haven Elburg

De hoogtepunten van ons weekendje op de Veluwe

Eindelijk was het zo ver, een weekendje weg! Even geen Veendam, maar de Veluwe als uitgangspunt voor twee dagen genieten. Ik moet eerlijk bekennen, dat ik er ook wel even aan toe was. Even een andere omgeving, even weg van huis. Sinds september 2020 waren we niet meer weggeweest en bleef de kalender akelig leeg. Daar kwam met de Paasdagen eindelijk verandering in! En ja, uitgebreide blogs volgen natuurlijk nog, maar voor nu deel ik alvast de hoogtepunten van dit weekendje met jullie!

Chalet Roompot De Schaapskooi

We verbleven in een chalet op Roompot De Schaapskooi in Epe. Een ruim opgezet park met zowel huisjes als chalets. Vanwege corona waren veel faciliteiten gesloten, maar dat maakte voor ons niks uit. Het winkeltje en het restaurant (voor ophalen) waren gelukkig wel open, dus prima voor ons.

Doordat we pas op zaterdagochtend zijn vertrokken, hadden we in feite alleen de zaterdagmiddag en de zondag tot onze beschikking. Ondanks de relatief beperkte tijd hebben we ons prima vermaakt en was het heerlijk om even weg te zijn. Wat we zoal hebben gedaan?

Struinen door het vestingstadje Elburg

Elburg vestingstad Veluwe

Elburg vestingstad Veluwe Gelderland

Elburg Vestingstad Veluwe

haven Elburg

Al lange tijd stond Elburg op mijn lijstje bij Project Nederland, maar het was er nog nooit van gekomen. Nu we zo dicht in de buurt waren, moesten we natuurlijk die kant op. Dat deden we dan ook direct zaterdagmiddag. De zon scheen volop en dat maakt het struinen door zo’n oud vestingstadje natuurlijk nog een stuk leuker.

De vesting is op zich vrij compact waarbij de Jufferenstraat de drukste straat is. Hier vind je leuke winkeltjes en horecatentjes, maar zelf struin ik natuurlijk vele malen liever door de steegjes er om heen. Regelmatig dook ik dan ook een zijstraatje in om daar de mooiste plekjes te ontdekken. Verdwalen kan haast niet aangezien je altijd wel weer uitkomt in de Jufferenstraat. Bijkomstig voordeel is ook nog eens dat de meeste mensen volgens mij niet verder komen dan het winkelgedeelte, want het was opvallend rustig in de steegjes. Onverklaarbaar, want juist die steegjes maken Elburg zo mooi!

Het is absoluut de moeite waard om eens een middagje naar Elburg te gaan en voor je gevoel terug te gaan in de tijd. Neem ook gerust een kijkje bij de haven waar verschillende oude vissersboten liggen. Wij hebben ons er in ieder geval prima vermaakt en willen zeker nog eens terug!

Wandelen op de Veluwe

wandelen Veluwe De Dellen

Bootjesvijver De Dellen Veluwe

Natuurlijk is een weekendje Veluwe niet compleet zonder ergens te gaan wandelen, maar waar? De Veluwe is natuurlijk één groot natuurgebied met verschillende wandelmogelijkheden. Dankzij een collega kreeg ik de tip van het natuurgebied De Dellen.

Niet super groot, maar vaak ook niet zo druk als in andere gebieden. Juist nu is dat natuurlijk een fijne bijkomstigheid. Vanaf het park was het ook maar een klein stukje rijden, dus ideaal om hier te gaan wandelen.

In De Dellen vind je drie wandelroutes, variërend van 3 tot 4,5 km. Wij kozen voor de langste wandelroute van 4,5 kilometer en liepen door een gevarieerd landschap van bossen en uitgestrekte heidevelden. Onderweg kwamen we nog een Bootjesvijver (ooit in de jaren ’60 een enorme attractie) en een Schaapskooi tegen. Een mooie wandeling die ons in ieder geval een stukje van de schoonheid van de Veluwe heeft laten zien!

Onze eerste weekendje weg zit er op. Concrete plannen voor een volgende trip hebben we nog niet, maar hopelijk gaan de lichten op groen voor een vakantie in het buitenland in juni.

Zijn jullie al eens op de Veluwe geweest en zo ja waar?

11 comments

 1. Melissaschrijft

  Ben denk 2 jaar geleden voor laatst op veluwe geweest altijs zo mooi wandelen daar.

  Beantwoorden

 2. Felice Veenman

  ik ben dol op de Veluwe. nu ben ik er even wat minder te vinden, het Floris de Vijfde pad moet afgelopen worden 🙂

  Beantwoorden

 3. Jasmina

  Ik ben er zelf nog nooit geweest maar wel erg enthousiast geworden na het lezen van je blog

  Beantwoorden

 4. Anette

  Jazeker, wij zijn in Otterlo geweest en hebben NP De Hoge Veluwe bezocht. Ook een absolute aanrader! Zo zie je maar, Nederland heeft nog genoeg mooie plekken om te ontdekken:-)

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Dat klopt zeker, maar ik blijf toch de voorkeur geven aan het buitenland.

   Beantwoorden

 5. Nicole Orriëns

  Wat wonnen sommige mensen toch enorm leuk zeg! Heel bijzonder dat je ergens woont waar anderen toeristisch doorheen slenteren.

  Beantwoorden

 6. Lindaschrijfthetop

  Ik ben dol.op de Veluwe en Pasen ook ineen huisje geweest. ElElburg en het Harderbos bezocht. Nu druk aan het schrijven.

  Beantwoorden

 7. Tessa

  Mooie omgeving he?! Ik ging vaak naar Otterloo en fietsen op nationaal park de hoge veluwe

  Beantwoorden

 8. Krystle/Batboy

  Lekker om er even een weekend tussenuit te gaan! Wij zijn er ook al eens geweest, echt prachtig lopen daar!

  Beantwoorden

 9. Melanie Hoogvliet

  De veluwe zijn prachtig om in te wandelen. En het is zo lekker ondanks de tijden van corona om even gewoon eruit te zijn en in een andere omgeving te zijn,

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.