schwerin stom

Dag April, Hallo Mei

En zo is er inmiddels ook alweer een einde aan april gekomen! Echt weer zo’n april die doet wat ie wil want het weer was behoorlijk wisselvallig. Soms leek het herfst, dan weer lente en op een gegeven moment lag er zelfs weer sneeuw! Maar hoe was april voor mij persoonlijk? Benieuwd, lees dan lekker verder!

Mijn april op Social Media…

Vorige maand kwamen er maar liefst 20 blogs online, deze maand was het ietsjes rustiger met slechts 16 blogs. Toch nog steeds mooi een gemiddelde van 4 blogs per week. Mocht je het e.e.a. hebben gemist, ik schreef onder meer over ons uitstapje naar de Vesting Bourtange, vertelde natuurlijk uitgebreid over ons uitstapje naar Wismar en verschenen er maar liefst 2 Tags deze maand, Waar je huis woont Tag & Capture the Color Tag.

appartement wismar

Verder verscheen er op Facebook nog een verslag van mijn uitstapje naar Welnessresort Fontana met vriendinnetje M. en liet ik wat foto’s zien van ons appartement in Wismar en vond ik vooral de tekst op de keukenmuur wel heel toepasselijk!

Dus mocht je meer willen weten wat ik zoal uitspook, neem dan gerust eens een kijkje op mijn Facebookpagina!

Mijn meest gelikete foto op Instagram…

Insel Poel

Deze foto zorgde echt voor een record aan aantal likes op mijn Instagram én bezorgde mij voor het eerst meer dan 100 likes. Al direct nadat ik de foto had geplaatst, stroomden de likes in overvloed binnen. De foto heb ik trouwens gemaakt tijdens ons uitstapje naar Wismar en wel op het schiereiland, Insel Poel. Een prachtig mooi natuurgebied waar het nog heerlijk rustig vertoeven was.

Hoe staat het met mijn doelen voor 2016?

Wismar

Eh, welke doelen… ondanks dat ik afgelopen maand best wel veel heb gelopen, heb ik niet specifiek een route gelopen. Het kwam er gewoon niet van in de weekenden, veelal viel het weer nogal tegen en waren we aan huis gekluisterd terwijl ik dan doordeweeks ’s avonds nog wel aan de wandel ging. Cultuur snuiven deden we natuurlijk vooral tijdens ons uitstapje naar Wismar, hoewel… we hebben geen musea van binnen gezien hoor maar ons wel vergaapt aan de vele mooie steegjes die de prachtige Hanzestad Wismar rijk is. Ook is er helaas niks veranderd in mijn relatie met de weegschaal, niks erbij gelukkig maar ook niks eraf en dat is toch nog wel steeds het doel van dit jaar!

Wat waren nu mijn hoogtepunten in april?

selfietime stom

Dat is niet zo moeilijk natuurlijk! Begin april gingen we 5 dagen naar Mecklenburg-Vorpommern en kozen we Wismar als uitvalsbasis. Vanuit hier hebben we verschillende uitstapjes gemaakt naar bv Schwerin, Insel Poel en de badplaats Kühlungsborn. Nog niet eerder waren we in deze regio maar het is zeker een gebied waar we nog wel een keertje naar terug willen en wat ons in positieve zin heeft verrast. Gelukkig is het ook niet zo ver rijden, voor ons nog geen 4 uurtjes dus prima te doen voor een kort uitstapje.

Waren er ook minder leuke momenten in april?

Pfff… zou het zo eerlijk gezegd niet weten. Ja, het weer werkte nog niet echt mee maar verder… nee, verder liep alles wel op rolletjes.

Wil ik verder nog iets delen over april?

Fontana

Jawel hoor! Zo ging ik met vriendinnetje M. gezellig een dagje naar Fontana en was het weer ouderwets gezellig en ontspannend. Vooral als je bedenkt dat er ’s ochtends op veel plaatsen nog sneeuw lag en wij daar gelukkig geen last van hebben gehad en zelfs nog lekker van het zonnetje hebben genoten.

