tulpenveld Valom Groningen

8x Dingen die ik deze lente wil gaan doen

Hoewel het zonnetje zich nog even niet laat zien, is de lente van 2021 officieel begonnen. Altijd weer een hoera momentje als de winter voor bij is. De dagen worden weer langer, alles komt weer tot bloei en mijn accu stroomt langzaam maar zeker weer wat voller. Natuurlijk zorgt dit alles er ook voor dat ik het liefst van alles zou willen doen. Een terrasje pakken met vriendinnen of wat te denken van een dagje strand?

Helaas zit dat er denk ik nog niet echt in, maar natuurlijk heeft de lente hopelijk wel genoeg leuke dingen voor ons in petto. Zelf heb ik inmiddels al wel een lijstje van wat ik graag zou willen doen. En mocht je nog aanvullende tips hebben, dan lees ik dat graag terug in de reacties!

1. Bloesem fotograferen

bloesem
@Pixabay

Niet alleen tulpen zijn voor mij het symbool van de lente, maar ook bloeiende bloesembomen geven aan dat de lente zich aandient. Normaal ben ik hier niet zo mee bezig, behalve als ik ze ergens tijdens een wandeling tegenkom. Dit jaar wil ik er wat gerichter op gaan zoeken.

Op Facebook zag ik al wat tips voorbij komen waar ik deze prachtige bomen in de omgeving van Veendam kan vinden, dus hopelijk levert dat straks ook de nodige mooie plaatjes op!

2. Tulpenvelden fotograferen

tulpenveld Valom Groningen

Iets wat ik inmiddels al een paar jaar doe en waar ik nog steeds enorm van geniet. Rijen vol bloeiende tulpen! Het liefst met een blauwe lucht met wolken op de achtergrond. Ook dit jaar zal ik er ongetwijfeld weer op uit trekken, want ook in mijn eigen provincie Groningen hebben we de nodige tulpenvelden. Soms is het even zoeken, maar meestal kunnen we ze wel vrij goed vinden.

Mijn persoonlijke favoriet is toch wel een rij tulpen van dezelfde kleur met net die ene afwijkende tulp er tussen.Zoals vorig jaar in het veld bij Valom.

Dit jaar wil ik eigenlijk ook eens op pad na een fikse regenbui zodat je dan de reflectie mooi kunt vastleggen. Voor nu moet ik het nog even doen met de foto’s van vorig jaar, maar hopelijk ergens in mei heb ik weer een lading nieuwe foto’s!

3. Een lentetuin bezoeken

Nu de Keukenhof voor het tweede jaar op rij gesloten blijft, moet ik op zoek naar een leuk alternatief. Natuurlijk zijn er in Groningen en Drenthe diverse parken, maar ook Hortus Haren schijn je op afspraak te kunnen bezoeken. Deze botanische tuin staat al langere tijd op mijn wensenlijstje, dus dat moet er deze lente dan toch maar eens van gaan komen!

Ook bij landgoed Fraeylemaborg schijn je optimaal te kunnen genieten van alle mooie lentebloemen. Normaal wandel ik hier eigenlijk alleen in de herfst vanwege de mooie herfstkleuren, maar deze voorjaar wil ik ook zeker nog een rondje over het landgoed gaan maken.

4. Ons vakantiehuisje klaarmaken

In april begint het campingseizoen en dat betekent dat wij weer volop gebruik kunnen gaan maken van ons vakantiehuisje. Vorig jaar hebben we het zo ver klaargemaakt dat we er konden overnachten, dit jaar willen we het nodige gaan afwerken. Zo moet onder meer het dak nog worden afgewerkt, maar ook het terras moet nog opnieuw worden gelegd.

Een andere leuke klus voor de lente is natuurlijk de tuin. Zo wil ik weer her en der wat bloembakken gaan vullen, maar willen we ook nog graag wat laurierstruiken poten zodat we wat meer beschutting hebben. Kortom, genoeg werk te doen dus!

5. Een kinderboerderij bezoeken

Kinderboerderij Borgerswold lente

Altijd leuk om dat jonge grut rond te zien dartelen en gelukkig hoef ik daar ook niet echt ver van huis. In natuurpark Borgerswold in Veendam is een kinderboerderij en voor zover ik weet, is deze nog gewoon geopend. Dus tijdens een eerstvolgende wandeling in dit park, ga ik zeker ook even een kijkje nemen bij de kinderboerderij!

