Zuidlaardermeer maart

Dag Maart, Hallo April!

Maart, de maand waarin ik mijn hoop had gevestigd op die persconferentie waarin er versoepelingen zouden worden aangekondigd. Helaas, kwam ik op dat front bedrogen uit. Nog steeds bestaat mijn wereldje uit werken, eten, slapen en bij mooi weer wandelen. Dat laatste deden we dan ook volop. We hadden al een paar heerlijke lentedagen en jongens, wat voelde dat lekker. Op en top genieten! Benieuwd wat ik zoal heb uitgespookt en wat de plannen zijn voor april? Ik vertel het je allemaal!

We liepen de zoete verleiding wandeling in De Heemtuin

Wandeling De Heemtuin

Nog steeds is De Heemtuin in Muntendam mijn favoriete natuurgebied. Lekker dichtbij, lekker rustig, maar vooral ook erg mooi. Het was dan ook vrij duidelijk dat we mee zouden doen aan de georganiseerde zoete verleiding wandeling in De Heemtuin. Samen met mams deed ik mee en hoewel het weer niet helemaal mee werkte, was het een leuke wandeling.

We hebben zelfs nog weer een nieuw gebied ontdekt, hoewel nieuw, we wisten wel dat het er was, maar waren er nog nooit geweest. Leuk om weer een ander deel van dit mooie natuurgebied te ontdekken. Het lekkers was bij thuiskomst al op dus daar helaas geen foto’s van, maar geloof mij, het was zeker een zoet verleiding!

Op zoek naar de lente

lente maart

Ik vind het altijd leuk om overal lijstjes van te maken, dus stelde ik ook een lijst met dingen op die ik deze lente graag wil gaan doen. Geen ramp als ik niet alles kan afvinken, maar ik wil deze lente wel een paar keer bewust hiervoor op pad gaan. Vandaar dat ik ook maar direct ben begonnen.

Vorige week ging ik namelijk op mijn vrije donderdag naar Landgoed Fraeyelemaborg. Altijd één van mijn vaste wandelroutes in de herfst, maar ook in de lente moet het een prachtig schouwspel zijn. Helaas was ik nog iets aan de vroege kant, want nog niet alle bloemen stonden al in de bloei. Ondanks dat was het zeker al mooi om te zien.

Ook in mijn eigen woonplaats kwam ik opnieuw een veld vol narcissen tegen bij het Veenkoloniaal Museum (leuk weetje: hier heb ik mijn afstudeeropdracht gedaan). En die mooie bloesem spotte ik op de camping waar we even waren om wat spulletjes naar toe te brengen.

Wandelen in natuurgebied De Leine

Zuidlaardermeer maart

En ja, als je dan toch nog tijd over hebt én het zonnetje schijnt, dan is de keuze natuurlijk snel gemaakt. Ook op de camping trokken we er nog op uit voor een mooie wandeling door het natuurgebied De Leine. Zo fijn dat dit naast de camping ligt!

Blijft mooi om tijdens je wandeling dit soort uitzichten op het Zuidlaardermeer te hebben.

Wat waren verder nog hoogtepuntjes in maart?

 • ik deed mijn burgerplicht en bracht mijn stem uit (en ja, ik was ronduit verbaasd over de uitslag)
 • ik las weer een fantastisch goed boek van Lars Kepler
 • ik ging eindelijk weer naar de kapper (toch echt wel een eerste levensbehoefte geworden)
 • Mikey hielp mij op mijn thuiswerkdag
 • mijn vader vierde zijn 68e verjaardag en schoonvader zijn 86e
 • ik bestelde een verrassingstas bij de bibliotheek
 • de 2e plaats van Max Verstappen tijdens de openingsrace (ik baalde flink dat het net niet lukte om te winnen, maar toch, het biedt wel perspectief)
 • en ja, we kochten een oud vissersbootje! Dat wordt straks lekker varen op het Zuidlaardermeer

Deze boeken las ik in maart

5/33 Besmeurde sneeuw – Christoffer Carlsson (****)

6/33 Dood de vader – Sandrone Dazieri (*****)

7/33 Spiegelman – Lars Kepler (*****)

8/33 Obsessie – Tatiana de Rosnay (****)

Welke foto kreeg de meeste likes op Instagram?

Ik plaatste slechts negen foto’s in maart, terwijl ik eigenlijk best wel veel foto’s heb gemaakt. Maar op de een of andere manier ben ik even minder actief op Instagram.

