Fraeylemaborg Slochteren

Terugblik oktober 2018: Toerist in eigen land

Stop de tijd jongens! Ook oktober zit er alweer op! Inmiddels hebben we de klok weer verzet en zitten we zo ineens midden in de herfst en kunnen we ons bijna gaan opmaken voor de donkere dagen voor kerst. Gelukkig liet de zomer zich nog van haar beste kant zien in oktober en konden we dus nog volop genieten van het mooie weer. Ook ik trok er zo vaak als mogelijk was op uit. Grotendeels in mijn eigen provincie, soms ergens anders en een enkele keer in het buitenland. Kijken jullie gezellig met mij mee wat we zoal hebben uitgespookt in oktober?

Veel wandelplezier in de herfst

Ennemaborg Midwolda Groningen

landgoed Fraeylemaborg Slochteren Groningen

Nog niet zo lang geleden vond ik de herfst en de winter twee seizoenen die wat mij betreft gerust konden worden geschrapt. Inmiddels ben ik echt fan van de herfst geworden. Vooral vanwege de natuur met haar prachtige herfstkleuren. Als we dan ook nog van die mooie droge dagen hebben, dan geniet ik dubbel en dwars van al het moois dat de herfst te bieden heeft. In oktober ging ik dan ook praktisch elk weekend wel aan de wandel. Zo was ik onder meer in Borgerswold in Veendam te vinden, liep ik mijn gebruikelijke rondje door De Heemtuin in Muntendam, maar keerde ik ook terug naar Het Overbos bij de Fraeylemaborg in Slochteren en de Ennemaborg in Midwolda. Op en top genieten dus!

Op paddenstoelenjacht in De Heemtuin

De Heemtuin Muntendam herfst

Sinds drie jaar weet ik dat ik in de herfst sowieso naar De Heemtuin in Muntendam moet voor de rode paddenstoelen met witte stippen. Ook deze keer werd ik niet teleurgesteld. Weliswaar waren het er wel wat minder dan vorig jaar, maar nog steeds was het echt genieten geblazen en maakte mijn camera overuren. Ook bij ons vakantiehuisje werd ik verrast door een mooi exemplaar. Goh, zo jammer dat ze er maar zo kort zijn!

Genieten van een dagje uitwaaien op Ameland

Ameland Hollum waddeneiland Friesland

Het stond al enige tijd op ons lijstje, namelijk een dagje Ameland of Schiermonnikoog. In de zomer waren we te druk met de Formule 1, maar vrijdag 12 oktober kwam het er alsnog van. Boy, wat hebben wij die dag genoten! Het was zonnig, het was bijna windstil en het was gewoon heerlijk. Even een dagje eruit met zijn tweetjes na alle hectiek van de maand september. Ik baalde dan ook echt dat we weer naar huis moesten, maar gelukkig kunnen we terugkijken op een super leuke dag. Een dag waarin we heel wat kilometers hebben gemaakt op onze gehuurde fietsjes en wat op en top relaxen was. Meer weten over ons dagje Ameland? Bekijk dan mijn Fotoblog over Ameland!

Terug in de tijd bij het Openluchtmuseum Het Hoogeland

Ook het Openluchtmuseum Het Hoogeland stond al enige tijd op mijn lijstje, maar het was er gewoon nog nooit van gekomen. Op mijn vrije donderdag trok ik dan ook de stoute schoenen aan, stelde de TomTom in op Warffum en tufte in mijn uppie naar het hoge noorden. Ik had eigenlijk verwacht dat ik er hooguit een uurtje zou rondlopen, maar uiteindelijk stond ik pas na 2,5 uur weer buiten! Ik heb echt een zwak voor openluchtmusea waarin je even terug kunt gaan in de tijd. Een blog volgt natuurlijk nog, want het is wat mij betreft echt een aanrader als je ooit een weekendje Groningen doet.