Kuhlungsborn _ Wismar

Zo zaten we voor het eerst op het terras in april. Dit jaar viel de eer te beurt aan de badplaats Kühlungsborn in Duitsland. Weliswaar was het nog niet echt lekker warm maar ach, achter zo’n windscherm was het prima te doen.

Verder ging ik met vriendlief, nichtje J. en vriend R. een avondje op stap en bezochten we het All Time Music Festival in Veendam waar we onder meer mee zongen met Django Wagner en de Vengaboys maar vooral lekker stonden te swingen bij Beethoven. Echt een hele goede Top 40 coverband.

lunch

En werd er natuurlijk volop buitenshuis geluncht! Natuurlijk met vriendlief tijdens ons uitstapje in Wismar maar ook weer met de dames van kantoor bij de Heeren van Coevorden, met vriendinnetje M. in Fontana en op Koningsdag nog weer met vriendlief bij Van Beresteyn in Veendam.

Wat gaat er allemaal in mei gebeuren?

Nou, voorlopig hebben we nog een vrij lege agenda. Aankomende week staat er weer een lekker lang weekend van maar liefst 5 dagen op mij te wachten en als de voorspellingen uitkomen, dan hoor je mij zeker niet klagen. Paps & Mams gaan nog de hort op en ach, als het weer meewerkt dan zullen we hun ook nog wel een dagje gaan opzoeken. Verder komt onze vakantie naar Zweden nu wel heel dichtbij, dus een beetje voorbereiden en inlezen kan zeker geen kwaad.

Jullie al plannen voor mei?

10 comments

 1. Elaintje

  Fijne maand met veel uitstapjes heb je gehad. Lijkt mij ook wel fijn om zo dicht bij de grens te wonen.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Dat is zeker ideaal, vooral omdat we allebei erg fan zijn van Duitsland…

   Beantwoorden

 2. Morgaine

  De maand mei staat hier in het teken van verjaardagen weer en vooral, komende vrijdag is mijn dochter jarig, mijn beste vriend, dan natuurlijk ook nog dodenherdenking en bevrijdingsdag, en mijn oma die niet meer is, maar toch, moederdag, maar dan viert mijn dochter haar verjaardag en de maand is meestal helaas zo voorbij 😉

  Elk jaar weer opnieuw, voor ik het weet is het juni :O

  X

  Beantwoorden

 3. Sabine

  Wat een fijne maand heb je gehad! Die Instagram foto is ook wel heel leuk! Ik heb deze maand ook voor het eerst de 100 likes (en meer) gehaald, best leuk 😀 Wat fijn dat je zo een lang weekend hebt zo direct, hopen op mooi weer en dan lekker genieten!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ja, dat is toch best wel leuk he, om 100 likes of meer te halen? Ik heb het nu wat regelmatiger en dat bevalt me erg goed!

   Beantwoorden

 4. Patricia

  Leuke maand ondanks dat april doet wat hij wil. 😉 ga je in mei nog leuke dingen doen?

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Vooralsnog is de agenda nog leeg maar ach, dat kan bij ons ook zo weer veranderen hoor!

   Beantwoorden

 5. Marcella

  Je hebt me echt nieuwsgierig gemaakt naar Noord Duitsland! Insel Poel lijkt me leuk en de omgeving van Wismar ziet er schattig uit. Leuk appartement hadden jullie ook! Fijn dat Zweden nu dichterbij komt. Ik ben benieuwd wat jullie daar gaan zien en doen. Schrijf je daar nog een artikel over?

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Gewoon echt een keertje naar Noord-Duitsland gaan joh! Zo dichtbij en zoveel moois te zien daar! Ik ben inderdaad wel van plan om nog over Zweden te gaan schrijven, zal daar binnenkort eens mee starten!

   Beantwoorden

 6. Flavie

  Een hele knappe’meest gelikete foto op Instagram’.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.