De foto van mijn wandeldate met vriendinnetje T. in Orvelte kreeg de meeste likes en ja, ik ben het daar volledig mee eens. Zo’n mooi gebied met een verrassende mooie natuur.

Wat zijn onze plannen voor april?

Zoals ik in mijn inleiding al zei, had ik gehoopt dat het wat gemakkelijker zou gaan worden. Een keer een terrasje pakken of gewoon even naar die ene winkel gaan. Helaas zit dat er nog eventjes niet in, maar dat betekent niet dat ik geen zin heb in april. In tegendeel zelfs!

We beginnen april namelijk direct goed, want Goede Vrijdag is ons kantoor altijd gesloten, dus dat betekent een lekker lang weekend. Nog leuker is het, dat we voor het eerst dit jaar een weekendje weg gaan! Even een andere omgeving dan Veendam en ja, overbodig te zeggen, maar toch, ik heb er zo enorm veel zin in! We gaan trouwens naar Epe in Gelderland, nog nooit geweest, maar dat gaan we dus dit weekend ontdekken!

Ook staat er een wandelpuzzeldate gepland met vriendinnetje M. in de omgeving van Odoorn, ook erg veel zin in. En ja, verder is het campingseizoen begonnen en dat betekent ook dat we bij mooi weer vaak op de camping te vinden zullen zijn. Volgende week zijn de voorspellingen nog niet zo best, maar hopelijk kunnen we snel beginnen met de lenteschoonmaak en het planten van diverse plantjes.

Waar verheug jij je op in april?

12 comments

 1. Lodi

  We zitten gewoon alweer in april, wat gaat het snel en wat leuk jouw lijstje van dingen die je wild oen, ik heb dat ook altijd in mijn Bullet Journal en nee ik hoef echt niet alles te doen, maar alleen het afvinken is al leuk. Wat april gaat brengen, onze jongste heeft zijn eind Cito toesten en verder ben ik super druk met bloggen, ik hoop op mooie dagen met en zonnetje waardoor de wandelingen vrolijker lopen.

  Beantwoorden

 2. Nicole Orriëns

  In april hoop ik mij te verheugen op wat meer versoepelingen in de zin van winkels die weer gewoon toegankelijk zijn.

  Beantwoorden

 3. Jasmina

  Volgens mj heb je een heerlijke maand gehad..ik mis de terrasjes ook joh…kan niet wachten tot alles weer normaal wordt..

  Beantwoorden

 4. Koen

  Vooral het bootje is een verrassing. Of schreef je dit stukje op 1 april?

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Haha, ik schreef het wel op 1 april, maar het is geen grap, we hebben het bootje echt gekocht.

   Beantwoorden

 5. Frederique

  Oh heerlijk een nieuw bootje. Lekker wandelen en varen voortaan. En ja helaas de versoepelingen laten nog op zich wachten maar dat vond ik geen verrassing. Werk dan ook in de reisbranche dus zit er bovenop.

  Beantwoorden

 6. Tessa

  Wat een leuke maand heb je gehad. Ik verheug in april op school. Ik ga de opleiding tot Verpleegkundige doen

  Beantwoorden

 7. Saskia

  Leuke maand zo te lezen! En hoewel ik niet zo heel veel met Formule 1 heb, zat ik toch wel mee te leven met Max.. Hoopte het ZO voor hem en was hem zeker gegund. Beloofd zeker nog wat voor aankomend seizoen

  Beantwoorden

 8. Yova

  Je hebt al aardig plannetjes om te zien. Heerlijk wandeling maken is zeker mooi om te zien. Jullie hebben gelukkig ook huisje. Daar ga je zeker vaker toe. Leuke vooruitzichten voor jullie allemaal. Helaas is bij ons wat geen goed nieuws……… Ik wens jou nog fijne Paasavond.

  Beantwoorden

 9. Melanie Hoogvliet

  Oooh de boeken van Lars zijn enorm goed! Wat goed dat je bent gaan stemmen ondanks dat je de uitslag niet snapte ik ook niet trouwens hihi. En die wandelingen zien er prachtig uit.

  Beantwoorden

 10. rachel

  het gaat zo snel allemaal maar ik hoop nu toch wel op versoepeling al heb ik daar wel weer een hard hoofd in. we blijven maar voorgelogen worden 🙁

  Beantwoorden

 11. glamviewnl

  Wauw, wat een prachtige plekken heb je bezocht in de natuur. Ziet er leuk uit allemaal

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.