Hannover Münden Duitsland

Ronddwalen in het fotogenieke stadje Hannover Münden

Onlangs waren we voor de derde keer in Kassel en zochten we voor de tweede dag een ander leuk stadje, dat werd uiteindelijk Hannover Münden. Een pittoresk Duits stadje met zo’n 700 vakwerkhuizen. Net zo leuk en sfeervol als Monschau maar toch weer compleet anders.

Wij waren er op de eerste zaterdag in december en dat betekent dus naast koukleumen ook genieten van de kerstsfeer. Vandaag neem ik je dan ook mee op een korte wandeling door het prachtige Hannover Münden!

Hannover Münden

Hannover Münden, ook wel Hann.Münden genaamd ligt in Nedersaksen op het randje met Nord-Hessen. Vanuit het noorden een uurtje of drie rijden en dus prima te doen voor een korte trip. Het is een omgeving met veel groen, heuvelachtig en waar op sommige plekken de tijd lijkt te hebben stil gestaan.

Hannover Münden Duitsland

Dat gevoel overviel mij direct bij aankomst al als ik het compacte centrum zie liggen. Het centrum is helaas niet compleet autovrij maar dat wil nog niet zeggen dat je er gemakkelijk een parkeerplaats vindt. Wij parkeerden de auto iets buiten het centrum op het zogenaamde eiland tussen de twee rivieren, Fulda en Werra. Hier kun je gratis parkeren en dan via een mooie voetgangersbrug loop je zo het centrum in.

Het prachtige Rathaus, oftewel het stadhuis

Eenmaal in het centrum aangekomen, kom je al vrij snel uit bij het Marktplatz. Hier vind je het prachtige Rathaus wat echt een lust voor het oog is. Helaas had ik de pech dat er net markt was, waardoor ik helaas geen foto van het Rathaus in zijn geheel heb kunnen maken.

Rathaus Hannover Münden Duitsland

Ondanks de markt is het pand echt prachtig om te zien en geniet ik enorm van dit soort gebouwen. Leuk detail is trouwens dat je in de kelder van het Rathaus kunt eten. Dat hebben wij zelf niet gedaan maar de kaart zag er in ieder geval veelbelovend uit.

De oudste brug: de alte Werrabrücke

Vanaf de Alte Werrabrücke met zijn oude kasseien heb je een fantastisch uitzicht op de omgeving en op de vakwerkhuizen langs de rivier.

Hannover Münden Duitsland

Hannover Münden Duitsland

700 vakwerkhuizen

Je zou het zo niet zeggen als je in het centrum staat maar in totaal telt Hannover Münden 700 vakwerkhuizen. De ene staat nog schever dan de andere en sommigen kunnen een likje verf wel gebruiken maar tegelijkertijd maakt dit het stadje juist zo charmant.

Toch geniet ik hier optimaal van. Iedere keer ontdek ik tot enige ergernis van René weer een nieuw steegje waar ik echt absoluut een foto van moet maken. Waarom René zich hier aan ergert? Nou, het is rond het vriespunt en als meneer ergens een hekel aan heeft, dan is het wel aan kou. Zijn geduld werd dan ook weer eens danig op de proef gesteld!

vakwerkhuizen Hannover Münden Duitsland

Hannover Münden Duitsland

Ik ontwikkel spontaan een voorliefde voor gevels

In zo’n pittoresk stadje als Hannover Münden kom je ogen tekort om alle details in je op te nemen. Steeds weer ontdek ik nieuwe pandjes, nieuwe gevels en bijzondere teksten. Voor iemand die een zwak voor dit soort stadjes heeft, is Hannover Münden het helemaal!

Hannover Münden

Hannover Münden

Ga ik terug naar Hannover Münden?

Ja, absoluut! Ik wil zeker weten nog een keer terug in het voorjaar. Het lijkt me super om dan opnieuw door het stadje te slenteren, een terrasje te pakken op het Marktplatz, het Welfenschloss te bezoeken maar ook om meer te ontdekken van deze omgeving als de natuur weer tot bloei komt!

Lijkt Hann. Münden je wat of vind je dit soort stadjes niks?

 

14 comments

 1. Frederique

  Jahaaa ik houd hier echt van! Die deur van het stadhuis ook. Ik ben in het verleden vaker verrast door pittoreske en fotogenieke Duitse steden en dorpen!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ja, dat Rathaus is idd prachtig om te zien.

   Beantwoorden

 2. Nicole Orriëns

  Dat is zeker een fotogeniek stadje zeg. Prachtig die gevels.

  Beantwoorden

 3. Daphne| Travelshot.nl

  Gezellig stadje, altijd zo mooi die vakwerk huizen!

  Beantwoorden

 4. Santucia

  Ziet er super gezellig uit! Niet een stad waar ik direct aan zou denken om naartoe te gaan, maar het lijkt erop dat je positief verrast wordt.

  Beantwoorden

 5. Marieke

  Wow, ik zou er nooit zelf opkomen om hierheen te gaan, maar het ziet er echt uit als een heel gezellig stadje!

  Beantwoorden

 6. Nienke

  Het ziet er heel mooi uit. Als ik die foto’s zie doet het mij denken aan Schwarzwald (het zwarte woud) in Duitsland.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Het Zwarte Woud wil ik zeker ook nog een keertje heen. Ooit wel door heen gereden maar nog niet echt ontdekt.

   Beantwoorden

 7. Cynthia

  Het ziet er mooi uit. Ik snap wel dat je spontaan verliefd wordt op de geveltjes en je vriend dan maar even laat koukleumen om een blik te werpen en een mooie foto te maken. 😉

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ach, hij weet inmiddels wel hoe ik ben, dus hij berust er maar in.

   Beantwoorden

 8. Janet | thatonetime

  Ik ben hier nog nooit geweest maar ik vind die vakwerkhuizen echt te gek! Ik vind ze zo tof.

  Beantwoorden

 9. Sammie

  Wat een apart plaatsje! De laatste paar foto’s doen me gewoon een beetje denken aan een kerst dorp in een kerst film 🙂

  Beantwoorden

 10. Bouchra

  Leuk plaatsje! En in het voorjaar lijkt het mij nog mooier!

  Beantwoorden

 11. Anita

  Nog nooit van gehoord, maar wat een leuk stadje! Ik vind die vakwerkhuizen altijd zo sfeervol.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.