Kiekkaaste Nieuwe Statenzijl

Terugblik Februari 2018: Genieten van de winter

Patsboem, dat was alweer februari. Hoewel, patsboem Wan? Nee, dat klopt in mijn geval toch niet helemaal. Voor mijn gevoel duurt deze winter namelijk al eeuwen en hoewel ik ‘braaf’ in de titel het woordje genieten gebruik, is het echt niet zo dat mijn winterdip compleet weg is.

Sterker nog, in een week zoals deze met ijzige kou, sneeuwbuien en wat al niet meer, slaat het weer keihard toe en moet ik mijzelf echt voorhouden dat er ook wel degelijk leuke momenten waren in februari. Dat er ook zeker meer is dan de drukte op mijn werk en dat de winter ook best leuk kan zijn. Kijken jullie mee naar mijn februari?

Onze eerste weekendje weg is een feit

Amersfoort februari

Nou, de maand begon direct goed want het eerste weekend van februari brachten we namelijk door in Amersfoort. Voor ons allebei een onbekende stad maar echt een aanrader als je een leuke stedentrip in eigen land wilt gaan doen!

We namen onder meer een kijkje in Kamp Amersfoort wat best wel indruk op ons maakte. We slenterden uren door de oude binnenstad van Amersfoort waar we vooral genoten van het prachtige Muurhuizen met haar vele monumentale panden. Ook bezochten we nog het Nationaal Militair Museum in Soest, ook echt een aanrader als je in de buurt bent.

Ik maakte een paar mooie wandelingen

Zowel met mijn moeder als met mijn vriend trok ik er in de weekenden heerlijk op uit. Zo liep ik met mijn moeder door het altijd mooie De Heemtuin en liep ik met René het ommetje nabij Smeerling, ook echt een prachtig gebied.

Smeerling februari

 

Kiekkaaste Nieuwe Statenzijl

Daarnaast gingen we nog naar de Vogelkijkhut Kiekkaaste bij Nieuwe Statenzijl, ook absoluut een aanrader als je toch een keer zo hoog in het noorden bent!

Ik vierde ook nog mijn 44e verjaardag in februari

En dat deed ik zowat een weekend lang! Ik was vrijdag de 9e jarig en voor de verandering had ik eens vrij genomen op mijn verjaardag. Tijd om echt iets bijzonders te doen, hadden we niet maar gelukkig hadden we nog wel tijd om even gezellig samen te lunchen. Altijd leuk natuurlijk! ’s Avonds kwam de rest van de familie dan langs, ook leuk natuurlijk!

Met mijn ouders en schoonvader gingen we een dagje later nog lekker uit eten en vervolgens ging ik met vriendinnetje D. nog heerlijk relax badderen in Fontana waar we ook nog genoten van heerlijke high-tea.

Met nichtje J. ging ik voor de zoveelste keer naar een show van Jeans

Jeans februari

Dit jaar is het de 27e show van Jeans en volgens onze berekening zijn we vanaf show 13 of 14 van de partij. Succes verzekerd dus! Eerst lekker een hapje eten bij ons vaste pizzatentje in Stadskanaal en daarna door naar het theater. Topavondje!

Wat was mijn best scorende foto op Instagram in februari?

Februari was best een lekker maandje wat Instagram betreft. Ik plaatste in totaal 18 foto’s waarvan natuurlijk de meeste van ons weekendje Amersfoort maar ook mijn wandelingen scoorden goed.

Met gering verschil was het uiteindelijk deze foto van mijn wandeling door De Heemtuin die de meeste likes scoorde.

Wat staat er in maart op de planning?

Deels draait het in maart voor mij weer om de formule 1. De wintertesten zijn deze week begonnen en eind maart staat de openingsrace in Melbourne op de planning. Zo benieuwd wat Max dit jaar gaat doen. Dus ja, dat betekent ook dat ik weer lekker druk ben met Racingnews365 waar ik vrijwel dagelijks wel artikelen voor schrijf.

Maar goed, het is natuurlijk niet alleen maar formule 1 in maart! Zo ga ik met vriendinnetje T. naar landgoed Westerlee voor een high-tea. Enorm veel zin in! Even heerlijk bijkletsen in een bijzondere omgeving onder het genot van wat lekkers. Wat wil ik nog meer?

