De Dellen Veluwe

At the Moment #48: Weekendje Veluwe & wandeldoel 1 gehaald

In At the Moment vertel ik je wat ik zoal heb beleefd, waar ik druk mee ben en waar ik heel erg naar uit kijk. Nieuwsgierig hiernaar? Lees dan lekker verder! Zo niet, dan tot een volgende keer!

Waar hou ik mij vooral mee bezig?

Zuidlaardermeer maart

Tja, het draait nog steeds vooral om hetzelfde, dus werken, eten, slapen en bij droog weer wandelen. De dagen lijken dan ook veel op elkaar, wat ervoor zorgt dat ik mij regelmatig afvraag welke dag het is. Hebben jullie daar ook last van?

Qua werk loopt het allemaal lekker door, de ergste drukte is voorbij en we hebben eindelijk tijd om achterstallige dingen op te pakken. De nachten waarin ik wakker lag van mijn werk liggen gelukkig ver achter mij.

Daarnaast heb ik mijn eerste wandeldoel van dit jaar gehaald! Namelijk een week lang, het werden uiteindelijk acht dagen op rij, elke dag minimaal een half uurtje te gaan wandelen. Mede door de app Ommetje werd ik daarin toch wel gestimuleerd om ook op minder mooie dagen even naar buiten te gaan. Uiteindelijk liep ik dus acht dagen op rij waarna de weergoden mij totaal niet goed gezind waren en de winter even terug kwam. Direct stokte mijn doel, maar al met al vind ik toch dat ik het keurig heb gedaan. En ja, deze reeks van acht dagen op rij moet natuurlijk overtroffen worden!

Meer weten over mijn Project Wandelen?

Waar geniet ik van?

Elburg vestingstad Veluwe Gelderland

De Dellen Veluwe

Het liefst zou ik nu natuurlijk zeggen van het weer, maar helaas. Ondanks dat we al een paar zomerse dagen hebben gehad, lijkt het nu wel eerder winter/herfst dan lente. Hopelijk verandert dit snel, want ik ben nu toch echt wel klaar met mijn winterjas en verlang ontzettend hard naar mijn grote vriendin, de zon!

Waar ik wel erg van heb genoten, is ons eerste weekendje weg! Normaal ben ik helemaal niet zo van weekendjes weg in eigen land in deze tijd van het jaar (iets met het weer…), maar deze keer was ik maar wat blij om even weg te kunnen gaan uit onze eigen omgeving. Met de Paasdagen waren we twee dagen op de Veluwe waar we onder meer een bezoek brachten aan het prachtige vestingstadje Elburg en een mooie wandeling maakten in het natuurgebied De Dellen. Het was in alle opzichten een heerlijk weekend. Even weg van huis, even in een andere omgeving en even het gevoel te hebben dat het leven weer normaal was, tot op zekere hoogte dan…

Meer weten:

Waar ik ook erg blij van word, is dat het ’s avonds weer langer licht is. Dat maakt het voor mij ook gemakkelijker om na het eten nog even aan de wandel te gaan. Nieuw doel daarvoor is: een maand lang 3 avonden in de week een ommetje te maken.

Waar kijk ik naar uit?

tulpenveld 't Waar Groningen

Ik hoop dat de lente snel zijn stempel op deze periode gaat zetten zodat we lekker bezig kunnen gaan bij ons vakantiehuisje. Bloembakken vullen met viooltjes, maar ook de boel even lekker schoonmaken. Ook het dak en het terras moeten nog worden aangepakt, dus hopelijk lukt dat in de komende weken.

Verder kijk ik natuurlijk erg uit naar aankomend weekend. Dan heb ik een wandelpuzzeltocht gepland staan met vriendinnetje M. in de omgeving van Odoorn en gaat Verstappen opnieuw de strijd aan met Hamilton. Pakt het deze keer wel goed uit?

Eind april heb ik nog weer een lang weekend staan vanwege Koningsdag (dinsdag, maandag ervoor is mijn parttime dag). Ook een leuk vooruitzicht natuurlijk. Ook heb ik nog een bon van Fletcher Hotels liggen, dus ook dat zou zomaar eind april, begin mei verzilverd kunnen worden.

Hoewel april vaak nog wat vroeg is, zou het zomaar kunnen dat eind april de eerste tulpenvelden in bloei staan, dus dat betekent geheid een rondje door de Groningse polders om foto’s te maken. Nu al zin in!

En ja, verder ben ik natuurlijk heel erg benieuwd wat er aankomende dinsdag tijdens de persconferentie wordt verteld. Gaan de terrassen open? Mogen we weer gewoon naar een winkel toe? Ik hoop het zo, maar vrees dat het nog verlengd zal worden. (Update: geen versoepelingen, maatregelen verlengd tot 28 april)

Wat vind jij? Terrassen/winkels open of niet?

9 comments

 1. Elisabethsmagazine

  Goed bezig. Ik vind dit weer ook niets. Desondanks zeg ik: open die terrassen en de winkels. Vorig jaar ging het ook goed, niet meer dan 5 binnen. Fijne week Wanda!

  Beantwoorden

 2. Lindaschrijfthetop

  Wij zijnnaar het Harderbos met de Schotse hooglanders geweest. Een mooi gebied om te wandelen.

  Beantwoorden

 3. Deborah

  Oh ja dit weer is niet iets waar je als zomermens op zit te wachten. Jammer genoeg doe je er niet zo veel aan en heb tijdens mijn buitensport activiteiten al aardig wat sneeuw en hagel te verduren gehad.
  Ik duim voor je dat de zon snel komt kijken en ook blijft. Want als jij hem hebt, dan heb ik hem ook 🙂
  En de terassen open? Ik had de stille hoop van wel! Maar helaas 🙁

  Beantwoorden

 4. Felice Veenman

  ja dat heb ik ook dat ik me afvraag: welke dag is het ook al weer? Of de terassen open gaan: ik vrees het ergste…

  Beantwoorden

 5. Tessa

  Wat een mooie foto met dit tulpen. Van mij mogen de terrassen open: daar kan je veel makkelijker alles in goede banen leiden dan in een park waar iedereen hutje op mutje staat.

  Beantwoorden

 6. Melanie Hoogvliet

  Goed bezig ik hoop dat het zonnetje snel lekker elke dag gaat schijnen en ik kan gaan genieten van mijn mooie tuin! De winkels en terassen open heb ik niet echt een mening over. Maar ik vind dat als een koningsdag feest met 10.000 mensen onder het mom van een test mag die terassen ook mogen de horeca heeft al genoeg geleden.

  Beantwoorden

 7. Gea

  Ik vind dat ze prima open kunnen met bepaalde regels en maatregelen. Je kunt in een supermarkt net zoveel op lopen als op het terras lijkt mij

  Beantwoorden

 8. rachel

  zoals ik elke blogpost weer mooie fotos!! en ik vind dat gewoon alles open moet, A het heeft lang genoeg geduurd en B het gaat niet alleen meer om het virus :(. we kunnen ook met zijn alle boodschappen doen dus ook met zijn alle op een terras 😀

  Beantwoorden

 9. Jasmina

  Mooi doel, ik geniet er ook van dat het weer wat langer licht wordt…nu nog wat warmer en ik ben helemaal heppie de peppie

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.