Eindelijk de Fraeylemaborg bezocht

Fraeylemaborg Slochteren

Okay, ik was al vaker op het landgoed geweest voor een mooie wandeling door Het Overbos. De borg zelf had ik nog steeds links laten liggen. Eenmaal wilde ik naar binnen, maar toen was het gesloten vanwege een renovatie wat enige tijd duurde. Nu besloot ik er alsnog voor te gaan, dus ging ik samen met mams naar binnen. Ook dit is absoluut een aanrader! En ja, ook hier zal ik nog wel een keertje over schrijven! Niet alleen is de borg van binnen prachtig, maar ook een wandeling op het landgoed is absoluut genieten!

Welke foto kreeg de meeste likes op Instagram?

Oh jongens, je wordt toch gek van dat algoritme van Instagram? Ik bedoel, ik heb inmiddels meer dan 1100 volgers en toch heeft mijn beste foto van oktober slechts 99 likes gekregen. Dat staat toch niet echt met elkaar in verhouding? Nou ja, erover druk maken, heeft geen zin. Alleen irriteert het mij soms wel…

Onderstaande foto maakte ik op Ameland, waar wat mij betreft echt het mooiste strand van Nederland is te vinden.

Wat waren verder nog hoogtepuntjes in oktober?

 • ons uitstapje naar de Gallimarkt in Leer. Een grote kermisgebeuren, maar ons ging het vooral om de oude binnenstad. Altijd genieten als je dit soort steegjes voor jezelf lijkt te hebben.

 • eindelijk was er weer een date met vriendinnetje A. in Deventer. Vrij last minute gepland en juist daardoor misschien wel zo gezellig. We genoten van de stad, van elkaars gezelschap, maar ook zeker van de overheerlijke lunch bij Nr11 waar ik je zeker de cheesecake kan aanraden!
 • de super gezellige Ladies night in het Atlas-theater in Emmen met de dames van kantoor. Eerst gezellig een hapje eten en toen met zijn allen naar de voorstelling van Guilty Pleasure waar zeker de mannelijke hoofdrolspeler indruk op ons maakte. Het leuke was dat we na afloop ook nog een meet & greet met de cast hadden! Al met al was het een stuk later dan verwacht dat ik thuis kwam, maar het was absoluut een geslaagde avond!
 • goed geslaagd voor winterkleding
 • de prachtige zonsopkomsten als ik naar mijn werk rij
 • de afgekoelde nachten waardoor ik een stuk beter slaap
 • die overheerlijke stamppotten
 • de overwinning van Max Verstappen in Mexico, het was weer een race om in te lijsten
 • ons vakantiehuisje, waardoor het voor mij heel erg rap april mag worden, dan begint het nieuwe seizoen namelijk

Wat zijn onze plannen voor november?

Nou, ook november begint al aardig gevuld te raken. Zo gaan we, als het goed is, met mijn ouders een weekendje naar Bad Bentheim in Duitsland. Het is nog even spannend want het is geboekt via Travelbird, inderdaad die net min of meer failliet is verklaard, dus het blijft nog even afwachten of het allemaal goed is gegaan met de betalingen. Daarnaast hebben we voor eind november nog een nachtje in Kassel geboekt. Dat wordt een soort van traditie inmiddels, want het is dan de vierde keer dat we er naar toe gaan. Deels werk, maar voor mij vooral ontspanning. Het leuke is dat dan de kerstmarkten ook al zijn begonnen, waardoor het er altijd erg gezellig is.

En verder wil ik net als in oktober weer zo veel mogelijk naar buiten. Wat dat betreft vind ik het echt lastig om ’s avonds na het werk nog aan de wandel te gaan, dus dat probeer ik nu zoveel mogelijk op mijn parttime dagen en in het weekend te doen.

Vertel! Wat ga jij in november doen?

