten is zo belangrijk. En Nederland heeft zulke mooie plekken.

  Beantwoorden

 3. Marieke

  Het ziet er wel leuk, lekker en gezellig uit, maar Groningen is voor ons heel ver weg.

  Beantwoorden

 4. Nicole Orriëns

  Ja, dat zou ik zeker wel. Ik vind het er heel gezellig en ook bijzonder uitzien!

  Beantwoorden

 5. Daphne - verdraaidmooi

  Ja ik zou daar zeker wel eens willen eten, het ziet er heel gezellig uit. Alleen jammer dat het voor mij letterlijk aan de andere kant van het land ligt.

  Beantwoorden

 6. ingrid

  ziet er heel gezellig uit. ik kom er alleen helaas nooit in de buurt

  Beantwoorden

 7. Amy

  Wat een gezellige plek, het lijkt me heerlijk zitten.. en zeker na een flinke wandeling! Leuke hotspot! Jammer dat Groningen zo ver bij ons vandaan is 🙂

  Beantwoorden

 8. MC Kleuver

  Heerlijk dat je na het wandelen en/of fietsen even lucht kunt bijhappen in dit tentje. Die babbelthee vind ik er leuk uitzien.

  Beantwoorden

 9. Balou

  High tea.. jummie! Altijd lekker?

  Beantwoorden

 10. Maaike | Travelbliss

  Ziet er heel gezellig uit en ik zou daar zeker willen eten. Heerlijk na een wandeling maar woon helemaal aan de andere kant van Nederland 😉

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.