6. Project Wandelen een flinke boost geven

Dit jaar heb ik een heuse project Wandelen in het leven geroepen. Niet omdat ik anders niet genoeg wandel, maar meer ook om mezelf uit te dagen. Zo wil ik onder meer bijvoorbeeld een wandeling gaan maken van maximaal 10 kilometer, meestal zijn het nu wandelingen van gemiddeld 6 kilometer die ik doe.

In de winterperiode was het mij soms te koud om langer dan een uurtje te gaan wandelen, maar in het voorjaar moet het zeker kunnen. Het liefst natuurlijk met een terrasje daarbij, want dat maakt het dan echt een dagje uit. Daarnaast wil ik ook zeker weer op mijn thuiswerkdagen de dag beginnen met een half uurtje wandelen. Ik merk dat ik dan echt fitter aan de dag begin en nu volgende week de zomertijd ingaat, moet dit zeker weer terug in mijn dagelijkse bezigheden.

7. Nieuwe plekken ontdekken in Nederland

Appingedam Groningen Nederland

Al een paar jaar heb ik ook een project Nederland, gericht op het meer erop uit gaan in eigen land. Ik had eigenlijk gedacht dat ik daar vorig jaar wel flink wat van af had kunnen strepen. Helaas is dat niet gebeurd, dus dat gaat dit jaar zeker in de herhaling. Grote steden zal ik nog wel even vermijden, maar er zijn natuurlijk nog genoeg kleinere stadjes te ontdekken.

Ook qua natuurgebieden valt er nog een hoop moois te ontdekken in eigen land. Wellicht is de Veluwe c.q. de Betuwe te druk, maar ook in Drenthe en Friesland zijn genoeg mooie natuurgebieden te ontdekken.

8. Heerlijke gerechten maken met asperges

Voor mij is de lente niet geslaagd zonder deze gouden knakkers. Zodra ze te koop zijn bij de aspergetelers ben ik er als de kippen bij om ze te kopen. Van klassiek bereid met een sausje, een plakje ham en een eitje tot aspergesoep of pasta met asperges. Alle varianten komen bij ons voorbij én ja, ik verheug me er al enorm op!

Wat zou ik volgens jou ook echt deze lente moeten gaan doen?

8 comments

 1. Melissaschrijft

  Drenthe is zeker mooi om te bezoeken. Zelf meer wandelen, fotografie en geocachen

  Beantwoorden

 2. Tessa

  Leuke lente doelen: veel plezier en succes. Ik ben dol op bloesem bomen.

  Beantwoorden

 3. Jouvence

  Ja bloesem is zo mooi! Naar de kinderboerderij lijkt me ook wel leuk, zin in asperges en een lekker Italiaans schepijsje.

  Beantwoorden

 4. Rachel

  Die bloesem fotograferen staat hier ook nog hoog op het lijstje!! en kom maar op met die asperges 😀 zo lekker

  Beantwoorden

 5. Cynthia

  Leuke plannen! Ik ben dol op bloesems en tulpen, dus ik ben benieuwd naar je foto’s. De Posbank (in de buurt van Arnhem) is ook heerlijk om te lopen. Mooie vergezichten en veel ruimte! Makkelijk om afstand te houden. Mijn man had ook al hints gegeven over de asperges die er aan komen. Wij eten ze altijd met een boerenschnitzel. Echt te lekker (recept staat op mijn website, mocht je het eens willen proberen)

  Beantwoorden

 6. Saskia

  Ohja, bloesem fotograferen. Ik heb ZOVEEL oude foto’s daarvan die ik zeker eens in de zoveel tijd bij artikelen gebruik op mijn blog. Ik wil zeker deze lente/zomer nieuwe maken <3 Ik hou ervan!
  Veel plezier en succes met al deze plannen

  Beantwoorden

 7. Janet

  Asperges zijn niet echt mijn ding, maar verder is het een heerlijk lijstje vind ik. De tulpenvelden zijn altijd zo leuk om te bezoeken.. ik houd ervan!

  Beantwoorden

 8. Melanie Hoogvliet

  Oooh die tulpenvelden wil ik ook graag fotograferen het liefst met een model erbij.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.