Oberhausen Duitsland

At the Moment #18: Een overdaad aan Duitsland & kerstmarkten

In At the Moment vertel ik je wat ik zoal heb beleefd, waar ik druk mee ben en waar ik heel erg naar uit kijk. Nieuwsgierig hiernaar? Lees dan lekker verder! Zo niet, dan tot een volgende keer!

Waar geniet ik van?

Nou, dat is soms in deze tijd van het jaar weleens lastig. Althans, als het weer niet meewerkt en ik vooral binnen mijn heil moet zoeken. Dat maakt het voor mij wel wat ‘zwaar’. Tegelijkertijd is het ook heel erg dubbel want ik vind het heerlijk om ’s avonds onder mijn kleedje te zitten en een boek te lezen of lekker naar zo’n foute kerstfilm te kijken.

Waar kijk ik naar uit?

Oh wat wilde ik graag dat ik kerstvakantie hier kon noemen maar helaas. Mijn laatste kerstvakantie is zo’n 17 jaar geleden en sindsdien bestaan de dagen rond kerst en oud & nieuw voor mij alleen maar uit werken, werken en nog eens werken. Okay, ik heb dan nog de mazzel dat ik parttime werk. Hoewel… zowel Eerste Kerstdag als Nieuwjaarsdag vallen op mijn parttime maandag dus helaas pindakaas voor mij!

Zijn er dan nog leuke dingen in het vooruitzicht? Nou, kerst met mijn ouders natuurlijk. Dat betekent lekker eten en cadeautjes, altijd erg gezellig.

Verder beginnen we een klein beetje vakantieplannen te maken. Nog niks concreet of zo maar bestemmingen bedenken is natuurlijk al leuk genoeg. Ik vermaak me dan wel met het struinen op internet en ideeën op doen. Voorpret is het halve werk, toch?

Op wat voor leuks kijk ik terug?

Ha, eindelijk krijgt de titel zijn glans want de afgelopen weken stonden eigenlijk volledig in het teken van Duitsland. Zo sliepen we een nachtje in het Cityhotel in Kassel waar ik een groot deel van de dag in mijn uppie door Kassel zwierf en pas later gezelschap kreeg van mijn vriend.

Hannover Münden Duitsland

De tweede dag reden we via het pittoreske Hannover Münden terug naar huis en vergaapte ik mij aan de meer dan 700 vakwerkhuizen.

Oberhausen Duitsland

Sowieso is Duitsland in december bij ons altijd de favoriete bestemming. We gingen namelijk met mijn ouders naar maar liefst twee kerstmarkten in Duitsland. De eerste was in Oberhausen en afgelopen zondag gingen we ’s middags nog even naar Leer waar we opnieuw genoten van alles wat een kerstmarkt zoal te bieden heeft.

Leer Duitsland

Leer Duitsland

Wat deed ik verder nog? Oh ja, met vriendinnetje T. ging ik nog heerlijk badderen in Fontana op een vrijdagavond waarbij we zowat het bad werden uitgestuurd. Compleet de tijd vergeten, zo gezellig en ontspannen was het!

Meer foto’s zien van onze kerstmarktavonturen? Check dan mijn Facebookpagina!

Welke serie kijk ik momenteel?

Misschien heel verrassend maar we volgen zowaar een Nederlandse serie momenteel! We hebben namelijk Hollands Hoop ontdekt en sindsdien zitten we iedere zaterdagavond braaf voor de buis. Leuke is natuurlijk ook dat de serie hier in het hoge noorden is opgenomen en dat bepaalde plekjes voor ons bekend terrein zijn.

En ja, het Groningse accent… dat komt echt niet altijd overeen met zoals wij het spreken!

Welk boek ligt er momenteel op mijn nachtkastje?

In mijn vorige At the Moment was ik nog bezig met De Dorst van Jo Nesbo maar inmiddels is dat boek uit (aanrader!) en heb ik ook nog Seringenmeisjes van Martha Hall Kelly (must read!!!) uitgelezen.