15 comments

 1. Morgaine

  In november start voor mij het verjaardagsseizoen, hahahaha Dus dat, en verder laat ik het komen zoals het komt, ook al druk bezig met Sint, we hebben weer kleintjes in de familie 😉 En dan ouderwetse stijl, zak, bonk op de deur en klaar! 😀

  X

  Beantwoorden

 2. Laura

  Oh, heerlijke foto’s! Wij gaan dit weekend (afhankelijk van het weer) ook naar het bos wandelen met ons dochtertje .. Heb er ontzettend veel zin in, zeker na het zien van jouw foto’s!

  Beantwoorden

 3. Felice Veenman

  o wat heb jij een leuke dingen gedaan, wandelen door herfstbossen en een openluchtmiseum. Daar kan ik ook zo van genieten!

  Beantwoorden

 4. Florentine

  Wat onwijs leuk!! Dat wil ik ook doen, en wat meer op uit gaan in eigen land 🙂 Je maakt echt mooie foto’s, leuk om te zien. En hey: geen wonder dat die foto de best gelikete is! Prachtig
  Liefs,

  Beantwoorden

 5. Maaike | Travelbliss

  Heerlijk de natuur in en wat een mooie foto’s. Hopelijk krijgen we in november ook nog wat mooie dagen om heerlijk te gaan wandelen of een paardrijtocht in het bos te maken. Er staan wat verjaardagen en etentjes op het programma in november.

  Beantwoorden

 6. Saskia

  Echt jaloers op je fijne herfstfoto’s en Ameland willen we ook zeker nog bezoeken, of een andere Waddeneiland. Fijne trips die we in 2019 willen maken<3 Heerlijk genieten van de natuur deze weken.

  Beantwoorden

 7. corrina

  Prachtige foto’s en mooi verslag
  In november hebben we weinig uitjes gepland maar in december hebben we heerlijk 2 weken vrij en gaan we naar een huisje

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Leuk vooruitzicht

   Beantwoorden

 8. Rory

  Wat een fijne en positieve post. Jullie doen veel leuke dingen trouwens! Heel leuk van de paddestoelen, ook iets wat leuk is te doen met ons dochtertje. Ik heb ook nog gereageerd op je post over Ameland. Wij zijn dol op de waddeneilanden. De vader van H.’s Oma was de huisarts op Schier. Daar kwamen we heel vaak. Sinds ons dochtertje is geboren gaan we ieder jaar naar Ameland. En H.’s moeder nodigt ons ieder jaar uit voor een lang weekend Vlieland. Binnenkort gaan we met zijn tweetjes twee dagen naar Texel. Dus je kan wel stellen dat ik veel van de waddeneilanden zie…

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ik wil ook zeker nog naar Vlieland en Terschelling.

   Beantwoorden

 9. Chaya

  Heerlijke maand zo. Die foto van je instagram van het strand is echt prachtig. Ben benieuwd of jullie weekendje in november door zal gaan. Ga duimen voor jullie.

  Beantwoorden

 10. Ellen

  Wat een mooie foto’s en wat hebben wij toch een geluk met de seizoenen. De herfst is bij mij wat dat betreft toch wel favoriet!

  Beantwoorden

 11. Yousra Yasmine

  Wat leuk een vakantie in eigen land! Het openlucht museum is super leuk! Ik wil ook heel graag naar giethoorn toe maar dat is meer in de lente!

  Beantwoorden

 12. Janet | thatonetime

  Wat een leuke en drukke maand heb je gehad! Die herfstplaatjes zijn prachtig, dat vind ik dan ook het enige leuke aan de herfst (de temperatuur wat minder 😉 ).. Ik ben inmiddels ook wel benieuwd geworden naar die mannelijke hoofdrolspeler!…

  Beantwoorden

 13. Anita

  Klinkt als een leuke maand. Heerlijk zo’n dagje Ameland. Voor een dagje woon ik helaas te ver weg, maar een weekendje Ameland staat hoog op mijn verlanglijst. Ik ben gek op de Waddeneilanden, maar Ameland ben ik dus nog nooit geweest. Fijne november! (en veel plezier straks met F1 kijken 😉

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.