At the Moment #47: Wandelen, werken & leuke dates

In At the Moment vertel ik je wat ik zoal heb beleefd, waar ik druk mee ben en waar ik heel erg naar uit kijk. Nieuwsgierig hiernaar? Lees dan lekker verder! Zo niet, dan tot een volgende keer!

Waar hou ik mij vooral mee bezig?

Ik zou dolgraag willen zeggen, met het uitzoeken van onze vakantiefoto’s, maar helaas. Geen weekje zonvakantie in maart. En dat betekent dat ik vooral nog steeds doe wat ik al maanden doe. Namelijk werken en bij droog weer wandelen. Oh ja, en Zweedse puzzels oplossen. Dankzij het puzzelboekje in mijn kerstpakket heb ik de Zweedse puzzels opnieuw ontdekt en inmiddels heb ik al drie puzzelboekjes klaar en moet ik morgen nodig naar de winkel voor een nieuwe.

Qua werk gaat het nog steeds lekker door, hoewel het voor het eerst in jaren zo is, dat we slechts een paar dagen achterstand hebben in plaats van weken. Lang leve het thuiswerken én de collega’s die er bij zijn gekomen.

En ja, dan het wandelen. Sinds kort heb ik zelfs de Ommetjes app geïnstalleerd en hoop ik op die manier gemotiveerd te worden om dagelijks een ommetje te maken. Op zich lukt dat prima zolang het weer meewerkt, maar zoals afgelopen week met al die herfstachtige dagen dan wordt het wel een stuk lastiger.

Waar geniet ik van?

Orvelte Drenthe

Orvelte wandelen

Langzamerhand spreek ik weer eens af met een vriendin om wat te gaan doen. Vooralsnog is het vooral wandelen natuurlijk, maar het is gewoon fijn om iemand weer in real life te spreken in plaats van via whatsapp. Zo liep ik met vriendinnetje T. een hele mooi wandeling rondom Orvelte waar we na afloop nog even lekker in het zonnetje zaten te genieten van onze bak koffie met wat lekkers.

Het voelde haast alsof we op vakantie waren en geloof mij, dat gevoel heb ik echt niet snel in eigen land. Maar ja, het was gewoon in alle opzichten genieten.

geocaching in februari

Ook ontdekte ik dankzij vriendinnetje M. het geocachen. Echt actief ben ik er nog niet in, maar het was zeker voor herhaling vatbaar, dus binnenkort gaan we vast wel weer op pad. Een leuke combi van wandelen, kletsen en actief op zoek zijn naar iets onbekends.

Verder verbaas ik mij regelmatig over de mooie zonsopkomsten, daar moet ik toch echt eens voor op pad gaan om foto’s van te maken. Dat blijft er helaas nog steeds bij, maar staat op mijn lijstje om te gaan doen.

Oh, en niet te vergeten, ik ging weer naar de kapper! Goh, wat was dat heerlijk!

Waar kijk ik naar uit?

Natuurlijk naar het moment waarop eindelijk het licht op groen gaat voor de horeca en de detailhandel. Of wat te denken van de bibliotheek en de musea? En ja, ook tel ik af naar april want dan begint het campingseizoen en dat betekent dat ook wij weer volop gebruik kunnen gaan maken van ons vakantiehuisje.

De komende weken hoop ik in ieder geval al op mooi weer zodat we alvast het blad kunnen opruimen en kunnen beginnen met het afwerken van de buitenkant. Waar ik ook enorm naar uitkijk, is de eerste Formule 1 race van het nieuwe seizoen. Wordt dit eindelijk het jaar van Verstappen? Fingers cross, de wintertest is in ieder geval goed gegaan, maar dat zegt natuurlijk niet alles.

En begin april staat zowaar mijn eerste weekendje weg op de planning!

Waar verheug jij je op?

13 comments

 1. Yova

  Jullie genieten ervan uitjes. Wat is daar mooie omgeving te kijken. Natuur is daar wel schitterend. Bungalow ziet goed uit. Lekker eruit op gegaan. Leuke vriendinnen…. Formule 1 komt eraan. Hun zijn al druk bezig geweest om te oefenen. Hoop veranderingen. Fijne week. Oja leuke foto’s geworden.

  Beantwoorden

 2. Koen

  Zoals iedereen … gewoon onbekommerd kunnen wandelen, reizen (met de trein), op familiebezoek gaan, naar theater en museum.

  Beantwoorden

 3. lindaschrijfthetop

  Ik verheug me nog geen eens op verre bestemmingen. Maar ik ben al blij als de winkels en de terrassen op mogen.

  Beantwoorden

 4. Cynthia

  De ommetjes app ken ik nog niet. Heet het ook ‘ommetjes’? Ik wandel graag nog even 15 tot 30 minuutjes nadat ik mijn dochter naar school heb gebracht. Dat is ook even tijd voor mezelf meteen.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ja, de app heet ook ommetje en is van de hersenstichting

   Beantwoorden

 5. Lizette

  Fijn dat je bijna naar je vakantie huisje kunt. En leuk is die Ommetjes app hè? Ik word er fanatiek van!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Absoluut, je wilt eigenlijk het liefst bovenaan staan, maar dat is natuurlijk lastig als iedereen zo fanatiek aan het wandelen is.

   Beantwoorden

 6. Anette

  Ik verheug me op alledaagse dingen te kunnen doen zonder na te denken over afstand of dat ik m’n mondkapje bij me heb. Mensen weer kunnen aanraken, restaurantje bezoeken etc. En op den duur weer mooie plekken ontdekken in zonnige oorden ?

  Beantwoorden

 7. Melissaschrijft

  Jaaa leuk geocaching! Wij hebben weer premium account genomen en fietskar voor Eevee zodst we naar punt x kunnen fietsen en daar met haar kan wandelen.

  Beantwoorden

 8. Jouvence

  Als het weer een beetje mee zit is een stuk wandelen erg fijn! Ik kijk uit naar de zomer.

  Beantwoorden

 9. Melanie Hoogvliet

  Nog een weekje en dan kunnen we eindelijk weer genieten van de f1 ik heb er nu alweer zin in!

  Beantwoorden

 10. Janet

  Ik ben ook veel meer gaan wandelen, maar komt voornamelijk door onze pup. Ondanks dat ik momenteel heupklachten heb en niet veel kan bewegen, moet de hond er natuurlijk altijd uit. De app die je noemt heb ik de laatste tijd vaker voorbij zien komen, die ga ik eens checken.

  Beantwoorden

 11. Gea

  Geochen is leuk hè! Wij doen het ook af en toe. De plekken waar je komt zijn vaak wel bijzonder

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.