Nou, heel eerlijk? Ik ben gewoon enorm toe aan vakantie. Of misschien niet eens zozeer vakantie maar wel even een week geen werk. Gelukkig kan ik zowat aftellen want half maart gaan we namelijk gezellig een weekje met zijn tweetjes naar Cochem aan de Moezel. Zin in!

Heb jij al plannen voor maart?

17 comments

 1. Felice Veenman

  Wat een prachtig natuurgebied, lijkt me heerlijk wandelen daar ( als het wat minder guur is dan nu)

  Beantwoorden

 2. Amelie

  Wat een fijne maand had je!

  Beantwoorden

 3. Janine

  pf, ja die winter mag van mij nu ook echt wel stoppen. Ik ben een stuk minder productief dan in de zomer en af en toe lijd mijn stemming daar ook onder. Je hebt wel leuke momenten gehad en daar draait het natuurlijk ook om!

  Beantwoorden

 4. Anne - Ditisanne.nl

  Mooi vooruitzicht…Cochem is zo’n leuke stad! Amersfoort inderdaad ook, echt een gezellige stad!
  Ik heb nog niet echt plannen voor maart; zoals het er nu uitziet een weekendje naar de Veluwe dus dat is ook leuk. 😉

  Beantwoorden

 5. Krystle

  Nog niet echt. Mijn zoontje is jarig en ik hoop dat maart mooi weer brengt. Nog gefeliciteerd trouwens!

  Beantwoorden

 6. Tania

  Wat een mooi landschap op je foto. Ik ben ook regelmatig gaan wandelen de voorbije maand

  Beantwoorden

 7. Julie

  Wat leuk om te lezen! Nog gefeliciteerd met je verjaardag! 🙂 Die foto’s met het meeste likes ziet er echt mooi uit!

  Beantwoorden

 8. Cynthia | Cynspirerend.nl

  Wat een leuke foto met de badeendjes in Amersfoort. Leuk overzicht van februari! 🙂

  Beantwoorden

 9. Leonie Linotte

  Nou die winter mag van mij toch ook wel aan zijn einde komen! Toch leuke dingen gedaan in februari!

  Beantwoorden

 10. Marije

  Mooie omgeving bij Smeerling! Ik heb er vroeger vaak gefietst met mijn ouders en zusje. Leuk vooruitzicht dat jullie in maart naar Cochem aan de Moezel gaan. Alvast veel plezier!

  Ik heb nog geen plannen voor maart. Alhoewel, een appartement bezichtigen waar mijn vriend en ik eind april in kunnen trekken en een contract tekenen voor een nieuwe baan! Maar verder.. nog niks dus.

  Beantwoorden

 11. Sandy

  Wat een fijne maand en wat een prachtige omgeving daar! Mijn maart zal denk ik vooral bestaan uit allerlei zaken regelen, en een huizenjacht. Hopelijk ook wat tijd voor leuke dingen, though 😉

  Beantwoorden

 12. Frederique

  Nog een verlate happy birthday. Ik ben eind januari ook 44 geworden whoop whoop! Mooie foto van De Heemtuin ook.

  Beantwoorden

 13. Hippiemeisje

  Het is wel leuk, die terugblikken eigenlijk, begin er aan te denken dat ook eens te doen….
  Die laatste instagram foto, van die natuur is overigens zo mooi….

  Beantwoorden

 14. Sabine

  Wat fijn dat je zo genoten hebt zeg! Ondanks de kou 🙂 Mijn ouders zijn wel blij dat ze dat gemist hebben. En ik ben elk jaar blij dat ik dat mis haha 😛 Al zijn die winterplaatjes toch wel mooi 😀

  Beantwoorden

 15. Marcella

  Leuke maand had je lady! Wat fijn dat je lekker gaat genieten van een hightea én dat je bijna een weekje vrij hebt. Geniet volop van je tripje naar Duitsland! Wij hebben voor maart geen specifieke plannen. Ik ga morgen naar een blogevent en ik hoop een nieuwe baan te vinden deze maand!

  Beantwoorden

 16. Debbythechocoholic

  Wat een mooie landschappen op je foto’s. Persoonlijk ben ik geen fan van de winter, maar de natuur is wel altijd mooi om te zien.

  Beantwoorden

 17. Shirley

  Jaaaa ik kan niet wachten tot F1 weer begint kan niet wachten ???

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.