Gastehaus Rundblick Tschagguns Vorarlberg Oostenrijk

Wat te doen met je vakantiefoto’s?

Wie mijn blog een beetje volgt, weet dat ik bijna niet zonder mijn camera op pad ga. Vooral tijdens vakanties en weekendjes weg maak ik gerust een paar honderd foto’s. Maar ja, wat doe je met al die foto’s als je eenmaal weer thuis bent? Gewoon laten staan op je computer en er nooit meer naar om kijken? Tja, het is eigenlijk best zonde om er maar zo weinig mee te doen, toch? Vandaag vertel ik je dan ook wat ik zoal doe met mijn vakantiefoto’s!

De mooiste foto’s krijgen een plekje in een fotoalbum

Van elke vakantie maak ik een fotoalbum met daarin de mooiste foto’s van die ene vakantie. Soms is het echt even uitzoeken welke foto’s zo’n plekje verdienen en is het maken van zo’n fotoalbum echt wel een tijdrovend klusje. Toch ben ik altijd weer erg blij als dan eindelijk het fotoalbum wordt bezorgd. Niet alleen is het voor ons zelf dan echt nagenieten, maar ook krijgen anderen zoals familie, vrienden en collega’s dan een beetje een beeld van onze vakantie. Zo’n album kijkt tenslotte leuker dan een uurtje achter een pc te moeten zitten klikken, toch?

Fotoalbum Ardennen 2017

Door de jaren heen heb ik dan ook een flinke stapel verzameld. Het recentste exemplaar is die van onze vakantie naar de Ardennen van juni 2017. Om de één of andere reden was deze blijven liggen, maar inmiddels ligt het album te pronken op tafel en wil ik eigenlijk volgend jaar gewoon wel weer, buiten de Formule 1 om, terug naar de Ardennen!

Ik deel ze op Instagram

Er verschijnen natuurlijk regelmatig artikelen hier met mijn foto’s daarin, maar daarnaast ben ik ook actief op Instagram en Facebook. Vooral op Instagram plaats ik dagelijks wel een foto van mijn avonturen. Het nadeel van Instagram is echter dat alles zo ontzettend snel gaat. Oftewel, je foto’s blijven natuurlijk wel zichtbaar op je eigen feed, maar je volgers hebben dan alweer tig andere foto’s voorbij zien komen. Heel erg jammer, want sommige foto’s verdienen het gewoon om langer in de spotlight te staan.

Wil je mij volgen op Instagram? Dat kan! Klik dan hier en je komt direct op mijn IG terecht!

Ik maak mijn eigen bureaukalender

Op kantoor krijgen we altijd een gratis bureaukalender van Carglass. Best leuk natuurlijk, maar om nu dagelijks naar een stel monteurs te kijken die een autoruit vervangen… Daar word ik bepaald niet vrolijk van. Nee, waar ik wel vrolijk van word, zijn mijn eigen vakantiefoto’s. Zo heb ik nu al eentje gemaakt voor 2019 met daarin twaalf foto’s van plekken waar we dit jaar zijn geweest. Niet alleen krijgen mijn foto’s dan wat extra aandacht, zo geniet ik ook nog dagelijks na van mijn reizen!

Ik wissel regelmatig van achtergrond

Gastehaus Rundblick Tschagguns Vorarlberg Oostenrijk

Zowel op mijn werk als op mijn mobiele heb ik momenteel deze foto als achtergrond: het uitzicht vanaf ons balkon op het dal van Tschagguns in Oostenrijk. We waren er slechts vier dagen, maar ik kan me nog zo goed herinneren hoe we elke dag op ons balkonnetje genoten van dit prachtige uitzicht. Iedere keer als mijn scherm weer oplicht met deze foto denk ik even terug aan mijn geliefde Oostenrijk. Natuurlijk ook wel met de nodige weemoed, maar ook in de wetenschap dat we ongetwijfeld terug zullen gaan naar dit plekje!

Wat doe jij met je vakantiefoto’s?

Dit artikel bevat gesponsorde onderdelen.

10 comments

 1. Morgaine

  Tegenwoordig eigenlijk weinig, eens in de zoveel jaren, laat ik wel wat foto’s afdrukken, gewoon, los en ooit zou dat in een album gaan denk ik, hahahaha Nee, ik heb insteek albums en daar gaan ze dan in 😀

  foto’s kijken op laptop of een pc vind ik toch heel anders dan een boek of gewoon een pakketje in de hand. Costa Brava, mijn laatste grote vakantie is wel in een album gegoten door mijn ouders, die staat zeker in de kast.

  Wat ik er verder mee doe? zo nu en dan kijk ik zeker terug, ook naar andere foto’s en soms pak ik ze eruit en zet ze zelfs op blog alsnog 😉 Of in een fotogroep op FB.

  X

  Beantwoorden

 2. lodi

  Hier deel ik ze ook op Instagram en de man maakt altijd een mooie collectie die we dan regelmatig even op de televisie kijken. Een bek, maar ik ook best vaak, maar dan alleen van speciaal momenten.

  Beantwoorden

 3. Yousra Yasmine

  Wat een leuk idee! Ik vind het altijd leuk om den fotoboek te maken van mijn vakantiefoto’s! Het is een leuke bezigheid en je hebt een leuk naslagwerk hihi

  Beantwoorden

 4. Melissa

  Zou eigenlijk meteen foto boek moeten maken maar vergeet dit altijd. Vele staan nog op computer of ben ik kwijt omdat het gecrasht is

  Beantwoorden

 5. Mrs. T.

  AFdrukken en inplakken. En soms inderdaad een van de foto’s als bureauachtergrond gebruiken.
  Jij maakt ook wel heel mooie foto’s!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Dank je! Leuk om te horen.

   Beantwoorden

 6. Custodia Chineva

  Wat prachttig alle die vakanties foto’s lijken wel op een schilderij hoor echt mooi foto’s xx

  Beantwoorden

 7. Janet | thatonetime

  Ik moet echt meer fotoboeken gaan maken. Ik vind het zelfs leuk om ze te maken, maar ik doe het amper (loop zo’n zeven jaar achter)! Schandalig toch…

  Beantwoorden

 8. Jouvence

  Wat een mooie foto’s! Ik vind het ook erg leuk om zo af en toe een fotoboek te maken van een vakantie of gewoon random leuke foto’s. Doe dit eigenlijk te weinig.

  Beantwoorden

 9. Danielle

  Wat leuk allemaal. Helaas ben ik nog niet eens toegekomen aan het (digitaal) inplakken van de babyfotos van de oudste in een album. Dus wat ik over het algemeen met foto’s doe? op de PC laten staan en er af en toe vanuit daar naar kijken haha. Ben daar helaas te laks in.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.