Kerstmarkt Königplatz Kassel

Een dagje alleen op pad in Kassel

Nu we drie jaar op rij naar Kassel zijn geweest, kun je eigenlijk wel stellen dat het een jaarlijks terugkerend uitje is geworden. Ook dit jaar gingen we weer naar Kassel waar mijn vriend de beurs bezocht en ik gewapend met mijn camera richting het centrum trok. Daarnaast betekent ons uitje naar Kassel ook dat we daar ‘ons kerstmarktseizoen’ openen. Ook altijd leuk natuurlijk!

Vandaag neem ik je dan ook mee op mijn ronde door Kassel, of beter gezegd, hoe ik uiteindelijk in het centrum ben beland! Ga je gezellig met mij mee?

Het miezert in Kassel

Helaas werkte het weer dit jaar bepaald niet mee. Als we bij de Messe aankomen, miezert het lichtjes. Even twijfel ik dan ook of ik wel op pad moet gaan of dat ik beter met mijn vriend naar de beurs kan gaan. Het idee dat ik mij daar toch alleen maar zal vervelen wint waardoor ik alsnog richting het centrum vertrek.

De stadsparken van Kassel

Kassel beschikt over meerdere parken waarvan Bergpark Wilhelmshöhe het bekendste is. Helaas ligt dit park niet direct op mijn route. Ik kom in eerste instantie terecht in het Fulda Aue Park. Een park waar ik mij bij normale weersomstandigheden altijd prima weet te vermaken. Nu tref ik het helaas niet, de wegen zijn nat en modderig en ik besluit dan ook al snel om de overstap naar het parallel gelegen Karlsaue Park te maken.

Karslaue Park Kassel

Het Karlsaue Park heb ik pas vorig jaar ontdekt en viel bij mij direct in de smaak. Ik heb nu eenmaal een zwak voor vijvers en bruggetjes in parken.

Karlsaue Park Kassel

Nog steeds werkt het weer niet mee maar ik besluit om mij daar voor de verandering eens niks van aan te trekken. Dus maak ik gewoon mijn rondje en mijn foto’s. De herfst is nog volop aanwezig maar door het miezerige weer ziet het er natuurlijk nogal triest uit.

De Orangerie in het Karlsaue Park

Al slenterend over de brede lanen, duikt in de verte De Orangerie al op. Een statig gebouw waar tegenwoordig het Planetarium in is gevestigd. Daarnaast vind je hier een uitgebreide verzameling van medische instrumenten. Dit alles heeft niet zozeer mijn aandacht. Ik vermaak me vooral met het maken van foto’s van de buitenkant en in de beeldentuin.

De Orangerie Karlsauwe Park Kassel

De Orangerie Kalsaue Park Kassel

Uiteindelijk beland ik dan na een dik uurtje in het centrum

Het centrum van Kassel is eigenlijk weinig bijzonders. Het zijn vooral grote gebouwen die stuk voor stuk in mijn ogen weinig sfeer uitstralen. De stad is in de WOII plat gebombardeerd en daarna weer opgebouwd maar bepaald niet in ere hersteld. Wie echter van winkelen houdt, zit hier goed. Alle grote winkelketens zijn in ieder geval goed vertegenwoordigd.

Zelf struin ik vooral even bij Galeria waar ik mij vooral vergaap aan de etalages die volledig in kerstsfeer zijn. Ook neem ik een kijkje bij Depot waar ik mij verbaas over de keuze aan kerstspullen.

De twee kerstmarkten van Kassel

Zowel op de Friedrichplatz als op de Königplatz staan de kerstkramen opgesteld. De kerstmarkt op de Friedrichplatz is de kleinste van de twee maar is zeker een bezoekje waard. Al was het alleen maar voor de prachtige reuzenrad die hier staat opgesteld.

kerstmarkt Friedrichplats Kassel

De kerstmarkt op de Königplatz is de grootste en beslaat beide kanten van het plein. Hier vind je dan ook van alles, van eettentjes tot kerstprulletjes.

Het is inmiddels droog geworden, dus ik vermaak me prima en kijk bij de diverse stalletjes en maak wat foto’s. Zo’n kerstmarkt blijft gewoon een bepaalde aantrekkingskracht houden, hoe cliché het allemaal ook mag zijn.

