Nin Kroatië

De artikelen die (nog) niet zijn geschreven (2)

Een jaar geleden plaatste ik voor het eerst een artikel met daarin onderwerpen waarover ik nog niet had geschreven. Inmiddels zijn we een jaar verder en is het rijtje met onderwerpen waarover ik nog wil schrijven, gegroeid. Zaken, zoals een leuke stad of hotel of tips voor een leuke bestemming, die ik toch graag met jullie wil delen. Waarom het er dan nog niet van is gekomen? Simpelweg omdat er dan weer andere onderwerpen naar boven kwamen en die inmiddels wel op mijn blog zijn verschenen. Vandaag deel ik opnieuw een aantal onderwerpen die nog ergens in mijn hoofd borrelen én mag jij bepalen welke alsnog dit jaar op mijn blog moet verschijnen!

Waarom ik liever vaker een week weg ga, dan 1x drie weken

Natuurlijk, iedere keer als we een weekje weg zijn, wil ik eigenlijk niet naar huis en weer aan het werk. Toch zou ik die weekjes niet willen inleveren voor een vakantie van drie weken. Waarom? Dat wil ik jullie nog steeds een keertje vertellen!

5x Doen in La Roche-en-Ardenne

La Roche Ardennen

Wie mij al een tijdje volgt, weet dat we gek zijn op de Ardennen. Elk jaar komen we er wel, voornamelijk vanwege de Formule 1 in Spa, maar dan blijft het niet alleen bij dat weekend. Nee, we plakken er altijd een paar dagen extra aan vast omdat we dan ook tijd hebben om van al dat moois van de Ardennen te genieten.

Ook deze keer waren we er weer eind augustus en gingen we opnieuw naar het leuke stadje La Roche-en-Ardenne. Opnieuw genoten we hier volop en valt er zoveel over dit leuke stadje te vertellen, maar het is er nog niet van gekomen.

Hoe ‘bereid’ ik mij voor op de aankomende winter(dip)?

Wanda en winter zijn niet bepaald een gelukkige combinatie. Ik hoef bij wijze van spreken maar één sneeuwvlok te zien en ik word al compleet panisch. Ik vind het verschrikkelijk om hele weekenden thuis door te moeten brengen. Vele malen liever ga ik in het weekend er lekker op uit, lekker de natuur in, lekker ergens een mooie wandeling maken. Helaas is dit vaak een dingetje in de winter, want laten we wel wezen, de natuur is dan bepaald niet op haar mooist.

De afgelopen jaren waren januari en februari voor mij vaak verschrikkelijke maanden. Maanden waar voor mijn gevoel geen einde aan kwam en waarbij ik het gevoel had dat mijn accu leger dan leeg was. Ik weet wat mijn valkuilen zijn en heb dan inmiddels ook een heel lijstje achter de hand met dingen die ik in de winter zou kunnen gaan doen zodat deze periode weer zo snel mogelijk achter mij komt te liggen!

Op mijn wishlist: steden in Duitsland die ik graag wil bezoeken

Dresden Saksen Duitsland

Ook Duitsland is een favoriete bestemming bij ons en door de jaren heen hebben we dan ook al heel wat steden bezocht. Zo waren we in september nog in de prachtige stad Dresden, maar ontdekten we ook het bijzonder kleurrijke Pirna. Beide steden liggen in de Saksische Schweiz, een regio waar ik zeker nog een keer naar terug wil.

Maar dat is zeker niet het enige, er zijn ook genoeg steden, klein en groot, waar ik dolgraag een keertje naar toe zou willen. Wat te denken van bijvoorbeeld Hamburg, Düsseldorf of Münster? Steden die ik nu alleen ken van de kerstmarkten, maar waar ik ook dolgraag zo een keertje naar toe zou willen. Verder staan er nog genoeg andere Duitse steden op mijn lijstje, dus als je nieuwsgierig bent?

Een middag in het zoutstadje Nin

Nin Kroatië

Afgelopen juni waren we voor het eerst in Kroatië en hebben we onwijs genoten van dit prachtige land. Zo wandelen we onder meer door de prachtige Plitvice Meren en waren we ook zeker onder de indruk van de watervallen in Nationaal Park Krka. Verder genoten we van de prachtigste zonsondergang ever in Zadar en maakten we een super relaxte boottocht naar de Kornati Eilanden. Kortom, een geweldige vakantie waar ik nog steeds met een brede glimlach op terug kijk.

Ons allereerste uitstapje bracht ons naar het zoutstadje Nin, waar we op onze gemak rondslenterden in het compacte centrum en genoten van de vele Romeinse overblijfselen in dit kleine stadje. Het was onze eerste kennismaking met Kroatië en op dat moment wist ik al dat het land ons enorm zou gaan bevallen.

Steden die mij tegen vielen

Soms ga je ergens vol verwachting naar toe en dan valt het op de één of andere manier tegen. Het is ons gelukkig niet vaak overkomen, maar toch een paar keer. Genoeg in ieder geval om een blog mee te vullen, maar net als bij alles hierboven, is dat er nog niet van gekomen. Er staat in ieder geval één Europese wereldstad op dit lijstje!

Kortom: naar welk artikel ben jij nieuwsgierig geworden?

 

11 comments

 1. Saskia

  Ik ben erg benieuwd naar de laatst genoemde… 🙂

  Beantwoorden

 2. Ilona Wielinga

  Wat een leuk artikel! En ik ben, net als Saskia, wel erg benieuwd naar de laatste.

  Beantwoorden

 3. Nicole Orriëns

  Ik ben wel benieuwd naar de steden die je tegenvielen. Fijn trouwens als blogger, om een overschot aan ideeën te hebben : )

  Beantwoorden

 4. Alexandra

  La roche ardennen omdat ik ook graag een week er tussen uit knijp en ik altijd op zoek ben naar leuke plekken.

  Beantwoorden

 5. rachel

  ook ik ben benieuwd naar de laatste :D. vind dit soort artikelen altijd leuk om te lezen

  Beantwoorden

 6. Frederique

  Nin vind ik zo’n bijzondere bestemming. Ik kan ook niet goed tegen de kou maar als ik moest kiezen dan zou ik toch liever 1 keer 3 weken gaan dan 3 keer 1 week. Ik vind het heerlijk om er even uit te gaan, daar niet van, maar ik merk dat ik altijd even nodig heb om de dagelijkse stress en beslommeringen van ’thuis’ los te laten en als je vakantie kort is, dan begin je net te genieten en je moet alweer terug.

  Beantwoorden

 7. Ruby

  Klinkt als super interessante onderwerpen. Voor winterdip heb ik trouwens een tip: vitamine D en een lichttherapie lamp. Heeft mij erg geholpen!

  Beantwoorden

 8. Cynthia

  Leuke inkijk op wat je nog wil schrijven. Origineel. Ik barst ook van zulke lijstjes. Ik ben eigenlijk best nieuwsgierig naar welke steden je juist tegenvielen en waarom.

  Beantwoorden

 9. Georgina Lifestyle

  Leuke blog! Ik ben heel erg benieuwd welke steden tegenvielen.

  Beantwoorden

 10. Rory

  Steden die je tegenvielen. Waarom? Omdat ik benieuwd ben naar de redenen en of dat voor mij ook geldt. Ik ben zelf meer een zomermens, dus ik herken wel wat je zegt over de winter. Daarentegen loop ik juist heel graag een rondje wanneer het sneeuwt of – beter – wanneer het gesneeuwd heeft. Voor mij heeft het iets magisch al dat witte.

  Beantwoorden

 11. Manon

  Steden die mij tegenvielen lijkt me wel leuk! En je winterdip.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.