Afgelopen weekend ben ik begonnen in boek 27 en dat is De Vergeten Wereld van Maria Duenas. Ook zo’n schrijfster die er iedere keer weer in slaagt om mij het verhaal in te trekken en de wereld om mij heen compleet laat vergeten.

Bij welk nummer gaat de radio wat harder?

Nou, zo vlak voor de kerstdagen wil ik jullie vooral trakteren op mijn ultieme kerstnummer, namelijk Driving home for Christmas van Chris Rea.

Wat is jouw favoriete kerstnummer?

15 comments

 1. Lynn

  Leuk zo een samenvatting van al wat er gebeurt in je leven zeg!
  Ik heb het echt met plezier gelezen!
  En ik hoop echt dat ik de jaarlijkse kerstmarkt in Aken nog ga halen dit jaar… De tijd begint te dringen 🙂

  Xxx

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Leuk om te horen Lynn! En ja, je hebt nog tot dit weekend om naar Aken te gaan, ik denk dat sommige markten zelfs zondag al dicht zijn.

   Beantwoorden

 2. Susan

  Heerlijke artikelen vind ik dit altijd. Lekker vlot geschreven en fijne foto’s! Favo kerstnummer? NIET! Vind ze allemaal even verschrikkelijk maar blijf ze ook allemaal even vaak draaien, haha…

  Beantwoorden

  1. Wanda

   De meeste kerstnummers kan ik ook niet meer horen hoor, zoals Mariah Carey bijvoorbeeld. Verschrikkelijk en toch zing ik het iedere keer weer mee als ik het op de radio voorbij hoor komen!

   Beantwoorden

 3. Jenny - IkReis

  Ik houd echt helemaal niet van kerstmuziek! Al vind ik de lampjes in december erg leuk.

  Hannover ziet er tof uit.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Dit is ook het enige nummer wat ik nog steeds kan horen zonder met mijn ogen te draaien hoor! Hannover is inderdaad een aanrader!

   Beantwoorden

 4. Sabine

  Leuke terugblik! Dat nummer vind ik ook heerlijk! Ik probeer nu met kerstmuziek een beetje in de stemming te komen, wil nog niet heel erg lukken helaas haha 🙂 Gisteren was ik in een winkelcentrum hier en de kerstversiering was zo overweldigend, wel mooi was het. Hele fijne dagen alvast!!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ondanks de kerstmarkten en dat het thuis allemaal kerstsfeer is, heb ik dat kerstgevoel ook nog niet hoor. Komt denk ik vooral omdat ik te druk ben in mijn hoofd met alles wat er nog gedaan moet worden op mijn werk.

   Beantwoorden

 5. Cynthia

  Leuke at the moment! Ik vind alles wat Michael Bublé wel of niet over kerst zingt heerlijk om naar te luisteren! 🙂

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Hij heeft ook een heerlijke stem!

   Beantwoorden

 6. Nicole Orriëns

  Een lied van Brad Paisley over Santa die zijn moeder kust : )

  Beantwoorden

 7. Marlies

  Mooi, die foto met die huizen in Hannover Munden! Mijn lievelingskerstnummer is op dit moment Jingle bells rock

  Beantwoorden

 8. Bryan

  Mijn favoriete kerstlied blijft toch “santa claus is coming to town”. Lekker tradioneel ?

  Beantwoorden

 9. Saskia

  Leuke antwoorden heb je gegeven. Ik hou echt van kerstnummers en bler ze allemaal mee in de auto haha.

  Beantwoorden

 10. Frederique

  Heel afgezaagd maar ik zeg toch altijd meteen Wham als we het over kerstliedjes hebben 😉 Ondanks dat je moet werken wens ik je alvast fijne feestdagen. Ik heb overigens wel een kerstvakantie en ik tel de dagen echt af.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.