Kerstmarkt Königplatz Kassel

Weer samen op pad, is wel zo gezellig

Dan belt René dat ie in de buurt is en treffen we elkaar op de Königplatz. Even bijkletsen en dan naar het City Hotel om in te checken. ’s Avonds gaan we dan gezellig samen het centrum in en sluiten we de avond in stijl af bij Alex, mijn favorietje tentje in Kassel.

Wil je meer foto’s zien van mijn dagje in Kassel? Check dan mijn Facebook!

De kerstmarkten in Kassel zijn nog geopend tot en met 30 december. Op 24, 25 en 26 december zijn ze trouwens gesloten.

 

19 comments

 1. Anne - Ditisanne.nl

  Leuk! Eerlijk gezegd ken ik Kassel niet goed, ben er geloof ik ooit als kind wel eens geweest (we gingen altijd naar Duitsland op vakantie), maar kan mij er niets meer van herinneren. Jammer van de regen maar alsnog mooie foto’s geworden hoor!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Dank je! Ik had liever droog weer gehad maar ach, blijft leuk om alleen op pad te zijn.

   Beantwoorden

 2. Saskia

  Wat een prachtig kasteel. Geweldig foto die met de bomen en het kasteel in de verte… Ik ben er zelf nooit geweest maar deze ga ik eens op mijn lijstje zetten. Lijkt me erg tof (nu manlief nog overtuigen haha)

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Dan laat je hem gewoon mijn blog lezen!

   Beantwoorden

 3. Nicole Orriëns

  Het voordeel van druilerig weer vind ik altijd dat het dan ook niet zo druk is.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Dat is inderdaad wel zo ja, het was in beide parken erg rustig.

   Beantwoorden

 4. Suzanna

  Ik had geen idee waar Kassel lag, maar na het even opgezocht te hebben op Google Maps ben ik weer bij. Het is wel een eindje rijden vanaf Groningen zeker? Duitse kerstmarkten zien er altijd heel erg gezellig uit. Leuk dat je zo lekker rondstruint en overal van geniet, zelfs al zijn het gebouwen die niet zo sfeervol zijn, hihi.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Vanuit Veendam waar ik woon is het zo’n 3,5 uur rijden.

   Beantwoorden

 5. Bryan

  Lijkt me gezellig. Zeker de kerstmarkt ? spijtig dat het centrum minder gezellig is.

  Beantwoorden

 6. Patricia

  In Duitsland zijn de kerstmarkten altijd gezelliger dan hier volgens mij 🙂 Jammer dat het centrum tegen viel..

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ja, Duitse kerstmarkten hebben eigenlijk precies datgene wat ik bij een kerstmarkt verwacht. Hier in Veendam staan er gewoon kraampjes van de sportverenigingen en dergelijke, dat vind ik dus totaal niet passend.

   Beantwoorden

 7. Haydée

  Een druilerige dag kan ook zijn charme hebben, en die sfeer komt ook naar boven in je foto’s. Ik merk dat de Duitse kerstmarkten nog niks aan hun populariteit ingeboet hebben! 😀

  Beantwoorden

 8. Frederique

  Wij zijn vlakbij Kassel geweest maar niet in de stad zelf. Het is wel een mooie omgeving daar.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Klopt, als kind kwam ik daar wel met mijn ouders maar ik zou er inderdaad best een keer een weekje naar toe willen om meer van de omgeving te zien.

   Beantwoorden

 9. Sabine

  Leuk! Ik ken die stad totaal, niet maar ziet er mooi en gezellig uit. Liever droog natuurlijk, maarja dat kun je helaas niet plannen 😀

  Beantwoorden

 10. Beau Bewust

  Ik had er nog nooit van gehoord. Het ziet er heel gezellig uit op de foto’s!

  Beantwoorden

 11. Danella

  Ahh leuk, kerstmarkten! Ben nog nooit in Kassel geweest, maar ziet er leuk uit.

  Beantwoorden

 12. Morgaine

  Wat gek dat ze op 24, 25 en 26 dec. gesloten zijn, hahaha 😉

  Het ziet er heel mooi uit, dat pand bij de orangerie, en als je het naar je zin hebt is het altijd goed en leuk. Fijn dat je lief er ook bij kwam later op de middag/avond 😀

  X

  Beantwoorden

 13. Helena

  Weer een mooi verslag Wanda, dank je wel 🙂

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.